Green Sports Alliance Gıda Atığı Ayrıştırma ve Kompostlanabilir Ambalaj Kılavuzunu Yayınladı

Green Sports Alliance, Stadyumların/Spor Alanlarının Gıda Atıklarının Çöp Sahalarından Ayrıştırılmasına Yardımcı Olmak için Kılavuz Yayınladı

Uygun kompostlama altyapısına sahip mekanlar, plastik ve organik atıkların çöplüklerde birikmesini önlemek için bu kılavuzdan yararlanabilecekler. Kılavuzun gelecek sürümleri, kapsamlı sıfır atık programlarını uygulamak için mekan lojistiğinin nasıl geliştirilebileceği konusunu daha kapsamlı bir şekilde araştırmayı hedefliyor.  

Bu hafta, profesyonel spor liglerine, spor yönetim organlarına, üniversitelere, takımlara, mekanlara, paydaşlarına ve milyonlarca taraftara daha sürdürülebilir uygulamaları benimsemeleri için ilham verme misyonuyla kar amacı gütmeyen Green Sports Alliance (GSA), Kurumsal Üyelik Ağı ve üye NatureWorks katkılarıyla Gıda Atığı Ayrıştırma ve Kompostlanabilir Ambalaj Kılavuzunu yayınladı.

Kılavuzun amacı, sertifikalı kompostlanabilir sofra gereçlerinin ve ambalajlarının, spor alanlarının organik atıklarının çöp sahalarından ayrıştırılmasını kolaylaştırmada nasıl hayati bir rol oynayabileceğini ele almaktır. 

Green Sports Alliance Yönetim Kurulu Başkanı Scott Jenkins, “Green Sports Alliance, spor endüstrisinde daha sürdürülebilir uygulamaları teşvik ederken üyelerimize bu değerli kaynağı sağlamak için Kurumsal Üye Ağımızla güçlerini birleştirmekten heyecan duyuyor” şeklinde konuştu. “Bu kılavuz Play to Zero girişimimizin bir parçası olarak sıfır atık girişimlerini hızlandırmak için önemli bir araç.”

İklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik 80’den fazla çözüm içeren bir listede, Project Drawdown’un 2020 İncelemesi, gıda atıklarının azaltılmasını bir numaralı çözüm olarak gösterdi – gıda atıklarının önemli ölçüde azaltılması, atmosferden 87 gigaton CO2 çekme potansiyeline sahip. Uygun endüstriyel kompostlama altyapısına sahip mekanlar ve stadyumlar, tek kullanımlık plastik ve organik atıkların çöp sahalarında birikmesini önlemeye başlamak ve sera gazı azaltımına yönelik daha fazla çaba göstermek için yeni kılavuzumuzdan yararlanabilir.

Kılavuz aşağıdakiler de dahil olmak üzere diğer altı spor etkinliği ve arenasına dair vaka çalışmalarını inceliyor:

  • Target Field’deki Minnesota Twins’in kompostlanabilir ürünlere geçişi yüzde 70 atık azaltımı ayrıştırılması ile sonuçlandı.
  • Penn State’in Beaver Stadyum süitlerinde gerçekleştirilen sertifikalı kompostlanabilir gıda hizmetlerine geçiş, gıda atıklarının çöp sahalarından yüzde 100 ayrıştırılmasına sebep oldu.
  • WM Spor ve Eğlence Bölümü’nün WM Phoenix Open & MetLife Stadyum’undaki organik atıkları tutabilme çabalarından dersler alındı.

Penn State Üniversitesi’nde Profesör olan Judd Michael, “Green Sports Alliance ve NatureWorks gibi paydaşlarımızın yardımıyla, yüksek kaliteli kompostlanabilir ürünlerin yerleştirilmesi, Beaver Stadyumu süit bölümlerinde yüzde 100 atık ayrıştırmaya ulaşmamızda kritik öneme sahipti” şeklinde konuştu. “Dünyanın dört bir yanındaki okulların da sürdürülebilir uygulamaları uygulamaya başlamak için bu kılavuzdaki vaka çalışmamızı kullanabileceğini umuyoruz.”

Kılavuzun gelecek sürümleri, karbondan arındırma hedeflerini ilerletmek için gereken başarılı ve kapsamlı bir sıfır atık programı uygulamak için mekan lojistiğinin nasıl geliştirilebileceği konusunu daha kapsamlı bir şekilde araştırmayı hedefliyor.

Kılavuz, ürün ve hizmetleri spor organizasyonlarının sıfır atık hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmada rol oynayabilecek AgRecycle, EcoProducts, Max-R, NatureWorks ve WM gibi şirketler tarafından tanınıyor.

Satış ve Pazarlama Başkan Yardımcısı Matt Romberger,”NatureWorks, Green Sports Alliance ile 10 yıllık ortaklığını sürdürmekten ve kompostlanabilir ambalaj ve gıda atıklarının ayrıştırılması için bu önemli kılavuzun oluşturulmasını desteklemekten gurur duyuyor” dedi. Gıda atıklarını çöp sahalarından ayrıştırmak için kompostlanabilir biyomateryal kullanıldığında, iklim değişikliğinin temel itici güçlerini önemli ölçüde azaltıyor ve karbonu atmosferden uzaklaştıran değerli toprak değişiklikleri üretiyoruz — gelecek nesiller için yaşama, çalışma ve oyun oynama yeteneğimizi koruyoruz.”

Green Sports Alliance organik atıklar üzerinde çalışmaya başlarken, spor etkinliklerinde plastik atıkları da yok etmek için çalışmaya başladı — ve giderek daha fazla spor takımı da topa giriyor:

Washington Nationals, 2021 sezonu için Sestra Systems ile yalnızca COVID’e karşı değil güvenli değil, dokunma gerektirmeyen akıllı bir çeşni dağıtım çözümü üzerinde ortaklık kurdu – 5.000.000’den fazla plastik ketçap paketinin kullanımını ve bertaraf edilmesini ortadan kaldırması öngörülüyordu.

Yine 2021’de Liverpool Futbol Kulübü, her sezon Anfield Stadyumunda kullanılan 500.000’den fazla plastik şişe için kapalı döngü bir geri dönüşüm modeli oluşturmak için SC Johnson Takımı ile bir araya gelmişti.

Super Bowl 2022 için Ball Corporation, hem maç hem de Los Angeles çevresindeki ilgili etkinliklerde kullanılmak üzere koleksiyonluk alüminyum bardak tedarik etmek için Bud Light ve LA Rams’ın SoFi Stadyumu ile iş birliği gerçekleştirdi.

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.