Pazarlamaya Dayanıklı Gıda Üretimi: Kellogg’s ve Oatly Pakette Nasıl Liderlik Ediyor?

Tedarik zinciri emisyonlarını izlemek ve azaltmak için Regrow Ag ile ortaklık kuran Kellogg’s ve Oatly, şeffaf, veri odaklı pazarlama yoluyla değişimi teşvik ediyor ve farkındalığı artırıyor. 

Markalar, küresel gıda sistemlerinde artan dirençliliğe yönelik acil ihtiyacı karşılamak için yenileyici tarımı giderek daha fazla benimsiyor. Markalar, yenileyici tarım yolculuğunu tüketicilerle şeffaf bir şekilde paylaşarak yalnızca sorumlu ve etik uygulamalara bağlılıklarını göstermekle kalmıyor, aynı zamanda tüketicilerin gelişen bir tarım ekosistemini destekleyen bilinçli seçimler yapmalarını da sağlıyor. Yenileyici tarım arayışında şirketler ve tüketiciler arasındaki bu uyum, gıda endüstrisinde olumlu değişimi besleyebilecek güçlü bir sinerji yaratıyor. 

Yenileyici tarım çabalarını tüketicilerle paylaşmaya yabancı olmayan küresel gıda liderleri Kellogg’s ve Oatly, çiftçilik tedarik zincirlerinde tarımsal esnekliğin sağlanması için baskı yapıyor. Bu yılın başlarında Oatly, karbonu geri kazanmayı, biyolojik çeşitliliği iyileştirmeyi ve çiftliğin yaşamasını desteklemeyi amaçlayan ‘F.A.R.M.’i (Geleceğin Tarımı Yenileme Hareketi) başlattı. Kellogg’s, refah, açlık, sürdürülebilirlik ve çeşitlilik, eşitlik ve katılımın kesişimini ele alarak gıdaya sürdürülebilir ve eşitlikçi erişimi ilerletme konusundaki kararlılıklarını açıklayan Kellogg’s Better Days® Promise’ı tüketiciyle olan iletişimlerine operasyonları genelinde entegre etmek için yoğun çaba gösteriyor. 

“Kellogg’s tüketicilerin gıdalarının nereden geldiğine önem verdiğini biliyor. Şirketimiz, temel bileşenlerini sorumlu bir şekilde tedarik etme ve çiftçileri destekleme taahhüdüne sahiptir. Bunlar müşterilerin ve tüketicilerin derinden önemsediği değerlerdir. Kellogg Company’nin Sürdürülebilirlik Direktörü Janelle Meyers, Sustainable Brands®’e (SB) şunları söyledi: “Müşterileri ambalajlama ve pazarlama karışımı kullanarak tarıma olan bağlılığımız hakkında bilgilendirmek günümüz tüketicilerinin bir beklentisidir.” 

Benzer şekilde Oatly Sürdürülebilirlik Direktörü Julie Kunen, SB’ye şunları söyledi: “Oatly şeffaflığa çok inanan bir şirket. Müşterilerimizle yolculuğumuz hakkında, yapmaya çalıştığımız şeyler, zor kısımlar ve şu ana kadar nelerin işe yaradığı hakkında konuşmak istiyoruz.” 

Her iki şirket de, kurumsal bilim ve teknoloji platformu, General Mills dahil olmak üzere diğer büyük gıda şirketlerinin, tedarik zinciri emisyonlarını anlamak için tarımsal uygulamalarını ve çevresel etkilerini izlemelerine ve yenileyici uygulamalara yönelmelerine yardımcı olan Regrow Ag ile ortaklık kurdu ve bulgularını tüketicilerle paylaşmanın heyecanını yaşıyorlar. 

Regrow Ag ve müşteri iletişimi 

Regrow Ag’in kurucu ortağı ve CEO’su Dr. Anastasia Volkova, “Tüketiciler, değerlerini kolektif geleceğimize yatırım yapan şirketlerle uyumlu hale getirmeye çalıştıkları için markaların gerçekleştirdiği iklim eylemini derinden önemsiyorlar” dedi. “Yenileyici uygulamalara geçiş, sonuçta tarımın dirençliliğiyle sonuçlanıyor ve bu, çiftçilerden markanın hizmet verdiği tüketicilere kadar tüm tedarik zincirine fayda sağlıyor.” 

Kellogg’s, 2022’de başlatılan Kellogg’s InGrained™ programının bir parçası olarak, pirinç tedarik zinciri boyunca sera gazı (GHG) azaltımını ölçmek için Regrow’un Tarımsal Dayanıklılık Platformundan yararlanıyor. İklim olumlu uygulamalardan oluşan bir taktik kitabı kullanan pirinç üreticileri, tonlarca katkı için ödüllendiriliyor. Sera gazı emisyonlarını azaltıyorlar. Program ayrıca çiftçilerin yeni uygulamalara geçişini desteklemek için sulama yönetimi, besin yönetimi ve toprak sağlığı konularında eğitim fırsatları da sunuyor. 

Meyers, “Kellogg’s’un, çiftçiler ve teknik danışmanlarla birlikte çalışarak elde etmek için çalıştığımız sonuçların önemli bir üçüncü taraf doğrulamasını sağlayabilecek, Regrow gibi güvenilir bir ortakla çalışması önemli” diye açıklıyor Meyers. “İlk sonuçlarımızdan çok memnunuz. Programın pilot yılı boyunca çiftçiler, 1.600 metrik tondan fazla sera gazı azaltımı elde etti; bu, bir yıl boyunca 345’ten fazla benzinle çalışan arabanın trafikten çekilmesine eşdeğerdir.” 

