Borusan Boru Çatısı Altında Factory Innovation Network Kuruldu

Factory Innovation Network, açık inovasyon metodolojisini baz alarak, şirket stratejileriyle uyumlu, ölçeklenebilir, fonksiyonel yeni ürün ve hizmetler geliştirmek ve yurt içi ve yurt dışı partner ve teknoloji ağı oluşturmak amacıyla 2023 yılında kuruldu. Factory Innovation Network, kurum dışında kuluçka merkezleri, teknokentler & teknoparklar, üniversite kulüpleri, üniversiteler, startup & teknoloji şirketleri ve açık ağlarla iş birliği yaparak 2023 yılında network’ünü güçlendirdi. Teknik, dijital ve ticari alanlarda deneyim ve becerilere sahip olan Borusan Boru çalışanları, çelik boru ve profil alanında ezber bozan fikirler üretebilen ve sorunlara yenilikçi çözümler getiren girişimcilerle Factory Innovation Network çatısı altında buluşarak akıllı boru, sızıntı tespiti, stres ölçümleri ve dijital ürünler gibi birçok alanda çalışma fırsatı buldu.

2024 itibarıyla kurum dışı iş birlikleri 3 farklı programla yürütülüyor: Startup İş Birliği Programı, Akademi İş Birliği Programı ve Üniversite Kulüpleri İş Birliği Programı. Factory Innovation Network’ün Yeni Ürün & ArGe, Dijital Teknolojiler, Enerji ve Sürdürülebilirlik ve Özel Projeler olmak üzere dört odak alanı bulunuyor. Enerji ve Sürdürülebilirlik odağını Borusan sürdürülebilirlik stratejisiyle uyumlu olacak şekilde iklim, insan ve inovasyon başlıkları üzerine yapılandırarak 2023 yılı boyunca bu alanlarda çeşitli projeler yürütüldü.

Kurum içi inovasyon kültürünün güçlendirilmesi kapsamında yürütülen “İnovasyon Günleri” programına üretim, satış, İK, kurumsal iletişim, İSG gibi birçok iş biriminden toplam 152 çalışan katılarak Factory Innovation Network odak alanlarına yönelik çalışmalara katkı sundu. 2023 yılında kurum dışında yürütülen bilinirlik çalışmalarında doğrudan temas kurulan yaklaşık 1500 kişiyle etkileşim sağlanarak inovasyon yaklaşımlarına pozitif katkıda bulunuldu. Kurum dışında yürütülen kapsayıcı iş birliği programlarıyla 2023 yılında Factory Innovation Network çatısı altında yürütülen projeler Karbonsuzlaşma, Atık Yönetimi, Döngüsel Ekonomi, Enerji Yönetimi, Yetenek Yönetimi ve Kapsayıcılık Çeşitlilik kategorilerine hizmet ediyor.

Detaylı bilgi için linki ziyaret edebilirsiniz. Ek bilgi için tıklayabilirsiniz.



Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.