ASICS Ürünlerinde Karbon Ayak İzi Etiketlemesini Başlatıyor

ASICS, ürünlerin karbon etkisi verilerini yayınlayarak, çevresel etkilerini ele almak için çalışan tüketicilerin daha bilinçli satın alma kararları vermelerine yardımcı olmak için bu bilgileri paylaşan şirketler arasına katılıyor.

Küresel spor giyim markası ASICS, ürün karbon ayak izi etiketlemesini uygulamaya koyan en son şirket oldu. Şirketin yeni piyasaya sürülen ve 1 Temmuz’da mağazalarda satışa sunulacak GEL-KAYANO™ serisinin dönüm noktası niteliğindeki 30. versiyonu, birçok ASICS ürününde, ürünün yaşam döngüsü boyunca salınan toplam CO2e emisyon miktarıyla etiketleme özelliğine sahip ilk ürün olacak.

Daha bilinçli satın alma kararları vermek için çevresel etkilerini ele almaya çalışan tüketiciler için ürün karbon etkisi verilerinin kullanıma sunulmasıyla ASICS, ayakkabı devi Allbirds’e ve gıda, kişisel bakım ve hatta seyahat dahil olmak üzere sayısı giderek artan şirketlerin arasına katılıyor. GEL-KAYANO serisi, ASICS’in sürdürülebilirlikte şeffaflığa olan bağlılığının ön saflarında yer alıyor. GEL-KAYANO 17, ASICS’in 2012 yılında Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ile ortaklaşa yürüttüğü “Yaşam Döngüsü CO2e emisyonu” araştırmasının prototipiydi. GEL-KAYANO 30 ise bu mirası sürdürüyor. Bu, ASICS’in MIT ile tamamladığı orijinal araştırmadan geliştirilen yaşam döngüsü CO2e emisyonlarının etiketine sahip ilk ASICS ayakkabısı olmakla kalmıyor; aynı zamanda ayakkabının karbon ayak izi de sektör ortalamasından yüzde 14 daha düşük.*

Sustainable Brands®’in geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Brand-Led Culture Change etkinliğinde, ASICS’in Küresel Kategori Pazarlama Genel Müdürü Alice Mitchell, markanın özündeki bakış açısını açıkladı.

Mitchell, “ASICS’te, insanların zihinlerini hareket yoluyla canlandırma amacımızın, bunu sürdürülebilir bir şekilde yapmamızı sağlama ihtiyacından ayrılamaz olduğunu uzun zaman önce anladık.” dedi. “ASICS, spor aracılığıyla dünyanın moralini yükseltmek için kuruldu. Bu nedenle ‘sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ anlamına gelen Latince deyim ‘Anima Sana in Corpore Sano’ ile “ASICS” olarak adlandırılmamızın nedeni budur. Ama sağlam bir bedende sağlam bir zihne sahip olmak için üzerinde koşabileceğimiz sağlam bir toprağa ihtiyacımız var.”

Mitchell ayrıca ASICS’in ürün karbon ayak izi etiketlemesine yönelik yakında yapılacak taahhütten de bahsetti.

“Bu yıldan itibaren tüketiciler, kullanım ömrü boyunca salınan toplam CO2e emisyon miktarıyla ASICS etiketlemelerinden yararlanacak ve kullanıcıların yalnızca zihne ve bedene değil, aynı zamanda gezegene de fayda sağlayan kararlar almasına olanak tanıyacak.” dedi. “Koşmayı sevdiğimiz dünyaya hareketin faydalarını getirmeye devam etmek için tüm ASICS operasyonlarının yanı sıra ürün karbon ayak izimizi ölçmeye ve azaltmaya kararlıyız.”

Bu dönüm noktası, ASICS’in 2022’de piyasaya sürülen GEL-LYTE™ III CM 1.95 spor ayakkabısını takip ediyor. Bu spor ayakkabı, yaşam döngüsü boyunca yalnızca 1,95 kg CO2e yayıyor. Bu da o zamanki piyasada bulunan en düşük CO2e spor ayakkabılarından önemli ölçüde daha az bir miktara denk geliyor ve ASICS tarafından 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşma taahhüdünde önemli bir sıçramayı temsil ediyor.

ASICS’in sürdürülebilirlik taahhüdü hakkında daha fazla bilgi edinmek için https://asics.com/mk/sustainability adresini ziyaret edin.

*ASICS’in karbon ayak izi metodolojisinde tutarlı metodoloji ve MIT tarafından yürütülen, sektör ortalaması koşu ayakkabıları için mevcut en kapsamlı raporlama kullanılarak değerlendirilmiştir). ASICS’in hesaplama metodolojisi hakkında buradan daha fazla bilgi edinin.

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.