YAŞAR Birleşik Pazarlama Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sözlüğü ile Dilde Eşitliği Sağlamaya Çalışıyor 

Toplumsal cinsiyet eşitliğini odağına alan ve sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında yöneten Yaşar Topluluğu’nun gıda satış ve dağıtım şirketi Yaşar Birleşik Pazarlama (YBP), 2021 yılından bu yana gönüllülük anlayışıyla oluşturduğu “Eşit Yaşar’ız – Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi” ile projeler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda;

  • Tüm çalışanlara toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi veren Şirket, “YBP Dilde Eşittir” projesiyle temel kavramlar, cinsiyetçi kelimeler, cinsiyetçi söylemlerin doğru ve yanlış kullanımları ve mesleklerin önüne eklenen cinsiyetçi söylemleri belirten içerik ve görselleri içeren TCE Sözlük’ün, 2 aylık dönemlerde şirket içinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle yaygınlaşması sağlanıyor. 
  • İzmir Maratonu’na katılan YBP “Eşit Yaşar’ız” Komitesi topladığı bağış ile, depremden etkilenen 3 üniversite öğrencisi gencin eğitim masraflarını üstlendi.
  • “Cumhuriyetin 100. Yılı” projesi kapsamında 5000’den fazla çocuk ve gence “Ortak Değerimiz İnsan” isimli toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi verildi.
  • Kapsayıcı ve eşit bakış açısını gözeten YBP, Kadınlar Günü’nün yanı sıra her sene Erkekler Günü’nü de kutluyor.
  • Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığı artırmak için 3 ayda 1 yayımlanan “DENGE” isimli bültende podcast, kitap ve film önerileri ile rol model liderlerin, sporcuların ve sanatçıların toplumsal cinsiyet eşitliğine bakış açıları da paylaşılıyor.
  • Çalışanlar için hazırlanan 4 farklı içeriğe sahip toplumsal cinsiyet eşitliği konulu eğitimler şirketin dijital platformunda yayınlanıyor ayrıca interaktif atölyeler de düzenleniyor.
  • Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunda yapılan ve yapılacak çalışmalarla eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık olgusunun sosyal ve kurumsal hayatın içinde yayılması için çalışan, yepyeni projeler üretmeye ve ilham olmaya devam eden YBP Eşit Yaşar’ız komitesi tüm bu çalışmaları 2023 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “İzmir Yıldızı”* ödülüne layık görüldü.

*İzmir Yıldızı Ödülleri, çalışma hayatında toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik uygulamaları destekleyen ve farkındalığı artıran projelere veriliyor.

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.