carrefoursa

CarrefourSA

Carrefour Grubu 30 ülkede, yaklaşık 12 binin üzerinde marketi ve 321 bin çalışanı ile Avrupa’nın lider perakende zinciridir. Carrefour; Türkiye’de 1993’te İçerenköy’de açtığı ilk marketiyle Türk tüketicileriyle buluşturmuş, 1996’da Türkiye’nin en büyük topluluklarından biri olan Sabancı Holding ile ortak girişim gerçekleştirerek CarrefourSA ismini almıştır. Doğru üretici, doğru ürün, doğru hizmet, doğru fiyat stratejisiyle CarrefourSA, 41 şehirde 11 deposu, 686 marketi ve 11.000 çalışanıyla günde 500 bin müşterisine hizmet vermekte, online marketi CarrefourSA.com ile ayda 13,4 milyona yakın ziyaretçiye sahiptir.

CarrefourSA İş Modellerini Küresel Hedefler ile Nasıl Uyumlaştırıyor?

SDG 16 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı 16 - Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar
SDG 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı 17 - Amaçlar için Ortaklıklar
SDG 1 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı 1 - Yoksulluğa Son

Amaç 1: Yoksulluğa Son

Afet Dönemi Çalışmalarımız 

Ülkemizde meydana gelen afetlerde ihtiyaç sahibi kişilere su, gıda ve temizlik malzemesi vb. ürün yardımı sağlamaktayız. Afet kriz masaları ile iletişime geçerek ihtiyaç listesi oluşturduktan sonra ilk etapta varsa bölgedeki mağazalarımızdan kısa süreli ve sonrasında ise depolarımızdan hareket eden tırlarımız ile yüklü miktarda ürün desteği temin ediyoruz. 

SDG 2 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı 2 - Açlığa Son

Amaç 2: Açlığa Son

Yerli Tohum Yerli Mahsül Projemiz 

Sürdürülebilir gıda ve gıda güvenliği konusundaki çalışmalarımız kapsamında Yerli Tohum Yerli Mahsul Projemiz ile yerli tohumdan yetişen ürünleri reyonlarımıza taşıyoruz. Yerli tohumlar bulunduğu yerin coğrafi koşullarına uyum sağlamışlardır. Bu nedenle böcekler ve hastalıklar gibi çeşitli zor koşullara karşı daha dayanıklıdırlar. Vitamin ve mineral içerikleri yüksek, lezzet ve aroma yönünden çekicidirler. Aynı zamanda gıda güvenliği açısından da yerli tohumlar stratejik öneme sahiptir. Tüm bu unsurları göz önünde bulundurarak 2017 yılında sebze-meyve konusunda Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi ile bir iş birliğine imza attık ve “Yerli Tohum-Taze Mahsul” projemizi başlattık. Çevresel ve sosyal sürdürülebilirlik açısından Anadolu’nun lezzetlerini geleceğe aktarmayı, çiftçimizin Anadolu’nun besleyici ve dirençli gen kaynağı mirasından faydalanmasını kendimizi bir görev edindik. 

CarrefourSA Yerli Tohum Taze Mahsul Projesi filmimizi izlemek için bağlantıya tıklayabilirsiniz

Yerli Besi Projemiz 

Kasap reyonlarımızda satışı olan kırmızı et ürünlerimizin %100’ü yerli besiden elde edilmektedir. Yerli besicilere verdiğimiz destekle doğru yöntemlerle yetiştirilmiş %100 yerli besi kırmızı etleri soğuk zinciri kırmadan veteriner kontrolünde reyonlarımıza ulaştırarak hem doğru ürünü doğru fiyatla sunuyor hem de sürdürülebilir hayvancılığın gelişimine katkı sağlıyoruz. 