Bu arada, Oatly iklimle ilgili pazarlamada öncüdür; bu yılın başlarında şirket, yeniden formüle edilmiş yulaf hattında iklim ayak izi etiketlemesini uygulamaya koydu ve süt endüstrisini kendi karbon ayak izi rakamlarını öne sürmeye zorladı. Oatly, ürünlerde iklim etkisi verilerinin gösterilmesinin bir endüstri standardı olması gerektiğine inanıyor: Şirketler beslenme bilgileri sağladığı gibi, çevresel ayak izlerini de paylaşmak zorundalar. Kunen, şirketin Regrow ile ortaklığının sağlayacağı veri odaklı pazarlama ve çiftçi iletişiminden heyecan duyduğunu söylüyor. 

“Rerow’u bulduğumuz için kendimizi şanslı hissediyoruz; üzerinde çalıştığımız konulara hem gelişmiş modelleme hem de bilimsel anlayış getiren, aynı zamanda sahadaki bir çiftçinin bakış açısıyla oldukça ulaşılabilir bir şirket; bu, ortaklığın önemli bir unsuruydu; çünkü pilot çalışmamızda tedarikçimizle yakın işbirliği içinde çalışıyoruz ve tedarikçi, üreticileri de beraberinde getiriyor ve hepimizin paylaşabileceği bir dil olduğundan emin olmak istiyoruz” diye ekledi. 

Kunen, Regrow ile ortaklığın Oatly’nin tedarik zincirindeki sera gazlarını anlamak için emisyon faktörlerini hassaslaştırmasına olanak tanıyacağını ve ulusal ortalamaların aksine gerçek emisyonları raporlamasına olanak tanıyacağını ve hangi uygulamaların en büyük sonuçları verdiğini işaretleyerek gelecekteki yatırımlara rehberlik eden sonuç odaklı bir çerçeve oluşturacağını umuyor. 

Kitlelere ilham vermek 

Her iki şirket de diğer sektör oyuncularına yenileyici uygulamalara geçiş için gerekli yatırımları ve değişiklikleri yapma konusunda ilham vermek istiyor. Kellogg’s, benzersiz programlar yaratarak sektör oyuncularının, çiftçiliğin gezegen üzerindeki olumsuz etkilerini silmek için çiftçilerle nasıl işbirliği yapabilecekleri konusunda farklı düşünmelerini sağlamayı umuyor. 

Meyers, “Girişimlerimizin yaşadığımız ve faaliyet gösterdiğimiz topluluklar üzerinde yaratabileceği olumlu etkilere odaklanmak ve bu girişimlerin şirketimizin büyümesine nasıl yardımcı olabileceğini vurgulamak, ESG stratejimiz için çok önemli” diyor. “Kellogg’s, sera gazlarını azaltan sürdürülebilirlik programlarının sonuçlarından memnun ancak aynı zamanda her zaman daha fazlasını yapabileceğimize de inanıyoruz. Bu önemli çalışma devam ederken daha fazla ortakla işbirliği yapmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.” 

Oatly, bitki temelli devrimi teşvik etme ve mevcut gıda sisteminin iklim, biyolojik çeşitlilik ve halk sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri konusunda farkındalık yaratma misyonundadır. Şirket aynı zamanda bu sorunlara çözüm olarak gıdayı öne çıkarmak istiyor; çözüm ise daha sorumlu bir şekilde yetiştirilen bitkileri yemektir. 

“Bitki bazlı beslenmeyi küresel krizlerin üçlüsüne (iklim krizi, biyolojik çeşitliliğin küresel kaybı ve insan sağlığı krizi) bir çözüm olarak görüyoruz ve bu çok ciddiye aldığımız bir şey. Yaptığımız işlerin çoğu, diğer şirketleri, ortakları ve son tüketicileri yolculuğumuza katılmaya teşvik etmek ve onlara ilham vermektir. Rolümüzün ne olması gerektiğini düşündüğümüz ve tüm bunların herkes için işe yaraması için başkalarının ne yapmasına ihtiyacımız olduğu hakkında çok konuşuyoruz” diyor Kunen. “Aynı zamanda ses çıkarıyoruz; paketlerin üzerine etiketler koyuyoruz, ürünlerimizin içinde ne olduğu, bunların nereden geldiği hakkında konuşuyoruz, metodolojilerimizi yayınlıyoruz ve diğer şirketlerin de aynı yolu izlemesi için baskı yapmaya çalışıyoruz.” 

Sektör liderleri olarak Kellogg’s ve Oatly, yalnızca operasyonlarında değişime öncülük etmekle kalmıyor, aynı zamanda meslektaşlarını tarımda daha dayanıklı ve yenileyici bir geleceğe yönelik harekete katılmaya davet ediyor. Tüketicileri yenilenebilir tarım yolculuklarına aktif olarak dahil ederek ve tedarik zinciri emisyonlarını takip etmek ve azaltmak için Regrow Ag’nin platformundan yararlanarak bu şirketler, gelişen bir gelecek doğrultusunda şeffaf, veri odaklı pazarlama çıtasını yükseltiyor. 

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.