Viking Kağıt’tan Doğa Dostu Üretime Yatırım

Viking Kağıt’tan Doğa Dostu Üretime Bir Yatırım Daha!

Yaşar Holding şirketlerinden Viking Kağıt, Tetra Pak ortaklığı ile hayata geçirdiği Recyfiber teknolojisi sayesinde içecek kartonlarından yüzde 100 geri dönüştürülmüş ekolojik temizlik kağıtları üretmeye başladı. Viking Kağıt, doğa dostu kağıtlar sayesinde yıllık olarak yaklaşık 250 bin ağaçlık doğal kaynağı koruyor. Recyfiber adını verdiği Yeni Nesil Ekolojik Temizlik Kağıtlarını üç farklı kıtada 15 ülkeye ihraç eden Viking Kağıt, kendi tesislerinde ürettiği nihai tüketici ürünleri portföyünü de “Select Nature” markasıyla iç ve dış pazarlarda tüketicilerle buluşturuyor.

Türkiye’nin ilk özel sektör kağıt fabrikası Viking Kağıt, kurulduğu günden bu yana sorumlu üretici kimliği ile sektörde ilklere imza atıyor. Türkiye’nin ilk geri dönüştürülmüş kağıt üretimini yapan firma, Tetra Pak’la iş birliği kapsamında yıllık 15 bin tonluk geri dönüşüm kapasitesiyle ekolojik temizlik kağıtları üretimine başladı. Temizlik kağıtları sektöründe tescilli markası Recyfiber teknolojisi ile, yeteri kadar değerlendirilmeyen bir ambalaj atığı olan içecek kartonlarının içindeki yüzde 70 oranındaki selülozu ayrıştırıp geri kazanarak, kağıt endüstrisi için bir ham madde haline getiriyor.

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.