Shell Enerji Dönüşüm Stratejisini Hissedarları ile Paylaşıyor

Shell, şirketin Mayıs 2021’deki Yıllık Genel Kurul Toplantısında hissedarların görüşüne sunulacak olan Enerji Dönüşüm Stratejisi’ni yayınladı. İlk kez bir enerji şirketi, hissedarlarından enerji geçiş stratejisi için oy kullanmalarını istiyor.

Royal Dutch Shell İcra Kurulu Başkanı Ben Van Beurden, raporun girişinde, “İşimizi dönüştürürken, hissedarların yaklaşımımızı anlaması ve desteklemesi her zamankinden daha önemli” diyor. “Hissedarlarımızdan, enerji ürünlerimizi, hizmetlerimizi ve yatırımlarımızı Paris Anlaşması ve iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik küresel dürtü hedefine uygun hale getirmek için tasarlanmış bir enerji geçiş stratejisi için oy kullanmalarını istiyoruz.”

Bu rapor, iklim değişikliği  çalışmaları kapsamında Paris Anlaşması hedefine doğru ilerlemesi doğrultusunda şirketin 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşma hedefini ortaya koymaktadır. Aynı zamanda Shell’in kısa ve orta vadeli iklim hedeflerini, müşteri odaklı karbonsuzlaştırma stratejisini, sermaye tahsisini ve iklimle ilgili politika ve savunuculuğa yaklaşımını da açıklıyor.

Shell, 2050’ye kadar her üç yılda bir Enerji Dönüşüm Stratejisi yayınına bir güncelleme yayınlayacak. Her yıl, 2022’den başlayarak, planlarına ve hedeflerine yönelik ilerlemesi hakkında bir tavsiye oylaması da isteyecek.

Haber Kaynağı için Tıklayınız

Shell Hangi Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için çalışıyor? Öğrenmek için tıklayın!

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.