SHELL 2018’den Bu Yana 8000’den Fazla Kadına Akaryakıt İstasyonlarında Çalışma Olanağı Sağladı

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan beşincisi olan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ni destekleyen Shell, faaliyet gösterdiği 80’den fazla ülkede tüm politikalarının temelinde kadın erkek ayırmaksızın tüm çalışanları için Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık ilkesini benimsiyor. Bu ilke doğrultusunda cinsiyet eşitliğinin yanı sıra geniş bir yelpazede kültürel ve kişisel farklılıklara da değer veriliyor.

Shell Türkiye’de cinsiyet dengesinin her uzmanlık alanında sağlanması amaçlanıyor; Yönetim Kurulu’nun %42’sini ve İcra Kurulu’nun %50’sini kadın liderler oluşturuyor. Doğrudan istihdam sağlanan çalışanların yüzde 31’i de kadın. Toplumsal cinsiyet eşitliği alanında öncülüğü üstlenme hedefi olan kurumlardan biri olan Shell, 2018 yılında akaryakıt sektöründe bir ilk olarak Shell’de Kadın Enerjisi programını başlattı. Program ile sektördeki algıları yıktı; tüm sektör oyuncularına da ilham verdi.

Shell’de Kadın Enerjisi sayesinde Türkiye’de akaryakıt sektörüne “mesleğin kadını erkeği olmaz” yaklaşımı yerleşti. 2018’de 5 yılda 5000 kadına istihdam sözü ile yola çıkan Shell, 5 yılı doldurmadan 6000’den fazla kadına istasyon yöneticisi, ön saha satış elemanı, market satış elemanı, vardiya amiri ve idari işler uzmanı gibi farklı pozisyonlarda çalışma olanağı sağladı.  Artık şirket operasyonlarının ve kültürünün değişmez bir parçası hâline gelen program başladığından bu yana 8000’den fazla kadına çalışma olanağı sağlandı.

Shell Türkiye, istihdam fırsatı verdiği kadın çalışanların hayatlarında değişim yaratmanın yanı sıra birlikte çalıştıkları çalışma arkadaşları ve istasyon misafirlerinin memnuniyetlerinde de olumlu yönde fark yaratıyor.

Shell, Türkiye’de Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ve BM Global Compact ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (WEPs) imzacısı. Şirket, Yönetim Kurulunda Kadın Derneği ile Yanındayız Derneği’ne ve aynı zamanda her sene Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen 16 Günlük Aktivizm – Kadınlara Yönelik Şiddete Son Kampanyası’na da destek veriyor.

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.