Shell’den Enerji Verimliliği İçin Kapsamlı Enerji Dönüşüm Atağı

2050 yılına kadar net sıfır emisyonla faaliyet gösteren bir şirket olmayı hedefleyen Shell, operasyonlarını yürüttüğü tesislerinde, istasyonlarında, ofislerinde enerji verimliliği sağlayan uygulamaları hayat geçirirken, bir yandan da her yıl 1 milyar dolar ayırdığı AR-GE çalışmaları ile düşük karbonlu teknolojiler üretiyor, enerji verimliliği yüksek ve karbon oranı düşük ürünler geliştiriyor. Shell aynı zamanda enerji verimliliği konusunda toplumda bir bilinç oluşturmaya çalışırken, tüm dünyada gençleri alternatif enerji kaynakları kullanarak, daha az yakıtla daha fazla yol almayı amaçlayan araçlar tasarlayıp, üretmeleri için teşvik ediyor.

Shell’in Derince’deki Madeni Yağ ve Gres Üretimi Tesisi “Enerji Yönetim Sistemi” sertifikası için düğmeye bastı

Her yıl 65 ülkeye ihracat yapılarak ülke ekonomisine katkı sağlayan Shell Derince Madeni Yağ ve Gres Üretim Tesisi’nde elektrik, buhar, hava ve doğalgaz hatlarında tüketim ölçümü yapan ve iyileştirme alanlarını tespit etmeye yarayacak önemli adımlar atıldı. Şimdiden elektrik ve doğalgaz tasarrufu yapan Shell, 2023’te Enerji Yönetim Sistemi sertifikası sahibi olmak üzere çalışmalarını hızla ilerletiyor. 

Shell istasyonlarında elektrikte verimlilik

Shell istasyonlarındaki elektrik tüketiminde verimliliği sağlamak üzere işbirlikleri yürütüyor. Özellikle elektrik tüketiminde önemli bir paya sahip klima kullanımına yoğunlaşan tedbirler sayesinde elektrik kullanımında %10-15’e varan oranda tasarruf yapılabiliyor. Projenin pilot çalışmaları devam ediyor.

Türk gençleri Shell Eco-marathon sayesinde Avrupa’nın en verimli aracını yaptılar

Dünyanın en uzun soluklu öğrenci inovasyon yarışmalarından biri olan Shell Eco-marathon ile Shell, geleceği tasarlayacak öğrencileri bilim, teknoloji, mühendislik alanlarına teşvik etmeyi hedefliyor, aynı zamanda enerji teknolojileri ve alternatif enerji kaynakları alanında da bilgi birikimlerinin artmasına katkı sağlıyor.

Daha az yakıtla daha fazla yol almayı amaçlayan araçlar tasarlayıp, üreten gençler Shell Eco-marathon sayesinde araçlarını test edebiliyorlar. 2005 yılından bu yana 135’in üzerinde Türk takımı ve 2000’e yakın Türk öğrencinin bu deneyimi yaşadı. Türk gençleri birçok başarıya ve birinciliğe imza attı; Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin tasarladıkları ve ürettikleri ‘Barbaros’’un şehir konseptli hidrojen enerjisi ile çalışan araç kategorisinde Avrupa’nın en verimli aracı seçilmesi bu başarılara güzel bir örnek gösterilebilir.

 Shell Hangi Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için çalışıyor? Öğrenmek için tıklayın!

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.