Tom Ford Plastik İnovasyon Hızlandırıcı Petrol Bazlı Filmlerin Yerine Deniz Yosununu Tercih Ediyor

Lonely Whale tarafından yürütülen program, fosil yakıtlardan üretilen ince film plastiklere deniz yosunu bazlı alternatiflerin piyasada benimsenmesini ve ölçeklendirilmesini hızlandırmayı amaçlıyor. 

Ödüllü kâr amacı gütmeyen kuruluş Lonely Whale tarafından desteklenen bir yıllık program, bu yılın başlarında Tom Ford Plastik İnovasyon Ödülü’nü kazanan üç malzeme girişimi -Sway, Zerocircle ve Notpla- tarafından geliştirilen geleneksel, fosil yakıt bazlı plastik filmlere denizde parçalanabilir, deniz yosunu bazlı alternatiflerin piyasada benimsenmesini ve ölçeklendirilmesini hızlandırmayı amaçlıyor. Tom Ford Plastik İnovasyon Hızlandırıcı, Tom Ford Beauty ve ana şirketi The Estée Lauder Companies ve Phillip Sarofim’in VC firması Trousdale Ventures tarafından destekleniyor. 

Pew Charitable Trusts ve SystemIQ tarafından 2020 yılında yapılan araştırmaya göre, her yıl okyanusa karışan yeni plastik atıkların neredeyse yarısı her yerde bulunan tek bir kaynaktan geliyor: atmosfere zararlı karbon salan ve yaban hayatı ve insanları evlerinden eden petrol bazlı ince film plastik. Bu esnek filmler kolaylıkla parçalanamaz ve geri dönüştürülmeleri zordur; ayrıca çoğu zaman okyanusa karışarak deniz canlıları tarafından yutulabilirler. 

Tom Ford Plastik İnovasyon Hızlandırıcı, geleneksel ince film plastiği tedarik zincirlerinden ölçülebilir şekilde çıkarmak için, başarılı inovasyonların bu sorunlara geniş ölçekte çözümler sunacak çok yönlü ağlara, lider içgörülere ve marka işbirlikçilerine erişim gerektirdiğinin bilincinde. Hızlandırıcı, ödül kazanan şirketler için aylık seminerler ve stratejik iletişim atölyeleri düzenlemek üzere sektörler arası uzmanlığı devreye sokacak ve onları geleneksel, kolay çözünmeyen plastiklerin azaltılmasını desteklemek amacıyla inovasyonlarını geliştirmeleri için gereken destekle donatacak. 

Aralarında Tom Ford Beauty’de potansiyel kullanım alanlarını belirlemek üzere kendi iç denemelerine başlayan ELC’nin de bulunduğu Lonely Whale’s Early Adopter Coalition’da yer alan bir grup uluslararası marka, ödüllü ambalaj çözümlerini denemeyi taahhüt etti. Lonely Whale programın kurucusu olarak, alternatif malzemelere yönelik kurumsal ilgi ile markaların bunları benimseme becerisi arasındaki boşluğu doldurmayı amaçlıyor. 

Mahon yaptığı açıklamada, “The Estée Lauder Companies’teki sürdürülebilirlik yolculuğumuz boyunca, stratejik ortaklıkların ve işbirliklerinin hedeflerimize ulaşmamıza yardımcı olmak için çok önemli olduğunu öğrendik” dedi. “Moda ve güzellik sektörlerinde ve ötesinde yenilikçi, deniz yosunu bazlı ambalaj malzemelerinin entegrasyonunu geliştirmeye yardımcı olmak için Lonely Whale ile ortaklığımızı sürdürmekten gurur duyuyoruz.” 

2020 yılında Lonely Whale, geleneksel ince film plastiğe karşı uygulanabilir, denizde güvenli çözümleri incelemek ve ölçeklendirmek için üç aşamalı, uzun vadeli “Unwrap the Future” [Geleceği Paketinden Çıkarın] programını açıkladı. Programın birinci aşaması için Tom Ford Plastik İnovasyon Ödülü oluşturuldu; Sway, Zerocircle ve Notpla Mart 2023’te, Tom Ford Beauty, ELC ve Trousdale Ventures tarafından sunulan nakit ödül ve doğrudan yatırımın bir kombinasyonu olan 1,2 milyon dolarlık Ödül Cüzdanı’na layık görüldü. 

Hızlandırıcının lansmanı “Unwrap the Future”ın ikinci aşamasına işaret ediyor ve markanın rejeneratif bir gelecek tasarlamak ve sürdürmek için inovasyona yaptığı yatırımın kararlılığını kutluyor. 

Sarofim, “Tom Ford Plastik İnovasyon Ödülü’nün kazananlarını açıklamak yalnızca ilk adımdı. Artık bu şirketlerin büyüyerek zararlı plastikleri doğaya kök salmış çözümlerle değiştirmeleri için sermaye erişimini hızlandırmak çok önemli” diyor ve ekliyor: “İnovasyon, yatırım anlayışımızın merkezinde yer almaya devam ediyor; gezegenimizin sağlığını koruyarak daha umut verici bir yarının yolunu açan bu girişimlerin yaratacağı dönüştürücü etkiye tanıklık etmekten heyecan duyuyoruz.” 

Lonely Whale kurucu ortağı Lucy Sumner ise şunları söylüyor: “Ödül kazananların gösterdiği yaratıcılık, özveri ve tutkudan ve Tom Ford Beauty, The Estée Lauder Companies ve Trousdale Ventures’daki ortaklarımızın inovasyona yönelik süregelen yatırımlarından büyük ilham alıyorum. Kısa bir süre önce ambalaj sistemleri lideri Atlantic Packaging’in de katıldığı Early Adopter Coalition ile birlikte bu markalar, okyanusumuzun uzun vadeli sağlığını ve refahını sağlayacak somut ve dinamik çözümler geliştirmek için gereken köklü işbirliğini aktif bir şekilde ortaya koyuyorlar.” 

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.