Pınar Et 2050 Yılında Karbon Nötr Olma Hedefiyle Güneş Enerjisi Yatırımlarına Başladı!

Türkiye’nin ilk özel girişim entegre et tesisi olarak kurulduğu günden bu yana sorumlu üretici kimliğinden ödün vermeden faaliyetlerine devam eden Pınar Et, sera gazı emisyonu yoğunluğunun azaltılması ve 2050 yılı sonuna kadar karbon nötr kuruluş olma yolunda yatırımlarını sürdürüyor. Üretim tesislerinin çatısında kurulumuna başlanan 1,77 MWp kurulu güce sahip güneş enerjisi panelleri ile kullanılan elektrik enerjisinin %10’u yenilenebilir enerji kaynağından elde edilecek.

“2022 yılı sürdürülebilirlik hedeflerimiz ve çevresel sürdürülebilirlik konusunda yaptığımız çalışmalar içinde GES yatırımı önemli bir yere sahip” diyen Pınar Et Genel Müdürü Tunç Tuncer, “Tüm dünyada yaşanan salgın ve beraberindeki sorunların ülkemize etkileri, sürdürülebilirliğin öneminin daha iyi anlaşılmasını sağlarken riskleri de gözler önüne serdi. Daha iyi bir gelecek için dünyamızı hepimizin korumaya ihtiyacı olduğunu görüyor ve hissediyoruz. Bu yolda atılan her doğru adım, daha iyi bir geleceğin oluşmasına katkı sağlıyor. Pınar Et olarak bu adımlardan birinin doğal bir enerji kaynağı olan güneşten faydalanmak olduğu inancıyla tesislerimize GES kurulumu gerçekleştirmeye başladık. Sürdürülebilir geleceğin anahtarlarından biri olan yenilenebilir enerji alanında gerçekleştirdiğimiz yatırımla karbon nötr kuruluş olma yolunda bir adım daha atmış olduk” dedi.

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.