CARREFOURSA Kadınların Ekonomik Güçlenmesini Sağlamak İçin Kadın Üreticileri ve Çalışanları Destekliyor

CarrefourSA, kadınların ekonomik hayatta güçlenmesi için çalışmalar yapıyor. CarrefourSA CEO’su Kutay Kartallıoğlu “Kalkınmanın temel taşlarından olan toplumsal cinsiyet eşitliği için de sorumluluğumuzun farkındayız. Bu noktada kadın-erkek dağılım dengesinin şirketimize kattığı değerin farkında olarak, kadın istihdamını artırmak için önemli adımlar atarken, yerel ürün ve üreticiye sağladığımız destek ve tüm ekosistemimizin merkezinde yer alan cinsiyet eşitliğini de sürdürülebilirlik felsefemizle özdeşleştiriyoruz” diye vurguluyor.

İşte Eşitlik İlkesi

Genel Müdürlük çalışanlarının ve İcra Kurulunun yarısı, tüm çalışanlarının da %40’ının kadınlardan oluştuğunu söyleyen Kartallıoğlu, “İş süreçlerimizde eşitlik ilkesine inanıyor; görev dağılımı açısından kadın -erkek eşitliğini önemsiyoruz. CarrefourSA olarak Türkiye’nin dört bir yanındaki üretici kadınları da destekliyor; emeklerinin reyonlardan müşterilere ulaşmasına fırsat tanıyor. Çalışma hayatında toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması yönünde yapılacak örnek uygulamaların vazgeçilmez bir gereklilik olduğuna inanıyoruz” dedi.

Kadınların Gücü CarrefourSA’nın Gücü

Kadınların ekonomik hayatta güçlenmesi, ülkelerin toplumsal kalkınmasının temel unsurlarından biri olduğuna değinen Kartallıoğlu şöyle devam etti: “2024 yıl itibarıyla Türkiye’nin dört bir yanındaki girişimcileri desteklemek amacıyla yola çıktığımız bayilik sistemimizde de 370’ten fazla bayimiz bulunuyor ve bunların 56’sını kadınlar yönetiyor. Her yıl 8 Mart’ta kadın üreticilerin kurucusu olduğu iş ortaklarımızla İstinye’deki hipermarketimizde Kadın Üreticiler Pazarı etkinliği düzenliyor; onlarla yarattığımız sinerjiyi güçlendiriyoruz. Heybeliadalı kadınlar tarafından el emeği ile üretilen fileleri de Acıbadem Hiper, İstinye Hiper, Ortaköy Gurme ve Heybeliada Mini’de satışa sunuluyor. Şu ana kadar Heybeliada projemiz ile 26 kadına dokunuldu ve 1560 çanta satışı yapıldı.  Filelerin satışından elde edilen gelir, Heybeliadalı kadınlara ekonomik destek olarak geri dönüyor.”

CarrefourSA’nın toplumsal cinsiyet eşitliği politikası, sadece kendi çalışanlarıyla sınırlı değil. Kadın girişimcilere her alanda destek verdiklerinden bahseden Kartallıoğlu, 2019 yılında başlattıkları, Kadınların Gücü CarrefourSA’nın Gücü çatısı altında Etkin çalışan 157 kadın kasap ve balık görevlisi bulundurarak, 7 güçlü kadın mağaza ile “Geleceğin Kadın Kasap/Balık Reyon Görevlisi”, “Güçlü Kadın Mağazalar” ve “Esnek Çalışma Modeli” projeleriyle hayatın her alanında kadınların varlığının güçlenmesini desteklemeye devam ettiklerini söyledi.

***

CarrefourSA aynı zamanda (NEET) Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi’ndeki ilk işe alımı gerçekleştiren kurum.  Bölge İstihdam Ofisleri, İSMEK ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ile yakın iletişimde çalışarak özellikle anne olan çalışanlarına esnek çalışma saatleri konusunda destek oluyor. Perakende ve tüketici ürünleri sektörlerinde çalışan kadın liderlerin gelişimine destek olan, üst düzey kadın yönetici sayısını artırmayı hedefleyen LEAD Network Türkiye’nin aktif üyelerinden biriyken, UN WOMEN ve Global Compact ortaklığıyla oluşturulan Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin imzacıları arasında da yer alıyor.

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.