Nestlé Türkiye

Nestlé

Dünyanın lider gıda şirketi Nestlé, 1875 yılında süt bazlı bebek maması Farine Lactee ile Türkiye pazarına girdi. Türkiye’de birçok kategoriye öncülük eden Nestlé, 2020 yılında Türkiye’nin alanında özel ve dedike ilk Medikal Beslenme Ürünleri fabrikasının temellerini attı. Bugün Türkiye’de 11 farklı kategoride 800’ü aşkın ürünü ve 50’ye yakın markasıyla faaliyet gösteren Nestlé Türkiye, Bursa’daki dört fabrikasında üretim ve ihracat faaliyetlerine devam ediyor.

Nestlé’nin Sürdürülebilirlik Yaklaşımı: 

  • Gelecek nesiller için gezegenin korunmasını çok önemseyen Nestlé, gezegen için Ortak Değer Yaratan projeler hayata geçiriyor. Sürdürülebilirlik konusunda taahhüt ve hedeflerini ortaya koyarken, Birleşmiş Milletler Küresel Sözleşmesinin (UN Global Compact) 17 sürdürülebilir kalkınma amacını (SKA) temel alıyor. 
  • Nestlé’nin Ortak Değer Yaratma kültürü, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin (2015) hepsi ile bağlantılı olmakla birlikte, Nestlé bu hedeflerden (16) Barış ve Adalet’in geliştirilmesi için 2018 yılında oluşturulan “Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar Eylem Platformu”nun kurucularındandır. (3) Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam, (8) İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme, (4) Nitelikli Eğitim de Nestlé’nin üzerinde ayrıca yoğunlaştığı hedeflerdir.
  • (2018, 2019) Nestlé, Birleşmiş Milletler tarafından sunulan global sürdürülebilirlik programı kapsamında lider şirket seçildi. (Global Compact LEAD company)

     

    Detaylı bilgi için tıklayabilirsiniz

Nestlé İş Modellerini Küresel Hedefler ile Nasıl Uyumlaştırıyor?

SDG 4 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı 4 - Nitelikli Eğitim

Amaç 4: Nitelikli Eğitim

SAĞLIKLI ADIMLAR PROJESİ

2030 yılına kadar dünyada 50 milyon çocuğun daha sağlıklı bir yaşam sürmesine yardımcı olma hedefiyle globalde hayata geçirilen “Nestlé for Healthier Kids” projesinin Türkiye uygulaması olan Sağlıklı Adımlar; Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle 2012’den bu yana yürütülüyor.  Proje ile bugüne kadar 117 bin öğrenciye, 234 bin aileye ve 4 bin öğretmene ulaştık. 

Pandemi ile dijital platformlara taşıdığımız, dijital oyun ve çizgi filmle zenginleştirdiğimiz projemiz; çocukların beslenme, sağlık, fiziksel aktivite, hijyen ve çevre temizliği konularındaki bilinç düzeyini artırmayı amaçlıyor.

Detaylı bilgi için tıklayabilirsiniz

SDG 8 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı 8 - İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme

Amaç 8: İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme

FISTIĞINIZ BOL OLSUN PROJESİ

Nestlé’nin, 2030 yılına kadar, faaliyet gösterdiği topluluklarda yaşayan 30 milyon kişinin refah seviyesini iyileştirmeye katkıda bulunma taahhüdü doğrultusunda hayata geçirildi.

Proje 2011 yılında «Antep fıstığı üreticilerinin verimi ve kaliteyi artıran doğru tarım uygulamalarına ilişkin farkındalığını artırma ve bu uygulamaların üreticiye benimsetilmesiyle üretimde verim artışı sağlama» amacıyla, Nestlé DAMAK öncülüğünde TEMA Vakfı iş birliğiyle başlatıldı.

  • Sürdürülebilirliğin toprakta başladığı anlayışıyla hayata geçirilen proje kapsamında 92 köyde yer alan 177 bahçede çalışma yürütüldü.  
  • Yapılandırılmış eğitimler, aşıcı ve budamacı eğitimleriyle birlikte toplamda yaklaşık 1.500 çiftçiye eğitim verildi 
  • Çalışma yapılan bahçelerde üreticilerin toplam üretimi proje öncesinde 20,7 ton iken 47,9 tona yükseldi9 yıl boyunca komşu bahçelere kıyasla %149, üretim artışı elde edildi.  
  • Şu an 3. Fazı devam eden projeye şu ana kadar toplam 6 milyon TL yatırım yapıldı.  

Ödüller:

  • Sürdürülebilir İş Ödülleri (2018), B2NGO-İş birliği Kategorisinde ödül 
  • 12. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Ödülleri (2020), Açlığa Son kategorisi – Platin Ödül  
  • Uluslararası Hermes Yaratıcılık Ödülleri (2021), Kurumsal Sosyal Sorumluluk kategorisi – Platin Ödül (FBO) 
SDG 13 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı 13 - İklim Eylemi

Amaç 13: İklim Eylemi

Nestlé 2050’ye kadar faaliyetlerinin çevreye olan etkisini sıfıra indirmeyi taahhüt etti. Detaylı bilgi için tıklayabilirsiniz

Nestlé Net Zero Roadmap için tıklayabilirsiniz

Nestlé Türkiye olarak:

  • Türkiye’deki fabrikalarımızın tamamında “sıfır atık” hedefine ulaştık.
  • 2019 yılında tedarik zinciri süreçleri boyunca oluşan karbon ayak izimizi %18 azalttık.
  • Nestlé Waters İş Biriminin gerçekleştirdiği projeler ile 10 yılda yaklaşık 500 MioL su tasarrufu sağladık.
  • Fazla Gıda” ile sürdürdüğümüz bütüncül atık yönetimi iş birliğimiz ile, 2 yıl içerisinde toplam 2.605 ton gıdanın israfını ve 1.248 ton karbonun doğaya salımını engelledik. 900 bin artan gıda ürününü 1.000’in üzerinde ihtiyaç sahibi aileye ulaştırdık.
  • Türkiye’deki ambalajlarımızın yüzde 91.6’sı geri dönüştürülmeye uygun şekilde tasarlandı. 2021 yılında:
    • Bir litrelik Nestlé Pure Life ambalajları %50’si geri dönüştürülmüş şişeden üretilerek tüketiciye sunuldu.
    • Nesquik süt ürünlerinde kağıt pipet kullanımına geçildi.
  • 2022’de, LEEDS sertifikası ile faaliyete geçecek NHSc fabrikamızda tüketilen enerjinin %45’i yenilebilir kaynaklardan kullanılacak.
SDG 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı 17 - Amaçlar için Ortaklıklar

Amaç 17: Amaçlar İçin Ortaklıklar

Çevreci bir sosyal teknoloji girişimi olan Fazla Gıda ile gerçekleştirdiğimiz bütüncül atık yönetimi çalışmalarımız ile artan ürünlerimizi topluma ve doğaya geri kazandırıyoruz. Ürünlerimizin bir kısmını hayvan yemi ve gübreye, bir kısmını ise biyogaza dönüştürüyoruz. Tüketilebilir durumdaki artan ürünlerimizi önceden onaylanan gıda bankaları, sosyal market ve aş evlerine bağışlıyoruz. Bu sayede şu ana kadar 1.000’in üzerinde ihtiyaç sahibi aileye ulaştık, 2.605 ton gıdanın israf edilmesini ve 1.248 ton karbon emisyonunu önledik.

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.