‘Gizli Değişim Ajanları’ Greenwashing’i (Yeşil Aklama) Kökten Kaldırmak için Cannes Lions’da Olacak

Creatives for Climate’ın “gizli değişim ajanları”; bireyleri, ajansları ve markaları greenwashing’i kaynağında ele almaya davet eden festivalde olacak.

Sivil Toplum Kuruluşu olan Creatives for Climate, bu yılki Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali’nde (19-23 Haziran) greenwashing’i kaynağında ele alma misyonuyla bir kolektif oluşturmayı amaçlayan yeni bir araç sunacak.

Creatives for Climate “gizli ajanlar”, organizasyonun Greenwash Watch araç setiyle festivalde dolaşacak ve reklamcılıktaki iklim eylemi konusundaki iletişimin sağlam bir şekilde odak noktası olması için “gül kokulu” konuşmaları ve olağan iş toplantılarını kesintiye uğratacak.

Düşünce kuruluşu Planet Tracker tarafından oluşturulan araç Greenwash Swatch; greencrowding (yeşil kalabalık), greenrinsing (yeşil durulama) ve greenshifting (yeşile kayma) gibi yeni trendler de dahil olmak üzere giderek daha karmaşık hale gelen greenwashing manzarasını tanımlayan bir çerçeveye dayanıyor.

El çantalarına ve ceplere sığan kullanışlı bir boya kartelası biçiminde tasarlanmış olan araç seti, katılımcıların greenwashing örneklerini tanımlaması için bir referans olacak şekilde tasarlandı. Bu da marka sorumluluğuyla ilgili konuşmaları alevlendirmek için basit ve kışkırtıcı bir yol sağlıyor. #greenwashwatch, üst üste ikinci yıl Cannes Lions’daki ve çevrimiçi sohbetleri ele geçirerek sıradan insanlardan markalara kadar uzanan bir karşı anlatı yaratarak gücü alt üst edecek ve sohbeti daha geniş bir düzleme taşıyacak.

Creatives for Climate’ın öncüsü ve Yönetim Kurulu Başkanı Lucy von Sturmer, “Kötü için yaratıcılıkla mücadele eden bir endüstri olarak yükselmezsek iyilik için yaratıcılık hiçbir şey ifade etmez.” diyor. “Greenwashing’e karşı durmak, geciktirme taktiklerine ve giderek yasadışı hale gelen marka davranışlarına karşı durmaktır. Ne yazık ki, daha fazla ajans ve marka “yeşil vagona” atladıkça, bu yıl Croisette’de bir ton suç davranışı görmeyi bekliyoruz.”

Festival sırasında harekete ivme kazandırmak ve daha fazla temsilciyi dahil etmek için Creatives for Climate, Clean Creatives ile işbirliğiyle 20 Haziran Salı 19.00-20.30 saatleri arasında Change Agent Happy Hour yapacak. Katılımcılara iş yerlerinde ve daha geniş ağları genelinde toplu eyleme ilham vermek için ek olarak 100 araç seti daha sağlayacak.

Creatives for Climate, Embassy of Dutch Creativity’deki Clean Creatives Climate Summit (Temiz Yaratıcılar İklim Zirvesi) ile de ortaklık kurdu ve 20 Haziran Salı günü “İklim kriziyle mücadele, yetenek kriziyle mücadeledir” başlıklı bir panele ev sahipliği yapacak. Bu panelde sektörden çeşitli aktörler yer alacak. Marka temsilcileri, ajans liderleri ve ayrıca tabandan aktivistler ve sahadaki girişimciler, aşağıdaki gibi soruları araştıracak:

İklim krizini çözmek yetenek krizini çözebilir mi?

İklim için beceri geliştirmek daha iyi ajanslar ve markalar yaratabilir mi?

Cannes’da bu yılki eylem, 2022’de Cannes’da başlatılan Creatives for Climate’ın dönüm noktası Greenwash Watch Course’un yayınlanmasına dayanıyor. Eğitim, profesör Gill Wilson ve Patagonia Stüdyo Başkanı Alex gibi sektör uzmanlarıyla işbirliği içinde oluşturulan sektörler arası bir çabadır. Weller, endüstrinin verilen brief’lere maydan okuma, greenwashing’i tespit etme ve gerçek etkiye sahip projeler sunma becerisini hızla ölçeklendirecek.

Greenwash Watch temsilcileri, Greenwash Swatch aracını çevrimiçi olarak Cannes Lions haftası boyunca Greenwash Watch eğitim programına ücretsiz erişimle kullananları ödüllendirecek. Amaç, reklamcılık ve eylem arasındaki uçurumu kapatarak katılımcıları ve işletmelerini “değişimin gizli ajanları” haline getirmek.

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.