CarrefourSA Yerli Besi Projesi filmimizi izlemek için bağlantıya tıklayabilirsiniz

İzlenebilir Güvenli Gıda Platformumuz 

2021 yılında başlattığımız İzlenebilir Gıda Platformumuz ile reyonlarımızda yer alan yedi farklı sebze ürününün üzerindeki QR Kod aracılığıyla müşterilerimize o ürünün yetiştirildiği lokasyonu ve yetiştirilme yöntemini öğrenme fırsatı sunuyoruz. OYAK Gıda ve HEKTAŞ ile iş birliği yaptığımız bu platformda müşterilerimizin kalıntı içermeyen, sera sebze ürünlerini tüketmelerini sağlıyoruz.  

CarrefourSA olarak ayrıca akredite laboratuvarlarla anlaşmalar yaptık, böylelikle 2021 yılı itibari ile aile boyu tarım ile uğraşan çiftçilerimize ücretsiz toprak analiz desteği vermeye başladık. Eğitimlerimize de devam edeceğiz, böylelikle hasat dönemlerindeki verimi daha da arttıracağız. 

Organik Ürünlerimiz 

Hem bizlerin hem de gezegenin sağlığı için önemli bir yere sahip olan organik tarımı organik yaş meyve sebze satışı ile destekliyoruz. Carrefour Bio markası ile de kuruyemiş, meyve suyu, bakliyat gibi ürünleri müşterilerimize sunuyoruz ve bu alandaki ürün çeşitliliğini arttırmak için çalışmalarımız devam ediyor.  

Temel İhtiyaç Derneği ile İşbirliğimiz 

CarrefourSA olarak insanların temel ihtiyaçlarına adil ve eşit şekilde ulaşabilmesi için çalışmalar yürüten ve kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olan Temel İhtiyaç Derneği (TİDER) ile 8 yıldır iş birliği gerçekleştirmekteyiz. Bu iş birliği kapsamında Destek Market’e tedarik ettiğimiz 550 ton ürün 22 bin kişiye ulaştırıldı. 

SDG 3 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı 3 - Sağlık ve Kaliteli Yaşam

Amaç 3: Sağlık ve Kaliteli Yaşam

Covid – 19 ile Mücadele Çalışmaları 

Kamu görevi bilinciyle hareket ederek, çalışanlarımızın ve müşterilerimizin sağlığını korumak amacıyla tüm önlemleri takip ettik ve uyguladık. Bu doğrultuda, Cumhurbaşkanlığı ve bağlı tüm Bakanlıkları’yla, görevlendirilen Merkez ve Taşra Teşkilatı’nın konu ile ilgili tüm genelge, karar ve yönlendirmelerini, Dünya Sağlık Örgütü’nün ve Bilimsel Danışma Kurulu’nun rehber ve önerilerini ve sektördeki iyi uygulamaları takip ettik ve 52 ildeki depolarımız, mağazalarımız ve CarrefourSA.com Online Market’te uyguladık.  

Hızlıca aldığımız aksiyonların başlıcaları şu şekildedir:  

