‘Sıfır Atık Şef’ Kampanyası Evde Gıda İsrafını Ortadan Kaldırma konusunda İlham Veriyor

SkipTheDishes, tüketicilere paketli yemeklerinden arta kalanları yeniden değerlendirme ve gıda israfını azaltma konusunda ilham vermek amacıyla Circular Innovation Council ve önde gelen Kanadalı şeflerle ortaklık kurdu. 

 Kanadalılar her yıl 2,2 milyon tonluk şaşırtıcı miktarda gıdayı israf ediyor ve bunun yüzde 13’ü yemek artıklarından kaynaklanıyor. Bu yıl Kanada’nın Döngüsel Ekonomi Ayı için ülkenin tek yerel gıda dağıtım ağı SkipTheDishes, Döngüsel İnovasyon Konseyi ve Kanada’nın en iyi üç şefiyle ortaklık kurdu. Kanadalıların paket servisten arta kalanları yeniden değerlendirmelerine yardımcı olmak ise ana hedefleri.  

Hellman’ın, ABD’li tüketicilere, artık yiyeceklerin yaratıcı kullanımlarıyla evdeki yiyecek israfını azaltma konusunda ilham veren “İsraf Etmeyin, Tadı Üretin” kampanyasına benzer şekilde, Skip, kolay, lezzetli yiyecekler yaratmak için Kanada’nın dört bir yanındaki en iyi restoranların önemli şeflerinin uzmanlığından yararlandı. Kanadalıların, restoranların en popüler yemeklerinden arta kalanları kullanarak evde hazırlayabilecekleri tarifler… Şefler, Skip’in Instagram sayfasındaki erişilebilir bir içerik serisi aracılığıyla yemeklerden arta kalanları basitçe birleştirerek gıda israfıyla nasıl kolayca mücadele edebileceklerini gösteriyor. 

Skip’in “Sıfır Atık Şefi” içerik serisi, Kanadalıların kalan yemeklerden her son lokmanın tadını çıkarma konusunda kendilerini güçlü hissetmelerini sağlamak için en sevilen yemeklerini yenilikçi bir şekilde yeniden tasarlamakla görevlendirilen Kanada’nın en güvenilir gıda otoritelerinden bazılarını Skip ağı üzerinden bir araya getiriyor yemekler.  

Etli yemekleri ertesi gün keyifle tüketebileceğiniz klas bir kahvaltı sandviçine dönüştürmek ve tavuk yemeklerini soslu makarnaya dönüştürmek bunlara güzel birer örnek olarak karşımıza çıkıyor.  

SkipTheDishes Geçici CEO’su Steve Puchala, “Gıda israfına karşı mücadelemizi sürdürürken, küçük bir değişikliğin bile uzun bir yol kat edebileceğini biliyoruz ve Kanadalılara tam da bunu yapma konusunda ilham vermek istiyoruz” diyor. “Kanada’nın 260’tan fazla şehir ve kasabasındaki Skip ağında yer alan 50.000’den fazla restoran ortağımızla, sektörümüz, toplumlarımız ve çevremiz için daha sürdürülebilir davranışları teşvik etmede oynadığımız önemli rolün farkındayız ve restoranlarımızla çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz ve müşterilere olumlu bir değişim sunmayı hedefliyoruz.” 

Ekim ayı boyunca Skip ve Döngüsel İnovasyon Konseyi, Kanadalıların ellerinde kalan yiyecekleri nasıl yeniden kullanabilecekleri ve hem gezegen hem de Kanadalıların cüzdanları için büyük fark yaratabilecek küçük değişiklikler yapabilecekleri konusunda eğitim ve ilham sağlamak üzere güçlerini birleştirdi.  

İcra Direktörü Jo-Anne St. Godard, “Gıda israfıyla mücadele ve döngüsel bir ekonomiyi teşvik etme çabalarımızı sürdürmek için çalışırken, Döngüsel Ekonomi Ayı için SkipTheDishes ile ortaklık yapmaktan heyecan duyuyoruz” diyor. “Kanada’daki gıdanın yüzde 50’sinden fazlası her yıl israf ediliyor ve gıda güvensizliği tüm zamanların en yüksek seviyesindeyken bunun çevresel, ekonomik ve sosyal etkileri Kanada’nın her yerinde hissediliyor. Skip ile işbirliği yaparak krizle ilgili farkındalığı daha da artırmayı umuyoruz.” 

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.