AGESA & AKSİGORTA Net Sıfır Olma Yolundaki Taahhütleri için Çalışıyor

Paris İklim Anlaşması’na uygun olarak iklim değişikliğiyle mücadele yolunda küresel sıcaklık artışını 1,5°C ile sınırlandırmak için 2050 yılında net sıfır emisyonlu bir şirket olma hedefimiz doğrultusunda Kapsam 1, Kapsam 2 ve Kapsam 3 emisyonları için Bilim Temelli Hedefler İnisiyatifi (SBTi)’ne uyumlu hedef belirleme çalışmalarımıza devam ettik. Kapsam 1 ve kapsam 2 emisyonları toplamı için 2019 yılındaki seviyeye göre 2030 yılına kadar %69 azaltım hedefliyoruz. Kapsam 3 emisyonları için SBTi’ın finansal hizmetler sektörü için önerdiği yaklaşımlardan olan Portfolio Coverage (Portföy İçeriği) metodolojisi kapsamında uygulama planı üzerinde çalışıyoruz. Kapsam 3 hedef belirleme çalışması tamamlandıktan sonra 2024 yılı içerisinde SBTi başvurusu yapmayı planlıyoruz. 
  
2023 yılından itibaren genel merkez ve satış ofislerimizde tükettiğimiz elektriğin tamamını yenilenebilir kaynaklardan karşıladığımızı yenilenebilir enerji sertifikası I-REC ile belgeledik. 

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.