  1. Genel Müdürlükte ilgili bölüm yöneticilerinden oluşan (18 kişi)  “COVID-19 Acil Durum Ekibi” kurulmuştur.  
  2. Tüm operasyonlar için acil eylem senaryoları ve bunlara ilişkin olarak alınması gereken aksiyonlar belirlenmiştir.  
  3. Yasal uygulamaları, hijyen uygulamaları ve vaka yönetimini içeren CarrefourSA’ya özel COVİD-19 Önlemleri Prosedürleri yayınlanmıştır. Prosedürdeki bilgilerin anlaşılması için online eğitimler, videolar, broşürler hazırlanmış ve iletişimi yapılmıştır.  
  4. CarrefourSA Akademi’de bilgilendirme eğitimi hazırlanmış ve zorunlu olarak tüm personelin tamamlaması sağlanmıştır.  
  5. COVID-19 temalı infografik hazırlanmış, dijital olarak tüm ekranlarda  düzenli olarak yayımlanmıştır. Aynı zamanda poster halinde basılarak mağaza ve depolara asılmıştır.  
  6. Tüm işyerlerimiz hijyen konusunda sık aralıklarla anons yapılmaktadır. Ayrıca şirket için mobil uygulama üzerinden sık sık mesaj yayımlanarak hijyen konusu hatırlatılmaktadır.  
  7.  Çalışanlarımız ve müşterilerimiz görsel panolarla, afişlerle, anonslarla sürekli bilgilendirilmektedir.  
  8. Hijyen uygulamaları ve önlemlerini gösteren video hazırlanarak CarrefourSA Akademi’de eğitim olarak çalışanlara atanmıştır.  
  9. Sosyal mesafe, maske kullanımı, el yıkama gibi konularda animasyonlar hazırlanarak şirket için mobil uygulama (C-Mobil) üzerinden tüm çalışanlara ulaştırılmıştır.  
  10. Bölge İnsan Kaynakları, Satış Bölge Müdürleri, Depo Müdürleri ve E-ticaret Yönetim ekibine kurallar ve uygulamalar ile ilgili online eğitim verilmiştir. 
  11. Bu dönemde yoğun talep alan E-Ticaret (Online Mağaza) kapasitesinin artırılması için hem ürün hem de çalışan sayısının iyileştirilmesi hususunda gerekli çalışmalar başlatılmıştır. E-Ticaret’te (“Online Mağaza”) kapıda ödeme uygulaması kaldırılmıştır.  
  12. E-Ticaret (“Online Mağaza”) için çalışan toplamacılar ve dağıtıcılar tarafından uygulanmak üzere talimat ve video hazırlanmıştır.  
  13. 65 yaş üstü, kronik hastalığı olan, hamile ve yüksek risk grubunda olan çalışanlar için kendi durumları da dikkate alınarak, evden çalışma, yıllık izin ya da ücretsiz izin uygulamasına başlanmıştır. 
  14. 60 yaş üstü ve sağlık çalışanı müşterilerine teslimatta öncelik sağlanmaya başlanmıştır. İhtiyacını bildiren 60 yaş üstü müşterilere “Alo Sipariş” sistemi üzerinden kapıya teslim yöntemiyle ürünleri doğrudan teslim edilmektedir.  
  15. Mağazalardaki tüm kasa hatlarına sosyal mesafeyi uygulamak amacı ile paravanlar monte edilmiştir.  
  16. Müşterilere COVID-19 önlemlerine uygun ve hijyenik olarak satış uygulamaları yapılmıştır.  
  17. Yemek ve dinlenme molalarında uygulanmak üzere gruplara ayrılma ve aralıklı oturma düzeni ile sosyal mesafe uygulaması getirilmiştir.  
  18. Yakın temasları tespit etmek ve işyerinde sosyal mesafenin korunmadığı anlarda çalışanları uyarmak üzere mobil uygulama geliştirilmiştir. 
SDG 4 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı 4 - Nitelikli Eğitim

Amaç 4: Nitelikli Eğitim

“Çocuklar Tasarlasın” Projemiz 

CarrefourSA olarak refah düzeyi yüksek bir toplumun eğitimli bireylerle mümkün olacağına inanıyor ve gelecek nesillerin gelişimine katkı sağlamayı sorumluluk olarak benimsiyoruz. Darüşşafaka Cemiyeti ile birlikte imza attığımız sosyal sorumluluk projesi kapsamında Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda okuyan öğrencilerin yarattığı desenlerle tasarladığımız çantaları Türkiye genelinde seçili mağazalarımızda satışa sunuyoruz. Satışlardan elde ettiğimiz tüm geliri Darüşşafaka’ya bağışlıyoruz.  

Toplum Gönüllüleri Vakfı ile İşbirliğimiz  

2018 ve 2019 yıllarında okula dönüş döneminde satışa sunduğumuz sonucunda 1000’e yakın öğrencinin kırtasiye ihtiyacını karşılamış olduk. Uzaktan eğitim döneminde ara verdiğimiz bu desteğimizi 2021 yılı için tekrar gündemimize aldık.  

