Teknoloji Devleri İklim Danışmanlığı Firması Carbon Trust İle Güçlerini Birleştirdi

Carbon Trust İnternet Bağlantılı Cihazların İklim Üzerindeki Etkileriyle Mücadele Etmek için Teknoloji Devleriyle Bir Araya Geliyor

Grup, internet bağlantılı cihazların tüketici kullanımıyla ilişkili emisyonların ölçülmesi, açıklanması ve karbondan arındırılması için endüstrinin ilk şartnamesini geliştirecek.

Teknoloji devleri Amazon, Meta, Microsoft, Samsung ve Sky Global, internet bağlantılı-elektronik cihazlara olan bağımlılığımızdan kaynaklanan emisyonlarla mücadele etmek için iklim danışmanlığı firması Carbon Trust ile güçlerini birleştirdi.

Grup, internet bağlantılı cihazlarla ilişkili müşteri kullanımına bağlı emisyonların ölçülmesi, açıklanması ve karbondan arındırılması için endüstrinin ilk şartnamesini geliştirmek üzere Carbon Trust liderliğinde bir sekretarya kurdu.

Küresel olarak, internet bağlantılı cihazlar internet üzerinden bir başkasına veya bir ağa bağlanabilen herhangi bir cihaz bu gruba dahildir Fransa’nın yıllık elektrik tüketimine benzer bir yıllık tüketime sahiptir. Buna telefonlar, hoparlörler, dizüstü bilgisayarlar ve akıllı ev aletleri gibi cihazlar da dahildir tüm bu cihazlar birlikte 2020’de toplam 500TWh enerji tüketmiştir. Bu cihazların sayısı ve veri talebi küresel olarak arttıkça, enerji tüketimini ve sera gazı emisyonlarını azaltmak endüstri için kilit bir odak noktası haline gelmiştir.

Bir cihazın kullanım aşaması veya tüketici tarafından kullanılmak üzere harcadığı süre, yaşam döngüsü boyunca toplam karbon ayak izinin yüzde 85’ini oluşturur — bu nedenle bununla etkin bir şekilde mücadele etmek, herhangi bir cihaz üreticisi için güvenilir bir iklim eylem planının kritik bir bileşenidir. Bu cihazların çoğu, enerji tüketimini uzaktan raporlayarak, enerji tüketimi tahminlerinin doğruluğunu önemli ölçüde iyileştirme fırsatı sağlayabilir.

“İnternet bağlantılı cihaz endüstrisi yenilikçi, gelişmiş ve iddialı. Carbon Trust Genel Müdürü Hugh Jones’a göre “Net sıfır yolunda oynayacak kritik bir rolü var”. “Bu ürün düzeyindeki yaklaşım, sektör genelinde kullanım süreçlerindeki emisyonları azaltmaya yardımcı olmak için cihaz veri ölçümü konusunda açık, güvenilir ve bütüncül bir metodoloji sağlayacaktır. Bu sektörler arası iş birlikçi çabanın ön saflarında yer almaktan heyecan duyuyoruz. Metodolojinin geliştirilmesinde yer almak isteyen bir cihaz üreticisi veya perakendecisiyseniz, lütfen bizimle iletişime geçin” şeklinde konuştu.  

Bu yeni ortak taahhüt, endüstrinin karbon emisyonlarını standart bir şekilde daha iyi anlama ve açıklama arzusunu gösteriyor. Grup, enerji verimliliği iyileştirmelerini raporlamak ve elektrik tüketimini yenilenebilir enerji üretimi ile eşleştirmek için kurallar oluşturmak ve internet bağlantılı cihazların tüketiciler tarafından enerji kullanımını optimize etme amacına teknolojiyi entegre etmek için doğru bir temel oluşturmayı amaçlıyor. Bu, harcanan 500TWh’nin önemli bir kısmının azaltılabileceği ve ek yenilenebilir elektrik kapasitesinin yaratılabileceği anlamına geliyor. Şirketler daha sonra bu önlemlerin etkisini takip edebilecek duruma gelecek ve bu da zamanla etkili bir karbonsuzlaşma sürecinin önünü açacaktır.

Amazon Enerji ve Sürdürülebilirlik Direktörü Maiken Moeller-Hansen, “Amazon uzun zamandır karbon emisyonlarının azaltımı konusunda çalışıyor ve bu sekreterya, cihaz kullanım aşamasındaki karbonsuzlaşma amacına yönelik olarak endüstrimize daha başarılı bir ölçme ve geliştirme yolu açıyor” dedi. “Hem Carbon Trust hem de kurucu üyelerle çalışmayı dört gözle bekliyoruz ve daha fazla şirketi bu yolda bize katılmaya teşvik ediyoruz.”

Sekreteryanın resmi kuruluşu Eylül 2022’de başlayacak ve sekretarya sınırlı bir süre için yeni üyelere açık olacaktır. Şartnamenin, net sıfıra doğru endüstri çapında bir hedefi desteklemek amacıyla halka açık hale getirileceği 2023 yılında tamamlanması bekleniyor.

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.