Mavi Kapaklar Sokak Hayvanları İçin Mama Kabına Dönüştü

İçinde bulunduğu toplumlara katkı sağlamayı sorumluluğu olarak gören Nestlé’nin faaliyetleri doğrultusunda Nestlé Purina PetCare Türkiye, çocuklarda hayvan sevgisi ve hayvanlara karşı duyarlılığı oluşturma hedefiyle faaliyetlerini sürdürüyor. Canımız Sokakta projesi kapsamındaki eğitimleri ile Ekim 2021’den bugüne kadar 750 minik hayvan severe ulaşan marka, Nestlé’nin sürdürülebilir bir gelecek yaratma hedefi ile projeye devam etti. Projede eğitimlerin ardından çocuklarla beraber mavi kapak biriktirildi ve kapaklar mama kabına dönüştürüldü.

Nestlé’nin, Ortak Değer Yaratma anlayışı doğrultusunda sokak hayvanları ve tüm patili dostlarımızın yaşamlarını iyileştirmeyi ve kamuoyunda farkındalık yaratmayı amaçlayan Nestlé Purina PetCare Türkiye, özellikle çocuk ve gençleri bu yönde bilinçlendirmeyi temel hedefi olarak görüyor. Pandemi döneminde sokak hayvanlarının giderek artan temel problemleri beslenme, barınma ve sahiplendirme konularına çözüm bulmak için marka, Impact Hub İstanbul ve Circular Mind iş birliğinde hayata geçirdiği Canımız Sokakta projesinin sürdürülebilirlik aşamasını da tamamladı.

Geleceğin mimarları çocuklar için proje

Canımız Sokakta projesi kapsamında 2020 yılında sokak hayvanlarının sorunlarına uzun vadede çözüm bulmak için girişimcilerden akademisyenlere, veteriner hekimlerden barınma merkezi kurucularına ve gönüllülere gibi birçok farklı paydaşın katıldığı “Bootcamp” isimli bir fikir maratonu düzenledi. Maratonunun kazanan fikri “21. Yüzyılın Minik Kahramanları” doğrultusunda ise geçen yıl Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde proje çocuklara, evcil hayvanların bakımı ve davranışları ile sokak hayvanları hakkında farkındalık eğitimleri verilerek başladı. İlkokul dördüncü sınıf öğrencileri için Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebru Yalçın’ın özel olarak hazırladığı eğitimler ile 750 minik hayvan severe ulaşıldı. Eğitimler ile geleceğin mimarlarına sokak hayvanlarına dair bilincin kazandırılması, sokak hayvanlarının beslenmesi, bakımı ve sahiplendirilmesinin artırılması hedeflendi.

Mavi kapaklar mama kabına dönüştü

Eğitimlerin ardından, Nestlé Purina PetCare Türkiye çocukların teorik olarak öğrendiklerini pratiğe dönüştürmeleri ve bununla birlikte çevre bilincini de geliştirmeleri için onlarla ele ele verdi. Projenin devamında, ilkokul öğrencileri ile birlikte mavi kapak toplama programı başladı. Geri dönüşüm farkındalığı kazandırmayı da amaçlayan bu etapta biriken mavi kapaklar sokak hayvanları için mama kabına dönüştürüldü. Dönüşümle elde edilen mama kapları öğrencilerin okul bahçelerindeki patili dostları ile buluştu.  

Sokak hayvanları ile ilgili farkındalığın artmasından çevre bilincinin gelişmesine, geri dönüşümden hayvanların beslenmesine kadar birçok aşaması olan Canımız Sokakta projesine katılan öğrencilere hem dünyamızın hem de sokaktaki dostlarımızın kahramanları olduklarını ilan eden ‘21. Yüzyılın Minik Kahramanları’ sertifikaları verildi.

Nestlé Purina PetCare Türkiye, dayanıklı bir gelecek yaratmak adına; evcil hayvanlar, gezegenimiz ve faaliyet gösterdiğimiz topluluklar için hareket etmeye devam edecek.

Nestlé Türkiye Hangi Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için çalışıyor? Öğrenmek için tıklayın!

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.