General Mills Dayanıklı Tarım Devrimini Ölçeklendirmek İçin Nasıl İşbirliği Yapıyor

Küresel gıda üreticisi, Regrow Ag ile işbirliği yaparak tarım tedarik zinciri boyunca dayanıklılığı artırıyor ve diğer gıda şirketlerini de aynı yolu izlemeye teşvik ediyor.

Yıllar içinde tarım manzarası büyük bir dönüşüm geçirdi. Küçük yerel çiftlikler genellikle modern makineler ve gübrelerin gelişmeleri ve monokültürel tarıma odaklanma nedeniyle sanayi mega çiftliklere yer açtı. Ancak hızlı büyüme ve kitlesel üretimin önceliklendirilmesi iklim değişikliğine katkıda bulundu. 2021’de Birleşmiş Milletler FAO, gıda ve tarım değer zincirinin küresel sera gazı emisyonlarının %31’ini oluşturduğunu tahmin etti.

Endüstri, ayak izini sınırlamanın gerekliliğinin farkında ve bazı endüstri liderleri iklim dostu teknolojileri kullanarak yenilenen uygulamalara geçmek için adım atıyor. Bu da ürünlerini korumaya, emisyonlarını azaltmaya ve çevre ekosistemleri yeniden restore etmeye yardımcı olacaktır. Büyüyen rejeneratif tarım hareketi, iklimi değişen bir dünyada büyüyen nüfusu besleme yeteneğimizi sağlamak için önemlidir; ancak bu çalışma, tarım uygulamalarının değişimini ve çevresel etkilerini paydaşların genel ölçekte görmelerini sağlayan sofistike bir izleme gerektirir.

Rejeneratif tarım hareketini büyütmek

Gıda devi General Mills, çiftçi ekosistemlerini restore etmenin, GhG emisyonlarını azaltmanın ve daha büyük iklim direnci oluşturmanın yardımcı olabileceğine inanarak rejeneratif tarımı benimseyen ve hızlandıran önemli bir oyuncudur.

General Mills’in Rejeneratif Tarım Direktörü Jay Watson, Sustainable Brands®’e açıklamasında, “Son beş yılda, rejeneratif tarım çalışmalarımızda iki temel stratejiyi temel aldık” dedi. “Birincisi, çiftçilerin rejeneratif prensipleri ve yönetim sistemlerini anlama ve uygulama konusunda başarılı olmalarına yardımcı olmak için çiftçi önderliğindeki harekete yatırım yapmak; ikincisi ise tarla, çiftlik ve bahçe ölçeğinde sonuçları ve etkileri ölçmek.” Ortaklar tarafından belirlenen ve General Mills tarafından desteklenen altı rejeneratif prensip ise şunlardır:

  • Her çiftlik bağlamını anlama
  • Toprak bozulmasını en aza indirgeme
  • Bitki çeşitliliğini maksimuma çıkarma
  • Toprağı örtülü tutma
  • Yıl boyunca canlı kökleri koruma
  • Hayvanları entegre etme

Bu prensipler, çiftçilere çiftlikler, ekosistemler ve topluluklar üzerinde dayanıklılığı artırabilecek bağlam temelli kararlar verme olanağı tanır.

“Şirketlerin yaptığı yatırımların çoğu, tedarik zincirlerini çok dalgalı, kinetik etkilenen bir ortamda korumak için” diyor Regrow Ag CEO’su ve ortak kurucusu Anastasia Volkova, PhD. “Çok sayıda satın alınan ürünün tarım alanında gerçekten korunmadığı, tarım ürünleri dışında gerçek anlamda ticari mallar olduğu göz önüne alındığında, şirketlerin iç düşüncelerini ne kadar hızlı yeniden rejenerasyona yatırım yapmaları gerektiğini görmek memnuniyet verici; sadece emisyonlar veya çiftlik karlılığı için iyi olduğu için değil; gerçekten istikrarlı, iklim dayanıklı bir tedarik zincirine sahip olmak için.

Emisyon azaltma hedefleri olan tüm bu markaların, etkilerinin ne olduğunu ve nerede olduğunu daha iyi görmeleri gerekiyor ve biz de onlara daha önce sahip olmadıkları görünürlüğü veriyoruz. Uzun bir süremiz yok. Şimdi ile 2030 arasında sadece yedi hasat dönemi var. Bu yüzden umarım endüstriye yardımcı oluruz, ihtiyacımız olan geçişi hızlandırabiliriz.” diyor Anastasia Volkova.

