Coca-Cola Geri Dönüşümü Kolaylaştırmak İçin Sprite Şişelerindeki Etiketleri Kaldırıyor

Birleşik Krallık’ta ambalaj malzemelerinin kullanımını azaltmak için tasarlanan bir deneme kapsamında Sprite ve Sprite Zero 500ml rPET şişelerindeki etiketler kabartmalı bir logo ile değiştirilecek. 

Coca-Cola, sınırlı bir “etiketsiz” ambalaj denemesi kapsamında Sprite ve Sprite Zero tüketime sunulacak şişelerindeki etiketleri geçici olarak kaldırdı. 

Pilot uygulama kapsamında 500 ml’lik Sprite ve Sprite Zero şişelerindeki etiketler geçici olarak kaldırılacak ve yerine paketin ön yüzünde kabartmalı bir logo, arka yüzünde ise lazerle işlenmiş ürün ve besin bilgileri yer alacak. 

Coca-Cola Büyük Britanya ve İrlanda Franchise Operasyonları Başkan Yardımcısı Dusan Stojankic, “Plastik içecek ambalajlarının her zaman birden fazla ömre sahip olacağı bir gelecek yaratmaya yardımcı olmak istiyoruz” dedi. “Etiketler tüketiciler için değerli bilgiler içeriyor; ancak teknolojinin yardımıyla artık kullandığımız ambalaj miktarını azaltırken bu bilgileri paylaşmanın başka yollarını da deneyebiliriz. Etiket kullanmamak küçük bir adım gibi görünebilir, ancak bu, geri dönüşümü kolaylaştırmak, atıkları en aza indirmek ve ambalajlarımızın çevre üzerindeki etkisini en aza indirmek için araştırdığımız çeşitli yollardan biri.” diye ekledi. 

Mevcut etiketler tamamen geri dönüştürülebilir olsa da etiketlerin denklemden çıkarılması geri dönüşüm sürecini kolaylaştırıyor. Geri dönüşüm işlemi sırasında şişelerden ayırma ihtiyacını ortadan kaldırıyor ve genel olarak kullanılan ambalaj malzemesi miktarını azaltıyor. 

Müşteriler, Ocak ve Mart 2024 tarihleri arasında Brighton ve Hove, Bristol, Londra ve Manchester’daki sekiz Tesco Express mağazasında satılacak olan yeni ve sınırlı tasarımı denemeye davet ediliyor. 

Mevcut Sprite ambalajlarında olduğu gibi, şeffaf, %100 geri dönüştürülmüş PET şişeler, sırasıyla Sprite veya Sprite Zero olarak ayırt edilebilen yeşil ve şeffaf bağlı kapaklara (şu anda geri dönüştürülmüş plastikten yapılmamıştır) sahiptir. 

Coca-Cola Avrupa Pazarlama Başkan Yardımcısı Javier Meza, “Bu deneme sektör için bir dönüm noktasıdır. Bu iki teknoloji ilk kez bir Coca-Cola ürününün mağaza içinde satılan etiketsiz, tek birimlik bir şişede görüneceği bir pilot uygulamada kullanılmıştır” dedi. “Tasarım değişikliği kulağa basit gelse de bu pazarlama açısından büyük bir değişim. Bu deneme, markaların tüketicileriyle iletişim kurma biçiminde daha uzun vadeli değişikliklere katkıda bulunabilir.” 

Son yıllarda Coca-Cola, ambalaj atıklarını azaltmaya yardımcı olmak için bir dizi tasarım değişikliğine gitti: Sprite şişelerinin geri dönüşümünü kolaylaştırmak için yeşil plastikten şeffaf plastiğe dönüştürülmesi; çöp atma potansiyelini azaltmak için açıldıktan sonra kapağın şişeye bağlı kalmasını sağlamak için bağlı şişe kapaklarının tanıtılması ve kullandığı ambalaj miktarını azaltmak için hafif şişeler oluşturmak ve dış ambalajda kullanılan malzemeleri azaltmak gibi yeni tasarımlara yatırım yaptı. 

Keep Britain Tidy İcra Kurulu Başkanı Allison Ogden-Newton, “Toplum olarak daha fazla azaltmamız, yeniden kullanmamız ve geri dönüştürmemiz ve daha az israf etmemiz gerektiği açıktır” dedi. “İşletmeler de dahil olmak üzere herkesin çözümün bir parçası olması gerekiyor. Bu heyecan verici ve yenilikçi denemeyi memnuniyetle karşılıyoruz.” 

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.