VivoBarefoot Gerçekten Atık Olmayan Bir Ayakkabı Geleceğine Dair Bir Bakış Sunuyor

Vivobarefoot’ın yeni tarama-yazdır, döngüsel tasarım platformu, hızlı prototipleme sağlayarak, geliştirme ve laboratuvar sürelerini, emek ve malzeme israfını tasarruf etmeyi mümkün kılıyor. Şirket, VivoBiome ayakkabının ilk prototipi test etmek için 200 İngiliz katılımcı arıyor.

Küresel doğal sağlık yaşam tarzı markası Vivobarefoot, ayakkabıların nasıl tasarlandığı ve üretildiği (ve yeniden üretildiği) konusunda yeni bir tarama-yazdır, döngüsel çıplak-ayak-ayakkabı sistemi başlattı.

Dünya değişmiş olsa da, ayaklarımız değişmedi. Geleneksel ayakkabılar aşırı tasarlanmış ve aşırı üretilmiş durumda, şimdi kitlesel tüketiliyor, vücudumuza zarar veriyor ve büyük atıklara neden oluyor. Kısacası, ayakkabılar hem ayaklarımızı hem de gezegenimizi mahvediyor. Ayaklarımızı zayıf hale getiriyorlar, genellikle etik olmayan denizaşırı tedarik zincirleri aracılığıyla yapılıyorlar ve her yıl 12 milyar çifti depolama alanına atılıyor. Dünya yeni ayakkabılara değil, ayaklarımızla başlayarak yeni bir sistem ihtiyacı duyuyor.

2012 yılında Clarks ayakkabı ailesinin yedinci kuşak terzileri olan kuzenler Galahad ve Asher Clark tarafından kurulan Vivobarefoot, modern günün israfçı kitle ayakkabı üretim modellerine karşı bir tezat olarak yaratıldı. Barefoot (çıplak ayak) ayakkabıların insan sağlığına yeniden kazandırıcı olduğu inancına dayanmaktadır. Tüm Vivobarefoot ayakkabıları, ayaklarınızın doğal gücünü ve hareketini teşvik etmek ve ayaklarınızın altındaki zemini hissetmenize izin vermek için geniş, ince ve esnek olacak şekilde tasarlanmıştır. Yerel bilgelikleri modern yenilikle birleştirerek, şirketin ürün yelpazesi minimalist tasarımın doğal, biyosentetik ve geri dönüşümlü malzemelerle üretilen ürünlerinden oluşmaktadır.

Yeni VivoBiome platformu ve ayakkabı üretimine getirdiği köklü yaklaşımıyla, şirket, ekonomik olarak daha küçük miktarlarda ürün üretme fırsatları sunuyor ve bir zamanlar oldukça iş gücü yoğun bir süreç olan üretimi yüksek oranda otomatikleştirmenin potansiyelini taşıyor. Bu, tedarik zincirinin basitleştirilmesine ve yerel üretime geri dönüşe olanak sağlayacak. VivoBiome ayrıca üreticilere, konforu ve performansı artıran yeni türde malzemeler kullanma yeteneği sunuyor. Marka, sürdürülebilir bir şekilde alışveriş yapmayı önemseyen ve çıplak ayakkabı seçerek ayak şekli, adım ve sağlık iyileştirmesini önemseyen tüketicilere yöneliyor.

Pilot Programına Katılın Vivobarefoot, gelecek yıl daha geniş bir küresel lansmandan önce ilk nesil VivoBiome ürünlerini test etmek için 200 İngiliz pionere başvuruda bulunmalarını istiyor. Pioner programı başvuru temelinde işlemektedir. Her başarılı başvuru sahibi ayaklarını tarama, ayakkabılarını yapılandırma ve denemek üzere üç çift özel ürün alabilecek. Katılımcılardan daha sonraki modeller için ayarlamaları veya geliştirmeleri bilgilendirecek geri bildirim sağlamaları istenecek ve gelecekteki tasarım sürümlerine oy verebilecek ve artırılmış gerçeklikle deneyebilecekler. Ayrıca, yeni ürünlerin ilk sahipleri olacaklar, özel ayak sağlığı ve hareketi ustalık sınıflarına erişim kazanacaklar, diğer katılımcılarla düzenlenen etkinliklere davet edilecekler ve dünya çapındaki doğal sağlık uzmanlarından dersler sunan VivoHealth hub’ına ömür boyu erişim elde edecekler. Bu tam paket 260 sterlin fiyatla ve 200 katılımcıyla sınırlıdır.

“VivoBiome sadece yeni bir ürün değil, köklerine dönerek üretimi yeniden hayal etmeyi mümkün kılan bir dairesel sistem için radikal bir vizyondur,” diyor Asher Clark. “Yerli ayakkabılar binlerce yıl boyunca kişiye özgü, ayak ve yerel malzemelerden üretilmiştir – çöplüklere gidecek ürünlerden çok uzak bir durum – ve bu topluluk odaklı yenilik ve üretimin kalbine geri dönmek istiyoruz.

“VivoBiome, sürdürülemez bir insan ve gezegen sağlığı yörüngesine karşı bir küçülme evrimidir. Gelecek ayaklarımızın altında; ve bu konuda daha iyiye doğru değişiklik yapabilen topluluğun yerdeki ayakları olmak istiyoruz.”

Pioner programının ardından, satın alınabilecek ilk nesil ayakkabılar 2024 başlarında piyasaya sürülecektir.

Küresel topluluk, projeyi düzenli olarak güncellemeler ve projenin bölgelerine yaklaştığında bildirimler almak için VivoBiome’a kaydolabilir. Projeyle ilgili daha fazla bilgi için burayı ziyaret edebilirsiniz: www.vivobarefoot.com/vivobiome

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.