ICA “İstanbul Boğazı Deniz Kirliliği Tespit Projesi” ile ‘Yeşil Dönüşüm’ İçin Çalışıyor 

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) düzenlediği Ortak Yarınlar Ödülleri’ne ‘İstanbul Boğazı Deniz Kirliliği Tespit Projesi’ ile katılan ICA, ‘Yeşil Dönüşüm’ kategorisinde ödüle layık görüldü.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu İşletmecisi ICA, TİSK’in düzenlediği Ortak Yarınlar Ödülleri’nde, ‘Yeşil Dönüşüm’ kategorisinde ödüle layık görüldü. 5 Aralık 2022 Pazartesi günü Ankara’da gerçekleşen törenle ödülü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan alan Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu İşletmecisi ICA’nın Genel Müdürü Serhat Soğukpınar proje ile ilgili, “İstanbul’a karşı sorumluluk bilinci ile başlattığımız “İstanbul Boğazı Deniz Kirliliği Tespit Projesi” ile denizlerimizi gemi kaynaklı atıklardan korumayı amaçlıyoruz. İstanbul Teknik Üniversitesi, Denizcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi desteği ile hayata geçen projeyle, uzaktan algılama teknolojileri kullanılarak gemilerden kaynaklı kirlilik tespiti yapılması ve deniz çevresinin, kıyı şeridinin ve insan sağlığının korunması hedeflendi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne yerleştirilen radar ve kameralarla Karadeniz’den Boğaz’a giriş-çıkış yapan tanker ya da gemilerin takibi gerçekleştirilebiliyor” ifadelerini kullandı.

ICA Hangi Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için çalışıyor? Öğrenmek için tıklayın!

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.