Fransa Tren Yolu Mevcut Olan Seçili Güzergahlar İçin İç Hat Uçuşlarını Yasaklıyor – Bilmeniz Gerekenler

Mevcut tren seçeneği bulunan belirli güzergahlar için, uçak artık bir seçenek olamayacak.

Avrupa Komisyonu tarafından geçen hafta onaylanan bir kararla, Fransa genelinde, karbon emisyonlarını azaltmanın yolunu açan mevcut bir tren alternatifi varsa, belirlenen seçili iç hat uçuşlarının gerçekleşmesi yasaklanacak.

Fransa Ulaştırma Bakanı Clément Beaune’a göre yasak, 2 buçuk saatten az sürecek bir tren yolcuğunun mevcut olduğu güzergahlar için geçerli olacak. Avrupa Komisyonu’na göre, yasağın geçerli olabilmesi için bu güzergaha her gün birkaç kez olmak üzere doğrudan, hızlı tren bağlantısının mevcut olması gerekiyor.

Beaune Cuma günü, “Fransa, İklim İçin Vatandaşlar Sözleşmesi’nden ortaya çıkan bu alınan önlem ile öncü konuma geçti” şeklinde bir Twitter paylaşımında bulundu.

Güncel olarak, Paris Orly Havaalanı ile Bordeaux, Nantes ve Lyon arasında üç rota etkilenecek. Artık tüm uçakların bu varış noktaları arasında uçması “yasaklanacak”.

Komisyon, ileriye dönük olarak, Paris Charles de Gaulle Havaalanı ile Rennes ve Lyon ile Lyon ve Marsilya arasındaki gibi diğer uçuş güzergahlarının da, an itibariyle bu güzergahlardaki demiryolu hizmetleri havaalanına ulaşımı sabah erken veya akşam geç saatlerde mümkün kılamadıklarından, demiryolu hizmetlerinin iyileştirilmesinden sonra yasaklanan güzergahlara eklenebileceğini belirtti.

Komisyon kararında “Demiryolu hizmetlerinde, özellikle de bağlantılı uçuşları uygun sıklık ve zamanlarda gerçekleştirebilecek şekilde, yapılacak iyileştirmeler bu yeni güzergahların da yasaklananlar arasına girmesini sağlayacaktır” şeklinde belirtildi.

Hava yolculuğu yasağı üç yıl yürürlükte kalacak ve iki yıl sonra yeniden değerlendirilecek.

Avrupa’da tren yolculuğu, birçok büyük şehir ve ülke arasında yüksek hızlı bağlantılarla seyahat etmenin en iyi yollarından biridir. Fransa’da ilk yolcu hattı 1800’lerde çalışmaya başladı ve SNCF şu anda 1.600 milden fazlasını kapsayan 11 yüksek hızlı hat dahil olmak üzere ülke genelinde hem yüksek hızlı trenler hem de geleneksel uzun mesafe trenleri işletiyor.

Yüksek hızlı demiryolu hatları Paris, Lyon, Marseille ve Lille gibi büyük şehirler arasında mevcut.

SNCF, Alman mevkidaşı ile birlikte Paris ve Berlin arasında, iki büyük şehri 7 saat içinde birbirine bağlayacak yeni bir yüksek hızlı doğrudan bağlantılı hat geliştiriyor.

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.