Nestlé Waters Yerel Su Döngülerini İyileştirerek Pozitif Su Etkisi Yaratmayı Hedefliyor 

Suyu sürdürülebilir şekilde yönetme çabasını, kendi su operasyonlarının ötesine taşıyan Nestlé Waters, faaliyet gösterdiği tüm coğrafyalardaki su havzalarında pozitif su etkisi yaratmayı önceliklendiriyor. Daha sürdürülebilir bir gelecek için sivil toplum kuruluşları ve kamu iş birliğinde su kaynaklarını daha etkin şekilde yöneterek, çevreye olan etkisini optimize etmeyi amaçlıyor.

Gezegenin sunduklarını korumanın yanı sıra gezegenden aldıklarını yerine koymaya odaklanan Nestlé Waters, dünya genelindeki 48 tesisinin çevresindeki ekosistemi iyileştirmek amacıyla sürdürülebilir su yönetimine yönelik mevcut uygulamalarını genişletiyor. Ürettiği yerel çözümlerle 2025 itibarıyla yerel su havzalarındaki işletmelerinde yıllık olarak kullanılan su miktarından daha fazlasını doğaya geri kazandırmayı hedefliyor. Bu kapsamda Türkiye dahil olmak üzere tüm tesislerinde ağaçlandırma, sulak alan restorasyonu, su altyapısını iyileştirme gibi konularda 100’den fazla projeyi hayata geçirmeyi planlıyor.

Sıfır atık ile doğaya saygı

Nestlé Waters, 2025 yılına kadar tüm Nestlé Su fabrikalarını “Su Yönetimi İttifakı” (Alliance For Water Stewardship ) doğrultusunda sertifikalı hale getirmeyi amaçlıyor. Şu ana kadar küresel çapta 37 tesisini sertifikalandıran Şirket, Türkiye’de ise T.C Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında, Uludağ Kestel’deki su dolum tesisi için ‘Sıfır Atık Belgesi’ aldı.

150 milyon litre su geri kazandırıldı

Nestlé Waters, üretim sürecinde suyu daha verimli şekilde kullanmak amacıyla birden fazla proje yürütüyor. Özellikle suyun geri kazanımını önceliklendiren Su Görevi projesiyle (Water Task) 250 milyon litre su tasarrufu sağlayan Şirket, damacana yıkama sistemlerinde aynı hijyenik etkiye sahip tasarruflu nozul sistemleri kullanıyor. Bu sayede yaklaşık 150 milyon litre su tasarrufu elde edilen fabrikada, ayrıca dolumdaki kayıpların azaltılması amacıyla Net İçerik (Net Content) projesi uygulanıyor. 6 yıldır kullanılan bu yöntemle de şu ana kadar 150 milyon litre su geri kazandırıldı.

Su dolum tesisleri dijitalleşerek tasarruf sağlanıyor

Hayata geçirilen farklı dijital uygulamalar ile Kestel Dolum Tesisinde 1 litre su üretilmesi için harcanan 1,46 litre olan su kullanım oranı, 2018 yılı itibarıyla 1,22 litreye düşürüldü. Su kullanım oranının takibi için dolum tesisinde su kullanım verileri anlık olarak toplanıyor ve 8 saatte bir, günde 3 vardiyada operasyonel olarak gözden geçiriliyor. Tüm kontroller dijital sistemler üzerinden gerçekleştiriliyor. Su dolum tesisinin dijitalizasyonu ile sadece su tasarrufu değil kâğıt tasarrufu da sağlıyor.

Suyun ve temiz bir dünyanın, gelecek nesiller için en önemli miras olduğu anlayışıyla faaliyet gösteren Nestlé Waters, sadece en iyi su kaynakları yönetimi uygulamalarını hayata geçirmekle kalmıyor; tüm sektörü teşvik etme sorumluluğu da üstleniyor.

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.