Nestlé Tarımda İnovatif Çözümlere Öncülük Ediyor 

Sürdürülebilirliğin toprakta başladığı inancı ile Nestlé, gıda sistemleri için yatırımlarına devam ediyor. Bitki bilimi, tarım sistemleri ve mandıra hayvancılığını odağına alan Tarım Bilimleri Enstitüsü’nün kapılarını İsviçre’de açan şirket, tarımda bilime dayalı yeni inovatif çözümleri ile gezegeninin korunmasına yardımcı olacak.

Gezegenin geleceğini tehdit eden iklim krizinin etkileri giderek artarken tüm insanlığın yeterli düzeyde ve güvenli gıdaya erişebilmeleri de tehdit altında. Bugünün ve geleceğin dünyasına karşı duyduğu saygı ve sorumlulukla Nestlé, gıdanın geleceğinde önemli bir risk oluşturan iklim değişikliğiyle mücadele etmek için “Net Sıfır” yol haritası rehber alıyor. Bu doğrultuda,bozulan ekolojik dengeyi iyileştirmede gıdanın gücünü ortaya çıkarmayı amaçlayan şirket, yeni tarım çözümlerini ve teknolojilerini izlemek ve geliştirmek için İsviçre’de Tarım Bilimleri Enstitüsü’nü açtı. Dünyanın dört bir yanındaki çiftçilerle nesiller boyu süren doğrudan ilişkiler geliştiren şirket, lezzetli, besleyici ve uygun fiyatlı yiyecekler sağlamaya devam etmek için net sıfırı faaliyetlerinin merkezine alıyor.

Gıdada Uzmanlığını Geliştirip, Genişletiyor

Uzmanlığını güçlendirmeyi ve küresel ağını kullanarak çiftçi topluluklarını destekleme hedefleyen Nestlé, dünyanın farklı yörelerinden 80 kişinin istihdam edildiği Tarım Bilimleri Enstitüsü’nde, bitki bilimi, mandıra hayvancılığı ve tarımsal sistemler bilimine odaklanarak, hammaddelerin çevresel etkisini çiftlik düzeyinde azaltmayı sağlayacak çözümler geliştirecek. Hedefleri yönünde şirket, toprak sağlığını iyileştirmek ve biyoçeşitliliği teşvik etmek için onarıcı tarım uygulamalarında çiftçilerle birlikte çalışıyor. Kahve ve kakaodaki bitki bilimi uzmanlığını ilerleterek bakliyat ve tahıllar da dahil olmak üzere diğer ürün gruplarına da aktarmayı hedefleyen Nestlé, inek yemi ve gübre yönetimi alanlarında sera gazı emisyonlarını azaltma potansiyeline sahip mandıra hayvancılığında yeni yaklaşımları keşfediyor.

Besleyici hammaddelerin çevresel etkilerini en aza indirirken üretimi teşvik etmeyi amaçlayan Nestlé, bütünsel bir yaklaşım benimseyerek verimden karbon ayak izine, gıda güvenliği ve maliyetten ölçek büyütmenin uygulanabilirliği üzerine kadar birçok faktöre bakarak sürdürülebilirliğin ötesine uzanan faaliyetlerine devam edecek.

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.