Pınar, TEGV İşbirliğiyle Yeni Bir Eğitim Programı Başlattı

Pınar, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın aracılığı ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) iş birliğiyle deprem bölgesindeki çocuklar için eğitime destek yolculuğuna başladı. TEGV’nin Ateşböceği Öğrenim Birimleri’ne bir yenisini ekleyerek deprem bölgesindeki çocuklara ulaşmayı ve bilimi keşfetme yolculuklarına destek olmayı hedefleyen Pınar, Tasarım Mucitleri Ateşböceği projesinin ilk durağında Adıyaman’daki çocuklarla buluştu. Proje kapsamında 5 yılda 7.500 çocukla bir araya gelinmesi planlanıyor.

Tasarım Mucitleri Ateşböceği Eğitim Programı, ilköğretim çağındaki çocukların Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı tanımaları ve bu amaçlar üzerine çözümler üretebilmeleri için gruplar halinde empati, tanımlama, tasarlama, prototipleme ve test etme aşamalarından oluşan eğitim içeriğiyle çocuklara ulaşıyor. Çocukların iş birliğini geliştirecek biçimde ve uygulamalı öğrenme yaklaşımı ile hazırlanan Tasarım Mucitleri Ateşböceği Eğitim Programı’nda, çocukların 3 boyutlu yazıcıları ve tasarım kalemlerini, elektronik kartları, sensörleri, motorları ve geri dönüşüm malzemelerini tanımaları, sürecin sonunda bu araçları kullanarak gerçek hayatta karşılaştıkları sorunlara çözüm üretecekleri bir proje geliştirmeleri hedefleniyor.

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.