Tohum Otizm Derneği ile İşbirliğimiz 

Ataşehir Belediyesi, Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği (AGID), Exit.com ve Tohum Otizm Derneği ile Ekim 2018’de başladığımız ve proje ortağı olarak yer aldığımız “E-Atık Toplama Kampanyası” kapsamında 2020 yılında 2.7 ton e-atık topladık. Toplanan e-atıklardan sağladığımız geliri otizmli çocukların özel geliştirilmiş eğitim programlarından yararlanması adına Tohum Otizm Derneği’ne bağışladık 

SDG 5 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı 5 - Toplumsal Cinsiyet Eşitliği

Amaç 5: Toplumsal Cinsiyet Eşitliği

Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) Platformu’nun İmzacısıyız 

CarrefourSA olarak kadınların iş hayatına aktif bir şekilde katılarak ülke ekonomisine katkıda bulunmalarını önemsiyoruz. Çünkü toplumsal cinsiyet eşitliğinin toplumların gelişiminde anahtar rol oynadıklarını biliyoruz. Bu bilinçle  toplumsal cinsiyet eşitliğine verdiğimiz değeri, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN WOMEN) ve Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ortaklığıyla oluşturulan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles – WEPs) Platformu’nun imzacıları arasında yer alarak küresel çapta tasdik ettik.  

Yeniden Biz 

Yeniden İşbaşı Yapan Kadınlar Platformu (YenidenBiz) ile birlikte “Yeniden Kariyerim CarrefourSA” dijital semineri düzenleyerek çalışma hayatına ara verip geri dönmek isteyen kadınlara yönelik projelerimizi ve hedeflerimizi paylaştık.  

Yeniden Kariyerim CarrefourSA dijital seminerini izlemek için bağlantıya tıklayabilirsiniz

SDG 7 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı 7 - Erişilebilir ve Temiz Enerji

Amaç 7: Erişilebilir ve Temiz Enerji

Eşarj İstasyonları Carrefoursa’da 

Türkiye’nin lider elektrikli şarj istasyonu ağı olan Eşarj ile sürdürülebilirlik hedeflerimiz doğrultusunda Eşarj istasyonu kurulması için iş birliği yaptık. İş birliği kapsamında İstanbul’da yer alan üç CarrefourSA mağazamızın otopark alanına şarj istasyonu yerleştirildi. İstinye CarrefourSA Hiper, Anadolu Hisarı CarrefourSA Gurme ve Zekeriyaköy CarrefourSA Gurme mağazalarımızın otopark alanında yer alan ve halka açık olan şarj istasyonları, müşterilerimizin şarj ihtiyaçlarını karşılamalarını kolaylaştıracak.

SDG 8 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı 8 - İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme

Amaç 8: İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme

Yerli Tohum Yerli Mahsül Projemiz 

Yerli Tohum Yerli Mahsul Projemiz ile SDG 2’ye sağladığımız katkının yanısıra yerli tohumdan yetişerek çiftçilerin elinde büyüyen ürünleri direkt olarak üreticiden alıyor ve bu topraklara emek veren çiftçilerimizi destekliyoruz. Bursa ve Antalya’daki taze gıda platformları ile istihdamı teşvik ediyoruz.   

Özellikle küçük aile işletmeleri ve kalkınma kooperatifleri ile olan ürün çalışmalarımız ve yerli tohum yeni çeşitleri planlamalarımız yıl boyunca devam ediyor. 2020 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) ve Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) ile iş birliği gerçekleştirilerek alım garantisi ile çalıştığımız sözleşmeli çiftçilerimize tohumdan ekime, hasattan ürünlerin reyona geliş aşamasına kadar her konuda eğitim desteği vererek ürünlerde verim kaybının da önüne geçiyoruz.  

CarrefourSA yerli tohum taze mahsul projesi filmimizi izlemek için bağlantıya tıklayabilirsiniz

UNICEF’in Tarladan Okula Projesi’ne Desteğimiz  

2015 yılından bu yana UNICEF’e verdiğimiz desteği, tarımda çocuk işçiliği konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan “Tarladan Okula” projesine katkı sağlayarak sürdürmekteyiz.  

