ICA’dan Kuzey Çevre Otoyolu’nda Elektrikli Araçlara Özel Şarj İstasyonları

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’nun işletmesini üstlenen ICA, elektrikli araç kullanımının yaygınlaşmasını ve çevreci yeni uygulamaları desteklemek amacı ile otoyol güzergahı üzerinde bulunan Bi’Mola Dinlenme Tesisleri’nde 2017 yılından bu yana elektrikli araç şarj istasyonlarıyla hizmet veriyor. 

Elektrikli araç sürücülerinin şehir içi ve şehirlerarası seyahatleri esnasında şarjlarının bitmesi endişesini yaşamaması için 5 Bi’Mola tesisinde toplam 14 araçlık şarj kapasitesine sahip istasyonlar yer alıyor. Işıklar, Fenertepe, Çiftalan, Reşadiye ve Ömerli Bi’Mola tesislerinde yer alan elektrikli şarj üniteleri ile 7/24 hizmet sunuluyor. Bi’Mola Işıklar ve Bi’Mola Fenertepe’de bulunan hızlı istasyonlar, bir elektrikli aracı ortalama olarak 15-20 dakika içerisinde %60 kapasiteye ulaşacak şekilde güç kaynağıyla doldurabiliyor.

ICA, sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında tüm faaliyetlerini, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakma sorumluluğu içerisinde yaparken; gelişimi ve değişimi yakından takip ederek hizmet ve uygulamalarına yansıtıyor. ICA, elektrikli araç şarj istasyonları ile kurumsal otoyol kullanıcılarının Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nda 7.’si olan “Erişilebilir ve Temiz Enerji” hedeflerine ulaşmalarına da yardımcı oluyor.

ICA Hangi Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için çalışıyor? Öğrenmek için tıklayın!

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.