MİGROS Kadın Kooperatiflerini Destekleyerek Kadın Üreticilerin Ürünlerini Mağazalarında Satışa Sunuyor

Cinsiyet ve fırsat eşitliğini bir kurum kültürü olarak benimseyen Migros, İyi Gelecek Planı ve sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında hem kendi operasyonlarındaki kadın çalışanların hem de sektöründeki ve toplumdaki tüm kadınların güçlendirilmesi için çalışmalar yürütüyor. Yüzde 44 kadın çalışan ve yüzde 33 kadın yönetici oranına sahip olan Migros, yönetimde kadın oranını 2027’ye kadar yüzde 35’e çıkarmayı hedefliyor.

LEAD Network EU CEO Taahhüdünün imzacıları arasında yer alan Migros, dünyanın en önemli endekslerinden Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde, cinsiyet ve fırsat eşitliğinde Türkiye’nin önde gelen 12 şirketi arasında ve perakende sektörünü temsil eden tek şirket konumunda. 

Tarımda Kadın Girişimci Geliştirme ve Hızlandırma Programı’ndan 280 kadın yararlandı

Kadın kooperatiflerinin desteklenmesini önemseyen Migros, kadın üreticilerin standartlara uygun ürünlerini mağazalarında satışa sunuyor. Türkiye Kadın Girişimcileri Derneği (KAGİDER) ile uygulamaya koyduğu “Tarımda Kadın Girişimci Geliştirme ve Hızlandırma Programı” sayesinde kadın girişimcilerin kariyer yolculuklarında ihtiyaç duyacakları öğretileri paylaşıyor. Dört yıldır düzenlenen programdan bugüne kadar 280 kadın girişimci fayda sağladı.

“Farklıyız, Eşitiz” projesiyle kurum kültürünü güçlendiriyor

Migros, mevcut ve yeni başlayan tüm çalışanlarına sunduğu “Farklıyız, Eşitiz” eğitim serisi ile toplumsal cinsiyet eşitliği kavramının kurum kültüründeki yerini daha da güçlendirmeyi amaçlıyor. Toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik eğitimler, video serileri, webinarlar, çalıştaylar, bültenler ile kurum kültüründe yer alan eşitlikçi yaklaşımını sürekli güçlendiriyor. Disiplinler arası kurulan çalışma gruplarıyla cinsiyet ve fırsat eşitliği alanında yapılabilecek çalışmaları çeşitlendiriyor.

Lider Kadınlar Gelişim Yolculuğu, çalışanlara ilham ve cesaret veriyor

Kadın çalışanlarının ilgi alanlarına göre kariyer gelişimlerini destekleyen Migros, onları yönetsel rollere hazırlamak için “Potansiyelini Keşfet Gelişim Yolculuğu” programını hayata geçirdi. Kadın çalışanlarına özel “Lider Kadınlar Gelişim Yolculuğu” programını tasarlayarak, kadın liderlerin deneyimlerini aktardığı 17 farklı başlıkta oturumlar düzenledi.

Çalışanların iş ve özel hayat arasındaki dengeyi sağlayabilmeleri için destek programları sunan Migros, Mutlu Aile markası ile ebeveynlik, hamilelik, doğum sonrası iş hayatına dönüş ve yasal haklar, sağlıklı beslenme, aile içi etkileşim gibi konularda kısa eğitim ve video içerikleriyle tüm çalışanlarının ebeveynlik yolculuklarına da destek oluyor.

Migros Aile Kulüpleri 850 bin kişiye ulaşacak

Migros’un toplumsal boyutta cinsiyet eşitliğini desteklemek için attığı adımların en önemlilerinden biri ise Aile Kulüpleri. Türkiye çapında 36 noktada kurulan Aile Kulüpleri’nde 220’den fazla alanda, mesleki ve hobi amaçlı Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı eğitimler veriliyor. Bugüne kadar 493 bin kişiye sertifikalı, yüz yüze eğitim sunan Aile Kulüpleri, 2027 sonuna kadar 850 bin kişiye ulaşmayı hedefliyor. Bu eğitimleri alan bugüne kadar 19 bini kadın 25 bin üye kendi işlerini kurarak, aile bütçelerine katkı sağladı.

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.