GÜROK GRUP Bünyesindeki Sanayi Tesislerinde Kadın İstihdamını Güçlendirerek Hem Sektörün Hem de Kadınların Kazanmasını Sağlıyor 

Gürok Grup, toplumsal cinsiyet eşitliğinden çevre dostu üretim faaliyetlerine kadar pek çok alanda sürdürülebilir bir şirket olma hedefiyle ilerliyor.

Gürok’tan sanayi sektöründe yüksek kadın çalışan oranları

Gürok Grup, iş yaşamı ve sanayide daha çok kadın istihdam etmenin kalkınmanın taşıyıcı gücü olacağına olan inancıyla hareket ederek kadınlara pek çok farklı üst düzey görevler veriyor. Erkek egemen olarak bilinen sanayi sektöründe daha çok kadın çalışanın yer almasıyla hem kadınlar güçleniyor hem de sektör kazanıyor.

Bu kapsamda Gürok Kiremit’in ağır sanayi fabrikalarında Türkiye’nin ilk kadın çalışanları istihdam ediliyor. Gürok Grup bünyesinde faaliyet gösteren cam ambalaj şirketi GCA’da kadın operatörler görev alırken şirketin sofra camı üreticisi LAV’da ise vardiya müdürü kadın çalışanlar öne çıkıyor.

Üst düzey kadın yönetici oranı: %34

Gürok Grup; kapsayıcı, eşitlikçi ve toplumsal cinsiyet eşitliğine inanan çalışma anlayışı ile kadın çalışanlara şirketin her alanında yer vermeyi önemsiyor. Gürok Grup ve iştiraklerinde, yönetici seviyesindeki çalışanların yüzde 34’ünü kadınlar oluşturuyor. Bu oran Türkiye’deki üst düzey kadın istihdam oranından yüksek olsa da Gürok Grup, her yıl bu oranları artırma hedefiyle çalışmaya devam ediyor.

Kız çocuklarının eğitimine destek

Kız çocuklarının eğitimle desteklenmesinin önemini her fırsatta vurgulayan Gürok Grup, faaliyet gösterdiği Kütahya ve çevresinde başlattığı burs desteğini sürdürüyor. Türkiye’nin köklü eğitim vakıflarından Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliği ile şirketin kurucusu Rıza Güral’ın adını taşıyan “Rıza Güral Gelecek İçin Önce Eğitim Burs Fonu” ile 2022-2023 eğitim öğretim yılında 20 meslek liseli kız öğrenciye burs sağladı. Bu yıl ise Grup bünyesinde cam ambalaj sektöründe faaliyet gösteren GCA tarafından Kütahya ve çevresindeki meslek liselerinde eğitim gören 40 kız öğrenciye burs sağlanıyor. Grup ayrıca 2023-2024 eğitim öğretim yılında 75. yılı vesilesiyle bu seneki eğitim öğretim döneminde 75 öğrenciye burs desteği verecek. 10 yılda ise 700 öğrenciye burs vermeyi hedefliyor.

Maldivler’deki turizm yatırımı JOALI ile toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı

Kadınların işgücüne katılımının ve güçlenmesini önemseyen şirketin bu faaliyetleri Türkiye ile sınırlı kalmıyor. Şirketin 30 yılı aşkın turizm tecrübesini yurt dışı destinasyonlara taşıma kararıyla ilk uluslararası yatırımı olan JOALI markası 2018 yılında Maldivler’de hayata geçirildi. Gürok Grup, Maldivler’deki ultra lüks segment otelleri JOALI’lerde kadın çalışan istihdamı alanında öncü rol üstleniyor.

JOALI’de, kız çocuklarının eğitimini desteklemeye, adanın her yerinden kadınlara iş imkânları sağlamaya odaklı bir yapı kuruldu. JOALI’nin Liderlik ve Cinsiyet Çeşitliliği Programını, UN Women’s cinsiyet eşitliği kampanyasıyla da uyumlu. 2023 yılı sonu itibarıyla JOALI tesislerinde çalışanların yüzde 22’si kadın ve yüzde 3’ü ise Maldivli kadınlardan oluşuyor. Bu yüzdelerin her ikisi de Maldivler’deki ulusal ortalamanın neredeyse iki katı.

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map Turkey E-Bülten