Google, İklim Değişikliği Hakkında Yanlış Bilgiyle Mücadelede Birleşmiş Milletler ile İş Birliği Yapıyor

Google ve Birleşmiş Milletler, Google’da “iklim değişikliği” yazan kişilere 12 dilde çeşitli doğrulanmış, güvenilir bilgi kaynakları sunulduğundan emin olmak için iş birliği yapıyor. Google, organik arama sonuçlarına ek olarak, iklim değişikliğinin nedenleri ve etkileri hakkında kısa ve anlaşılması kolay bilgi panelleri ve görsellerin yanı sıra insanların iklim kriziyle mücadeleye yardımcı olmak için gerçekleştirebilecekleri bireysel eylemler hakkında bilgiler verecek.

Birleşmiş Milletler Küresel İletişim Genel Sekreter Yardımcısı Melissa Fleming, “İklim değişikliğiyle ilgili gerçeklere dayalı, güvenilir içeriğin mümkün olduğunca geniş bir küresel kitleye ulaşmasını sağlamak için Google ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bugünlerde yanlış bilgi o kadar yaygın ki, iklim de dahil olmak üzere birçok kritik konuda ilerlemeyi ve anlayışı tehdit ediyor. Bu nedenle, iklim değişikliği gibi bir konuda doğru, bilime dayalı bilgilerin aramaların zirvesine çıkması için duyulan ihtiyaç hiç bu kadar büyük olmamıştı.” şeklinde konuştu.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres, 2021 tarihli Ortak Gündemimiz (Our Common Agenda) raporunda, dünyayı saran yanlış bilgi “infodemisi” ile mücadele çağrısında bulunmuş ve kamusal bilgi ve olgularda bütünlüğü ve kamusal söylemde bilimi teşvik eden küresel bir davranış kuralları dizisi getirilmesini önermişti.

Google için, arama özellikleri, çalışanların ve tüketicilerin çeşitli alanlarda karbon ayak izleri konusunda kendi sorumluluklarını dizginlemek için üzerlerine düşeni yapmalarına yardımcı olan büyüyen eğitim araçları cephanesine ek olarak, insanları kişisel çevresel etkilerini daha iyi anlamaları ve sınırlamaları için güçlendiren ürünler ve araçlar oluşturmaya yönelik daha büyük bir çabanın parçası.

Kıdemli Ürün Müdürü Chris LaRosa, iklim arama özelliği geçen Ekim ayında üç dilde ilk kez kullanıma sunulduğunda, “‘Nasıl sürdürülebilir olunacağına’ yönelik küresel arama ilgisi bu yıl tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Google olarak, teknolojinin karbonsuz bir gelecekte oynayacağı çok önemli bir rol olduğuna inanıyoruz ve insanların her gün daha sürdürülebilir seçimler yapmasına yardımcı olmak istiyoruz.” dedi

Geçen sonbaharda kullanıma sunulan İngilizce, Fransızca ve İspanyolca sürümlerin ardından, BM iklim içeriği artık Google Arama’da Arapça, Çince, Endonezyaca, İtalyanca, Japonca, Portekizce, Rusça, Tayca ve Vietnamca olarak da gösteriliyor.

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.