Shell “Enerjide Örnek Şirket Ödülü”nün Sahibi Oldu!

Shell Türkiye, toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki öncü çalışmalarıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından, ‘Türkiye’ye Enerji Veren Kadınlar’ ödül programı kapsamında “Enerjide Örnek Şirket Ödülü”ne layık görüldü. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen programda Shell, çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık faaliyetleri ile elde ettiği başarılı sonuçlar ve sektördeki örnek konumu neticesinde ödülün sahibi oldu.

Shell Türkiye, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın düzenlediği ‘Türkiye’ye Enerji Veren Kadınlar’ ödül programı kapsamında “Enerjide Örnek Şirket Ödülü”ne layık görüldü.

Her yıl düzenlenen ödül programı ile enerji sektöründe kadın istihdamının artırılması, kadınların yaptığı önemli çalışmaların duyurulması ve gençlere ilham verilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda ödülün sahibi olan Shell, toplumsal cinsiyet eşitliği alanında öncü çalışmalara imza atıyor. Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık yaklaşımı ile kadın-erkek tüm çalışanları için fırsat eşitliği sunuyor. Shell&Turcas şirketinin yönetim kurulunda %42, icra kurulunda %50 kadın lider temsiliyeti bunun önemli bir göstergesi. Şirket ayrıca, Shell’de Kadın Enerjisi adlı girişimi ile 4 yılda 5300 kadına istasyonlarında istihdam fırsatı sağladı ve böylece sektöründe radikal bir dönüşüm başlattı.

99. yılımızda, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gelişimine sunduğumuz katkı ile aldığımız bu ödül bizlere gurur veriyor

Ödül töreninde Shell Türkiye’ye ödülünü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez verdi. Ödülü kabul eden Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem; “Türkiye’deki faaliyetlerimizin 100’üncü yılının arifesindeyiz ve layık görüldüğümüz bu ödül ülkemize değer katma hedefiyle gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızda doğru yolda olduğumuzu kanıtlıyor. Bugün küresel bir enerji dönüşümüne imza atmak için çalışan sektörümüzün kadın-erkek herkesin yeteneklerine ve katkısına ihtiyacı var. Bu bilinçle Shell olarak biz de işimizi dönüştürürken, Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık odağında sektörümüzün iş yapış biçimlerini de değiştirmeye odaklanıyoruz. Herkes için eşit fırsatlar yaratıyor, kadın istihdamına katkı sağlamaya devam ediyoruz. Tüm iş kollarımızda kadın çalışanların gelişimini takip ederek potansiyellerine ulaşmaları ve daha fazla katkıda bulunmaları için fırsat alanları yaratıyoruz. Hedeflerimizin ötesinde bir başarıyla yürüttüğümüz ‘Shell’de Kadın Enerjisi’ programımız da bu alana verdiğimiz değerin ve sektörümüzde yarattığımız dönüşümün en somut örneklerinden biri olarak bizleri gururlandırıyor. Çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz ve Türkiye ekonomisine ve sosyal gelişimine sunduğumuz faydayı zenginleştirmeye devam edeceğiz. Bu başarıyı bizlere kazandıran tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Enerjide Örnek Şirket Ödülü 4. yılında

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Enerjide Örnek Şirket Ödülü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan’ın teşrifleri ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez başta olmak üzere kamu, iş ve sanat dünyasının önde gelen isimlerinin katılımları ile Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleşti.

Ödüller akademi, iş dünyası, profesyonel, girişimcilik, enerjide örnek şirket, ilham veren kadın ve jüri özel kategorilerinde toplam 7 dalda verildi.

Shell Hangi Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için çalışıyor? Öğrenmek için tıklayın!

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.