KFC Sunny Fruit How2recycle ile Yaklaşık 62 Ton Esnek Poşeti Döngüsel Ekonomiye Kazandırdı

Kurumumuz; Birleşmiş Milletlerin 12.Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi olan “Sorumlu Üretim ve Tüketim” hedefine “how2recycle” projesiyle katkı sağladı.

“How2recycle” Kuzey Amerika bölgesinde kullanılan bir platform. Bu platform, online sistem üzerinden ambalaj yapınızı inceleyerek, poşetlerinizin hem nasıl geri dönüştürülebilir yapacağınız hakkında teknik yönlendirme yapıyor, hem de yapınız Amerika’da geri dönüşüme uygunsa ona uygun logo kullanımına izin vererek tüketicileri doğru yönlendirmeyi ve bilinçlendirmeyi hedefliyor. 2011 yılında hızlı bir şekilde Sunny Fruit markalı ürünlerimizde başlattığımız geri dönüştürülebilir plastik kullanım hareketi ile birlikte 2023 ilk çeyreğin sonuna kadar yaklaşık 62 ton esnek poşetimizi how2recycle yönlendirmeleri sayesinde ayrı yerde toplanmasını sağlayarak döngüsel ekonomiye kazandırdık.

Geri dönüştürülebilir plastiklerden üretilse de esnek poşetler geri dönüşüm proseslerinde hatlarda problem yaratmaları sebebiyle normal plastik atık kutularına atılamıyor. Bu nedenle süpermarket gibi yerlerde bu tür ambalajlar için ayrılan ayrı alanlarda toplanarak geri dönüşüme kazandırılıyor. Kullandığımız logolar tüketicilerimizi bu harekete katılmaya teşvik ederek poşetlerimizin toplanmasını ve tekrar geri kazandırılmasını sağlıyor.

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.