İşbirliği ve Teknolojinin Değeri

Regrow’un Tarım Dayanıklılığı platformunun bir parçası olan Sürdürülebilir İncelemeler (Sustainable Insights) yazılımı şirketlerin kapsam 3 GhG emisyonlarını düşürmek için yatırım yapma planları yapmalarına, rejeneratif uygulama benimseme eğilimlerini izlemelerine ve etkiyi ölçmelerine yardımcı olur. Platform, Operasyonel Ekilebilir Arazı Bilgi Sistemi (Operational Tillage Information System) tarafından toplanan verilerle desteklenir; bu sistem uydu görüntüleri ve iklim eylem rezervi tarafından Toprak Zenginleştirme Protokolü kapsamında genel onay verilen tek bilimsel model DeNitrification-DeComposition toprak karbon modeli kullanır.

General Mills, tarım tabanlı kapsam 3 GhG emisyonlarına ilişkin netlik ve görünürlük elde etmek için Regrow’un bilim tabanlı teknolojisinden yararlanıyor. Platform, General Mills’in, şirketin buğday, yulaf ve süt ürünleri de dahil olmak üzere temel bileşenlerini tedarik ettiği bölgeler olan General Mills’in tahmini öncelikli tedarik ambarlarını temsil eden Kuzey Amerika’daki 150 milyon dönümlük tarım arazisindeki tarımsal uygulamaları ve çevresel etkileri izlemesini sağlıyor. General Mills, izlenen toplam alan içinde, her yıl yaklaşık üç milyon dönümlük tarım arazisinden malzeme tedarik ediyor.

Regrow’un platformu, General Mills’in 2030’a kadar sera gazı emisyonlarını %30 oranında azaltma ve 2050’ye kadar net sıfıra ulaşma konusundaki iklim taahhütlerinde ilerleme kaydetmesini sağlayan önemli bir araç. Rejeneratif tarımı daha da geliştirmek, şirketin bu hedefe doğru ilerleyebileceğine inandığı birçok yoldan biridir.

Watson, “Regrow bize, yatırımın önemli bir bileşeni olan emisyon temel çizgimizi daha iyi planlama ve güncelleme yeteneği veriyor” diyor. “Günümüzde çoğu şirket, bölgesel ve bazen küresel yaşam döngüsü değerlendirmelerine dayanan statik, genel emisyon faktörleri kullanıyor. Regrow’un Sürdürülebilirlik Öngörüleri, bize belirli bir yerdeki belirli bir ürüne özgü emisyon faktörlerini geliştirme fırsatı veriyor, bu da yatırımlarımızı ve stratejilerimizi şekillendirmemize yardımcı oluyor.”

General Mills, hem insanlar hem de gezegen için gelişen bir gelecek sağlamak için rejeneratif uygulamaları ilerletme kritik misyonunda, çiftlikten çatala kadar tarımsal gıda paydaşlarını aynı hizaya getirmeye çalışıyor. Regrow’un platformu, şirketin daha fazla paylaşılan yatırımı ve dolayısıyla daha fazla çiftçi benimsemesini teşvik edebilecek anlayışlı verileri paylaşmasına ve teşvik etmesine olanak tanıyor.

“Müşterilerimizin, tüketicilerimizin ve tedarikçilerimizin çoğu aynı zamanda rejeneratif tarımın sonuçlarıyla da ilgileniyor; bu nedenle, son beş yıldaki liderlik içgörülerimizi açıkça paylaşmamız ve diğer gıda endüstrisi oyuncularını rejeneratif harekete katılmaya davet etmemiz gerçekten önemli,” diye belirtiyor Watson. “Rolümüzü hızlandırıcı ve düzenleyici olarak görüyoruz. Kilit ortaklara yapılan stratejik yatırımlar sayesinde çiftçiler, şirketler ve en önemlisi hepimizin bağlı olduğu ekosistemler için başarının nasıl olabileceğini gösteriyoruz. Şimdi, başkalarını davet etmeye devam ediyoruz. Onlar için rejeneratif tarım vaadini aydınlatıyoruz ve ölçeği artırmak için ortak yatırımı davet ediyoruz.”

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.