Sürdürülebilir Tarımla Fıstığımız Bol Olsun

Nestlé, sürdürülebilir bir gıda sistemi oluşturulabilmesi için ekosistemi koruyucu çözümler geliştiriyor. Ürünlerinin yaşam döngüsünün her aşamasında geleceği gözeten Şirket, ürün içeriklerinden gıda atıklarının yönetimine kadar her alanda sürdürülebilir beslenmeye öncülük ediyor.

Sürdürülebilir bir gelecek için tüm faaliyetlerini yeniden şekillendiren Nestlé, alışılagelmiş yaklaşımların ötesine geçen uygulamalarını artırıyor. Faaliyetlerinin etkilediği bireysel, toplumsal ve çevresel tüm alanlarda, döngüselliği önceliklendiriyor.

Daha Sağlıklı, Daha Sürdürülebilir

Sürdürülebilir bir beslenme sisteminin oluşumunda inisiyatif alarak ürün içeriklerini tüketicilerinin tercihleri doğrultusunda geliştiren Nestlé, gezegenin geleceğine de pozitif katkı sağlıyor. Kamu sağlığı hassasiyetlerini ele alarak tüm ürünlerini, 2004’ten beri “Nestlé Besin Profili” sistemiyle değerlendiriyor. Ürünlerinde doymuş yağ, sodyum, şeker oranını azaltma ve trans yağı çıkarma üzerine politika geliştiren ilk şirket olan Nestlé, besleyici bileşenlerin artırılması için ürünlerini yeniden formüle ediyor. Ürünlerine her yıl milyarlarca porsiyon sebzenin yanı sıra kabuklu yemiş ve tohum gibi sağlıklı içerikler dahil ediyor. Ayrıca ürün ambalajları üzerinde ve mağazalarda, doğru porsiyonlarla tüketicilerin daha sağlıklı seçimler yapmalarına yardımcı olmak için bilgilendirme yapıyor. Sağlıklı ve sürdürülebilir gıdaları herkes için erişilebilir hale getirmeyi hedefleyerek çalışmalarını sürdüren Nestlé, bitki bazlı yeni ürün seçenekleri ile hem bir bireylere hem gezegene katkı sağlıyor.

Sürdürülebilir Tarımla Fıstığımız Bol Olsun

Nestlé Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Zeynep Sungu, sosyal sorumluluk programlarıyla da beslenme ve sağlıklı yaşam bilincinin oluşmasına katkıda bulunduklarını açıkladı. Sürdürülebilirliğin toprakta başladığı inancı ile kaynakların sürdürülebilir tedariki için Nestlé DAMAK öncülüğünde, TEMA Vakfı iş birliğiyle 2011 yılından beri “Fıstığımız Bol Olsun” projesini devam ettirdiklerini söyleyen Sungu proje detayları hakkında şunları söyledi: “Gıda sisteminin merkezindeki onarıcı tarımı canlandırmaya odaklanan projemiz ile çiftçilere geçim kaynaklarının iyileştirilmesinden yeni teknolojilerle entegrasyona kadar geniş alanda destek veriyoruz. Gaziantep’te, tarımla uğraşan yaklaşık 210 bin çiftçinin refahına katkı sağladık. Her yıl güçlendirdiğimiz projemizde 2023’e kadar, çevrim içi eğitimlerle 4 bin 500 çocuğa Antep fıstığının ve üretiminin değerini anlatmayı planlıyoruz.”

Nestlé Türkiye Hangi Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için çalışıyor? Öğrenmek için tıklayın!

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.