Uludağ İçecek GES Projesi

Sanayi devrimi sonrası hızla artan endüstriyel faaliyetler, hızlı nüfus artışı, yaşam standartlarımızın yükselmesi ve hemen hemen tüm faaliyetlerimiz için ihtiyaç duyulan fosil yakıtların aşırı kullanımı sonucu oluşan yoğun karbon salımı, küresel iklim krizinin en temel sebebidir. Sebep olduğumuz bu dramatik etkinin bazı önemli sonuçları var. Dünyamızın ortalama sıcaklığının hızla artması, beraberinde aşırı hava olaylarının baş göstermesine ve gezegenimizdeki canlı yaşamının ve gelecek nesillerin ciddi tehdit altında olmasına neden oluyor. Bunun yanı sıra, dünya ekonomisi de tüm bu etkiler neticesinde kuraklık, ormansızlaşma, çölleşme, susuzluk ve kıtlık gibi felaketler nedeniyle her yıl ciddi oranda küçülme yaşıyor.  
Bu senaryoları tersine çevirebilmenin tek ve en efektif yolu, karbon salımının çok büyük oranda azaltılmasıdır. Bu noktada da özellikle iş dünyasının ve sektörlerin önde gelenlerine önemli işler düşüyor.  Küresel iklim kriziyle mücadelede en efektif çözümler ise sürdürülebilir bir yaşam biçimini benimsemek ve yenilenebilir temiz enerji kaynaklarına yönelmekle mümkündür. Bu noktada kurumların bilim temelli, gerçekçi, ancak iddialı hedefler belirlemesinin yanı sıra hedeflere yönelik finansman sağlamaları da oldukça önemli.  

Yenilenebilir enerji kullanımı politikamız doğrultusunda, Yenice fabrikamızda 30.000 m2‘lik bir alana kurulan Güneş Enerjisi Sistemi (GES) projemizle 1 yılda tükettiğimiz elektrik enerjisinin %28’ini yenilenebilir kaynaklardan, Çaybaşı fabrikamızda ise 6.000 m2 lik alana kurulan ve kurulu gücü 900 Kw olan güneş panelleri sayesinde GES projemizle 1 yılda tükettiğimiz elektrik enerjisinin ortalama %17’sini yenilenebilir kaynaklardan güneş enerjisi ile sağlamış bulunuyoruz. 
%100 Türk sermayeli bir köklü kuruluş olarak, sektörümüzde sürdürülebilirlik liderliği için yerel, bölgesel ve ulusal hedeflerle uyumlu çalıştığımız gibi küresel gelişmeleri de yakından takip ediyor, sorumlu üretim vizyonumuz doğrultusunda, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için durmadan çalışmaya devam ediyoruz. 

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.