L’ORÉAL GRUP Bünyesindeki La Roche-Posay, LipiBebek Projesiyle Kadınların Ekonomik Olanaklarını Arttırıyor

La Roche-Posay, ekonomik anlamda imkânları sınırlı olan kadınlar ile lokal bir dayanışma hareketi hayata geçirdi. Bu projeyle tüm Türkiye’den bu projeye gönüllü olmak isteyen ev kadınlarına bez bebek üretimi için gerekli materyaller La Roche-Posay tarafından gönderiliyor. Ev kadınlarının el emeğiyle üretilen bebekler, eczanelerde her bir La Roche-Posay Lipikar ürünü yanında hediye ediliyor. 2021 Eylül ayında başlayan projede şu ana kadar 600 kadına iş imkânı sağlandı ve 22.500 adet LipiBebek üretildi.

Kadınlara yönelik global fon

L’Oréal Grup global 2030 sürdürülebilirlik hedeflerini ortaya koyan “Gelecek için L’Oréal” programı kapsamında dünyada acil çözüm bulunması gereken sorunların çözümü için 150 Milyon €’luk fon ayırdı. Üzerinde yaşadığımız gezegen ve içinde bulunduğumuz toplumlar için somut adımlar atmak, sosyal ve çevresel sorunların çözümüne katkı sağlamak, çevreyi korumak ve kadınları desteklemek için ayrılan 150 Milyon €’luk kaynak, dünyanın her yerinden başvuran sivil toplum kuruluşlarının kadınlara ve çevreye yönelik projeleri aracılığıyla değerlendiriliyor. Global fonun 100 Milyon €’luk kısmı önemli çevresel sorunlarla ilgili gerekli aksiyonları almak, zarar gören deniz ve orman eko-sistemlerini kurtarmak üzere ve 50 Milyon €’luk kısmı ise zor şartlardaki kadınlara destek sağlamak için ayrıldı.

Kadının güçlendirilmesi için ayrılan fondan şimdiye kadar Türkiye’de 2 STK destek aldı. KAMER Vakfı, ülkemizdeki dezavantajlı durumdaki kadınların sosyal ve ekonomik olarak güçlenmesine katkı sağlamayı amaçlayan ve aynı zamanda mülteci kadınların desteklenmesini amaçlayan kapsamlı projesiyle destek almaya hak kazandı. 2022 yılı boyunca projeyle Türkiye’nin 20 farklı ilinde, içlerinde mültecilerin de bulunduğu dezavantajı durumdaki 33.000’den fazla kadına ulaşıldı. Ayrıca global dayanışma fonuna başvuran ​İmece İnisiyatifi Derneği​’nin ​hayata geçirdiği “Solar Age” ve “Basmane’de Okula Dönüş” programları​ için ​L’Oréal Grup fonundan hibe almaya hak kazandı. Buna ek olarak, girişimcilikte kadınlara fırsat eşitliği sağlayabilmek için, yine küreselde KADIN GİRİŞİMCİLERE ayrılan 25 milyon € luk bir fon oluşturuldu.

L’Oréal Ar-Ge’de kadın

L’Oréal Grup’ta kadınlar, yönetim kurulu üyelerinin %50’sini, icra kurulu üyelerinin %32’sini, tüm kilit pozisyonların %57’sini ve uluslararası marka direktörlerinin %61’ini oluşturuyor. L’Oréal Grup bünyesinde, 4 bini aşkın bilim insanı görev yapıyor ve bu sayının %64’ünü de yine kadınlar oluşturuyor.

Kadınlara yönelik yenilikçi projeler

Ebeveynlik izninde yasal doğum izni 16 hafta iken L’Oréal Türkiye’de 18 hafta olarak; yasal babalık izni 5 gün iken L’Oréal Türkiye’de 6 hafta olarak uygulanıyor.

Ayrıca ebeveyn olacak çalışanlar için ilk yardım eğitimi sunuluyor, ebeveynlik izni boyunca eğitimlerden her zaman yararlanabilme imkânı tanınıyor. Aynı zamanda hayata geçirdikleri “ebeveyn buddy” programıyla ebeveynlik izni öncesinde veya sonrasında ihtiyaç duyulacak konularda deneyim paylaşımı yapılması teşvik ediliyor.

L’Oréal Paris “StandUp – Sokak Tacizine Karşı Dur” programıyla Türkiye global ölçekte en çok eğitim veren ülke

L’Oréal Paris, insanlara öz değerlerini hatırlatma ve hayallerine ulaşmaları için onlara güç verme hedefiyle somut adımlar atarak “StandUp – Sokak Tacizine Karşı Dur” 5D eğitim programını yürütüyor. L’Oréal Paris; dünya çapında Hollaback!, Türkiye’de ise BÜYEM (Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi) ile yürüttüğü StandUp programı ile sokak tacizi konusunda farkındalık yaratmayı ve daha fazla insanın bu soruna karşı durmasını sağlamayı hedefliyor.

Lancôme Türkiye’de, Isparta’da gül hasadı yapan kadınları güçlendiriyor

Lancôme’un ikonik sembolü olan gül aynı zamanda biyoçeşitliliği ve gezegenin kaynaklarını gelecek nesiller için korumayı amaçlayan “Brook the world to Bloom” adlı iddialı girişiminin de odak noktasında yer alıyor. Lancôme, Türkiye’deki Şam gülünü hasat eden Ispartalı kadınlara yardım ederek onları güçlendiriyor. Isparta gülü, Idôle Aura’daki iki gülden biridir, formulün önemli bir bileşenidir ve kadınların desteklenmesi anlamında da marka için de anlamlı bir yeri bulunmaktadır.

Kapsayıcı Kaynak Kullanımı Projesi

Gelecek için L’Oreal sürdürülebilirlik programı kapsamında tedarikçiler ve birlikte çalıştıkları toplulukları dönüşüm sürecine dahil ediyorlar. 2030’a kadar taahütleri dezavantajlı topluluklar arasında 100.000 kişinin istihdama erişmesine yardımcı olmak. Küresel olarak bugüne kadar 85.544 kişiye bu program sayesinde istihdam sağlandı ve bunun %50 si kadınlardan oluşuyor. Bu yaklaşım, işgücüne tam ve adil katılım, mesleki ayrımcılığın ele alınması ve kadın girişimcliği ile finansmana erişimin desteklenmesi de dahil olmak üzere kadınların ekonomik olarak güçlendirilmesi konusunda destek sağlamaktadır. 2024 yılı içinde, L’Oreal Türkiye’nin hedefi, tedarikçiler üzerinden en az yarısı kadın olacak şekilde 78 kişiye istihdam sağlamak.

Bilim Kadınları İçin Projesi

Bugüne kadar 120 bilim kadınına destek veren L’Oréal Türkiye, 21 yıldır genç bilim kadınlarını desteklemek ve bilim dünyasında daha fazla kadının sesini duyurmasını sağlamak amacıyla UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliğiyle “Bilim Kadınları İçin” programını yürütüyor. Bu yıl projenin kapsamını genişleterek, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) işbirliği ile üniversiteli genç kadınların eğitimine destek oluyor. Eğitim hayatlarında kullanılmak üzere kadın öğrenciler için bağış fonu oluşturan L’Oréal Türkiye, “Bilim Kadınları İçin” programında daha önce burs kazanmış bilim kadınlarının katkıda bulunacağı mentorluk programıyla da üniversite öğrencisi olan geleceğin bilim kadınlarına destek veriyor.

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.