Şeffaflık, Güvenlik ve Yeşil Bilim, L’Oréal Geleceğin Güzelliği Vizyonunu Paylaşıyor!

Tüketicilere her zamankinden daha etkili, güvenli ve çevreye saygılı ürünler sunma konusundaki kalıcı arayışının bir parçası olarak L’Oréal, “Yeşil Bilim-Green Sciences” yaklaşımını benimseyerek Araştırma ve İnovasyonda önemli bir dönüşüm gerçekleştirmeyi taahhüt ediyor.

2030’a kadar, bileşenlerinin %95’i yenilenebilir bitki kaynaklarından, bol minerallerden veya döngüsel işlemlerden elde edilecek; ve formüllerin %100’ü suyu koruma yönünde geliştirilecek.

L’Oréal, petrol bazlı bileşenlere yenilenebilir alternatifler oluşturma konusunda doğayı itici bir güç haline getirerek Ar-Ge’de yeni bir sayfa açıyor.

L’Oreal, malzemelerin sürdürülebilir bir şekilde yetiştirilmesini sağlamak ve doğanın sunduğu en iyiyi en son teknolojik süreçlerle elde etmek için Yeşil Bilim’ deki son gelişmelerden yararlanacak. Halihazırda 2020 itibariyle, Grubun hammaddelerinin %80’i kolayca biyolojik olarak parçalanabilir, %59’u yenilenebilir, %34’ü doğal veya doğal kaynaklardan elde edilmiştir. L’Oréal formüllerinde kullanılan bileşenlerin %29’u Green Chemistry ilkelerine göre geliştirilmiştir.

L’Oréal şeffaflık taahhüdünü sürdürmektedir. Grup, tüketicilerle bilgi ve diyaloğu daha da iyileştirmek ve değerlerini yansıtan seçimler yapmaları için onları güçlendirmek için yeni girişimler başlatmaya devam ediyor.

L’Oréal, bu şeffaflık taahhüdünü “Ürünlerimizin İçinde-Inside Our Products” websitesinde sürdürmektedir. Mart 2019’da açılan site, formüllerde kullanılan içerik maddeleri ve ürünlerinin bileşimi hakkında halktan gelen soruları yanıtlıyor. Platform, listelenen yaklaşık 1.000 malzemeyi kapsıyor ve şu anda 45 ülkede sekiz dilde (FR / EN / CN / GER / SP / IT / RUS / PORT) mevcut. 

Bilimsel gelişmeler üzerine inşa edilen bu içerik, önde gelen Grup markalarının (L’Oréal Paris, Garnier, La Roche-Posay, Maybelline, Redken, Essie, Kérastase, Yves Saint Laurent…) web sitelerinde aşamalı olarak yayınlanmaktadır.

Kozmetik ürünlerin çevresel ve sosyal etkilerini vurgulayan bir bilgilendirme kampanyası da L’Oréal for the Future programının bir parçası olarak Haziran 2020’de başlatıldı. Girişim, Garnier ile birlikte dünya çapında uygulanıyor ve kademeli olarak tüm Grup markalarını kapsayacak.

Haber Kaynağı için Tıklayınız

L’Oréal Türkiye Hangi Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için çalışıyor? Öğrenmek için tıklayın!

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.