Tarladan atık yönetimine kadarfaaliyet gösterdiği her alanda sürdürülebilirliği odağına alan dünyanın lider beslenme ve iyi yaşam şirketi Nestlé, iş süreçlerinden sosyal sorumluluk projelerine kadar iyilik peşinde hareket ediyor. Daha sürdürülebilir bir gelecek için Şirket, sivil toplum kuruluşları, kamu ve startup’lar iş birliğinde çevreyi korumaya ve doğaya katkıda bulunmaya devam ediyor.
Gezegenin sunduklarını korumanın yanı sıra gezegenden aldıklarını yerine koyan Nestlé, yalnızca iş süreçlerinde değil hayata geçirdiği çeşitli sosyal sorumluluk çalışmalarıyla da sürdürülebilirliğin ötesine geçen uygulamalarda bulunuyor.
Onarıcı Tarım ile Kayıpsız Yaşam
Tarladan çatala prensibiyle tüm üretim süreçlerinde sürdürülebilirliği hedefleyen Nestlé, 2021 yılında küresel çapta başlattığı Generation Regeneration yolculuğu çerçevesinde onarıcı tarımı destekliyor. Nestlé çıktığı bu yolda, 1.2 milyar İsviçre frangı değerinde yatırım yapacak. Bu yolculukta insanlık için kaliteli gıdaların, doğaya uyumlu ve sürdürülebilir kriterlerle üretilmesi ve geri kazandırılması önceliklendiriliyor. Aynı zamanda çiftçilerin daha verimli çalışabilmesi için teknik yardım sağlıyor ve tarımdaki etki alanımızı genişleterek gıdada kayıpsız yaşam hedefleniyor.
Gezegene Nefes Oluyor
Dünyadaki ağaçlandırma çalışmalarının iklim kriziyle olan mücadelede günden güne önem kazandığı bilinci ile Nestlé, Generation Regeneration yolculuğunda sürdürülebilirlik rotası ile gezegenimize nefes olmak için 2030 yılına kadar 200 milyon ağaç dikeceğinin sözünü verdi. Bu doğrultuda Nestlé Türkiye, TEMA Vakfı aracılığıyla Ordu ve Kayseri’deki fidan dikim çalışmalarıyla toplamda 140 binlik fidanlık Nestlé Hatıra Ormanları’nı oluşturdu. Her yıl etkisi artacak olan fidanlar 30 yaşına ulaşana kadar doğayı yaklaşık 8 bin ton oksijen sağlamış olacak.
Sahili Çöplerden Arındırdı
İnsana, topluma ve gezegene karşı duyduğu sorumlulukla “2050 yılına kadar Net Sıfır emisyon” taahhüdü veren Nestlé’nin kurumsal yaklaşımını yaşamın farklı alanlarına taşıyan Nestlé Cares Çalışan Gönüllülük Kulübü, doğadan çöp toplama sporu anlamına gelen ‘plogging’ aktivitesi ile İstanbul Kısırkaya Plajı’nın temizlenmesi için gönüllü oldu. Gönüllülerimiz, topluma fayda sağlama motivasyonuyla hareket ederek doğadan yaklaşık 300 kg çöp arındırılmasını sağladı.
İklim Değişikliği ile Mücadele Beklemez
Geleceği tehdit eden konulardan biri olan iklim krizi ile mücadelede herkese sorumluluk düştüğünü belirten Nestlé Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Zeynep Sungu, “Birleşmiş Milletler Küresel Sözleşmesi (UN Global Compact) çerçevesinde belirlenen 17 sürdürülebilir kalkınma hedefi, çözümün parçası olmak için gayretle çalışan şirketlere yol gösteriyor. 17. hedef olan Amaç için Ortaklıklar, sorunları çözmek için şirketler ve girişimlerle iş birliği yapmayı içeriyor. Sürdürülebilir kalkınma için küresel ortaklığı canlandırmayı önceliklendiren bu hedef, şirketleri; yeryüzünü etkileyen, tüm insanlığı ilgilendiren küresel meselelerin ancak güçlü iş birlikleriyle çözüme ulaştırılabileceği yaklaşımı etrafında buluşturuyor. Nestlé olarak biz de bireyler ve aileler, topluluk ve gezegenimiz için daha yaşanabilir bir dünya yaratmak için tüm paydaşlarımızla bir bütün olarak aksiyon almaya devam edeceğiz.”
Nestlé Türkiye Hangi Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için çalışıyor? Öğrenmek için tıklayın!