K.F.C Gıda A.Ş. & Habitat Geri Dönüşüm Atık Yağ Toplama Kampanyası

KFC Gıda A.Ş.  olarak 2021 yılından bu yana şirket faaliyetlerimizin bütününde Sürdürülebilirlik kavramını ön pana çıkararak planlamalar gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımızın  en başarı ve somut örneklerinden birisi olan Atık Yağ Toplama Kampanyamız ile şirketimiz bünyesinde Sürdürülebilirlik kalkınma amaçları içerisindeki Sorumlu Üretim ve Tüketim  hedefine yönelik farkındalık sağlamak ve bilinçlendirmek amacı ile projemizi yürütmeye devam ediyoruz.

 Şirketimiz bünyesinde faaliyet gösteren Sürdürülebilirlik Komitesi ve Habitat Geri Dönüşüm iş birliğiyle yürüttüğümüz kampanyamız ilk olarak 21 Mart 2022 tarihinde hayata geçirildi.

Dönemsel olarak 3 aylık periyodlar halinde değerlendirdiğimiz kampanyamız  çerçevesinde kurumumuz içerisinde belirli görsel ve yazılı duyurular, afişler ile kampanya hakkında bilgilendirmeler gerçekleştirildi.

Çalışanlarımız duyurularda belirtilen tarih aralıkları içerisinde kullandıkları atık yağları biriktirerek, yine Habitat Geri Dönüşüm’ün işletmelerimize geldiği tarihlerde atık yağları teslim etmektedirler. En fazla atık yağ miktarını toplayan personlimize sembolik ödüller verilmektedir. Bu şekilde tüm çalışanlarımızın ilgili konulardaki farkındalığını arttırmak, motive etmek ve Sürdürülebilirlik Hedeflerine katkı sağlamak amacındayız.

 Kampanyamız çerçevesinde; 3 dönem sonunda toplam 145 kg atık yağ toplanmış olup, kazanım olarak 145.000 m3 içme suyunun kirlenmesi önlenmiş oldu.  

Tüm çalışanlarımız tarafından ilk günden bugüne kadar heyecan ve ilgi ile takip edilen projemizin başarılı olarka devam etmesi Sürdürülebilirlik alanında ortaya koyacağımız yeni çalışmalar için de büyük heyecan duymamızı sağlıyor.

Sunny Fruit Hangi Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için çalışıyor? Öğrenmek için tıklayın

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.