2019 yılında okul alışverişi döneminde satışı gerçekleştirilen her bir okul çantasından elde edilen gelirin 1 TL’sini UNICEF’e bağışlarken 20 Kasım Dünya Çocuk Günü’nde belirlenen hipermarketlerimizde çocuklara yönelik oyun alanları kurarak ve UNICEF’in yüz yüze ekipleriyle çocukların bir araya gelerek haklarını öğrenmelerini sağladık. Aynı zamanda mağazalarımızda UNICEF gönüllüleri müşterilerimizi bilgilendirdi. 2020 yılında ise yine UNICEF aracılığı ile ülkemizde ilkokul çağındaki engeli olan 20 çocuğun eğitime erişimine katkı sağladık. 

Kariyere Log – In Management Traniee Programımız 

Genel Müdürlük iş birimlerimizde “Yeni Neslin Sabancı’sı” vizyonu ve kültürü ışığında şirketimize genç yetenekleri katmak için ilkini 2019 yılında hayata geçirdiğimiz Kariyere Log – In Management Traniee projemiz ile 2021 yılında da genç yetenekleri şirketimize katmaya devam ettik. Aday seçme-değerlendirme ve eğitim gelişim süreci Yeni Neslin Sabancı’sı değerleri ve yetkinlik modeli üzerine kurguladık.  

SDG 10 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı 10 - Eşitsizliklerin Azaltılması

Amaç 10: Eşitsizliklerin Azaltılması

“Üretici Pazarı” ile Kadın Üreticilere Desteğimiz 

Kadına değer veren bir marka olarak üreten ve kendi ayakları üzerinde duran her kadının yanında olmak için çalışıyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, geleneksel hale getirdiğimiz “Üretici Pazarı” ile kutlayarak kadın üreticilerle müşterilerimizi buluşturmaktayız. 2021 yılı itibari ile üçüncü kez düzenlediğimiz Üretici Pazarı’na Pales, Antre Gourmet, Tipi, Beta Gıda, Mimi tarım, No on Kahve, Ezgi Gıda, Lezzet Mantı, Gurme Mantar, ForFarming ve Baysarı Tarım Ürünleri ile Yolören Köyü Kalkınma Kooperatifi ve Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi katıldı.  

Detaylı bilgi için kurumsal bültenimize göz atabilirsiniz

SDG 12 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı 12 - Sorumlu Üretim ve Tüketim

Amaç 12: Sorumlu Üretim ve Tüketim

Sıfır Atık Yaklaşımımız 

Mağazalarımızda oluşan atıkların geri dönüşümü için birçok faaliyet gerçekleştirmekteyiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başlatmış olduğu “Sıfır Atık” inisiyatifi ile tüm mağazalarımız için “Temel Seviye Sıfır Atık” belgesi almak üzere çalışmalara başladık ve 2020 yılı sonuna kadar 69 mağazamız için belge almaya hak kazandık. Diğer mağazalarımız için de çalışmalarımız devam etmektedir.  

Marketlerimizde atık değeri taşıyan kâğıt, metal, plastik, bitkisel yağ, pil vb. ürünleri ayrıştırarak toplamakta, lisanslı geri dönüşüm firmalarına ileterek bertaraf edilmesine katkı sağlamaktayız. Market olarak üretimden çıkan ya da müşterilerimizden gelen atık bitkisel yağları lisanslı geri dönüşüm firmasına vererek biyodizele dönüşümünü sağlamakta, yer altı su kaynakları ile denizlerimizin temiz kalmasına katkı sağlamaktayız. Bir diğer atık ürün olan pilleri toplayıp geri dönüşüm firmasına vererek içeriğinde bulunan bazı değerli metallerin geri dönüştürülüp ülke ekonomisine kazandırılmasına katkıda bulunmaktayız.  

Eylül 2020 itibari ile taze sebze – meyve reyonlarımızda geri dönüştürülmüş kâğıtlardan üretilen, meyve ve sebze ile teması uygun, doğa dostu ve yerli üretim viyol tabakları kullanmaya başladık. Pandemiden önce yılda 5 milyon adet plastik bazlı köpük tabakta ürün satışı gerçekleştirmekteydik. Pandemi sürecinde hijyen kuralları sebebiyle, bu miktarın artmasıyla birlikte selüloz bazlı, yerli üretim viyol tabak kullanma kararı aldık. Viyol tabaklar, Dentaş Kâğıt tarafından üretim safhasında hiçbir ağaç kesilmeyerek sadece geri dönüştürülmüş atık kâğıtlardan ve meyve ve sebze ile temasa uygun olarak Denizli’de üretiliyor. Başta, Tarım ve Orman Bakanlığı altında faaliyet gösteren TİGEM ve TAGEM ile devam eden iş birliği çerçevesinde yerli tohum ile üretilen ürünler olmak üzere, diğer paketli ürünler ve organik ürünler, 1 Eylül’den itibaren doğa dostu, meyve ve sebze ile temasa uygunluğu onaylanmış %100 geri dönüşümlü viyol tabaklarla reyonlarımıza gelmeye başladı. 

Plastik kullanımının azaltılmasına katkı sağlamak üzere 2021 yılında Selamiçeşme mağazamızda pilot uygulama olarak “Kendi Kabınla Alışveriş” projemizi başlattık. Bu uygulama ile müşterilerimize kasap, balık, pasta – ekmek ve şarküterinin yanı sıra açık satış yapılan bakliyat ve kuruyemiş reyonlarımızda kendi kaplarında alışveriş imkanı sunmaktayız.  

HayKonFed ile başlattığımız “Dost Hareketi” projemiz kapsamında Türkiye’nin dört bir yanındaki yenilebilir tüketim fazlası atık gıdalarımızı sokak hayvanlarının beslenmesi için konfederasyon gönüllülerine ulaştırıyoruz. Böylece hem yiyeceklerin imha edilerek atık sahalarına gönderilmesini engellemekte hem de minik dostlarımızın beslenmesini sağlamaktayız.

SDG 13 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı 13 - İklim Eylemi

Amaç 13: İklim Eylemi

Karbon Saydamlık Projesi (CDP) Beyanlarımız 

CarrefourSA olarak 2020 yılında ilk kez Karbon Saydamlık Projesi (CDP) bünyesinde iklim değişikliği ve su güvenliği programlarına Emisyon Yönetimi, Su Muhasebesi, Yönetişim ve Strateji, Risk ve Fırsatların Yönetimi, Metodoloji vd. konu başlıklarında beyanlarımızı gerçekleştirdik. Böylelikle küresel anlamda çevresel bilgileri içeren dünyadaki en prestijli ve yaygın raporlama girişimlerinden biri olarak kabul edilen CDP platformu nezdinde bu konudaki farkındalığımızı ve taahhütlerimizi paylaştık. Ayrıca her yıl karbon ayak izimizi hesaplıyor ve 2021 yılında ise ilk kez dış güvence denetimine tabi tutuyoruz.

SDG 14 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı 14 - Sudaki Yaşam

Amaç 14: Sudaki Yaşam

Sürdürülebilir Balıkçılığa Desteğimiz 

Gebze’de kurduğumuz Su Ürünleri Platformumuzda ve mağazalarımızda, üretimden ya da balıkçı teknesinden reyonlarımıza gelene kadar her süreci 30 veteriner hekim ve 25 su ürünleri mühendisiyle kontrol etmekteyiz. Sürdürülebilir balıkçılığı mevsiminde boy ve av yasaklarına uygun şekildeki tedarik sürecimiz ile desteklemekteyiz.  

Denizde Hayat Var Temalı İşbirliğimiz 

Denizlerimizdeki sürdürülebilir doğal yaşamı gelecek nesillere miras bırakma vizyonumuz çerçevesinde Göcek Körfezi’nin doğa ve deniz yaşamını korumak amacıyla kurulan Dalaman Kültür, Sanat ve Doğa Derneği’nin (DAKSADER) faaliyetlerini desteklemeye başladık. Bu kapsamda deniz ve deniz canlılarının korunmasına yönelik “Denizde Hayat Var” temalı farkındalık çalışmaları yürütüyoruz.

Video

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.