Nestlé İklim Değişikliği ile Mücadelesini Hızlandırıyor 

Bugünün ve gelecek nesillerin yaşam kalitesini artırmanın sürdürülebilir çalışmalarla mümkün olabileceğini belirten Nestlé Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Zeynep Sungu, yenileyici, kapsayıcı ve döngüsel bir sürdürülebilir gıda sistemi için karbon salınımı azaltılmasının ve yenilenebilir enerjinin etkilerini, şirket olarak hayata geçirdikleri projeleri aktardı. 

Dünyanın lider beslenme, sağlık ve iyi yaşam şirketi Nestlé, 186 ülkede 350’den fazla fabrikasıyla faaliyet gösterdiği her alanda, 2050’ye kadar “Net Sıfır” yol haritasını rehber alıyor. İklim değişikliği ile mücadelede ekolojik ayak izlerini sınırlamanın kalıcı çözümlerin kapısını açtığı vizyonuyla Nestlé, karbon salımını azaltan ve yenilenebilir enerjinin artmasını sağlayan sürdürülebilir projeler hayata geçiriyor.

Bir ürünün karbon ayak izinin yüzde 45 ila yüzde 65’i tedarik zincirinde ortaya çıkıyor. Bu bilinçle Nestlé, Tedarik Zinciri süreçlerinde doğa dostu çözümler uyguluyor.  Nestlé tedarik zinciri olarak, 2030 yılına kadar lojistik kaynaklı emisyonları yüzde 40 oranında azaltılmayı hedeflediklerini dile getiren Nestlé Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Zeynep Sungu; “Nestlé Türkiye’de ithalatlarda en verimli, dakik, düşük maliyetli taşıma için intermodal taşımacılığa ağırlık veriyoruz. Yerel dağıtımda ise dağıtım ağını yalınlaştırılarak minimum elleçlemeyle doğrudan müşteri depolarına ulaştırılması konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2050 yılına kadar tüm tedarik zinciri operasyonumuzu daha yalın ve temiz bir lojistik ağı tasarlamayı planlıyoruz. Yakıt kullanımında ise karbon salımını azaltan Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) ve Sıkıştırılmış Doğal Gaz (CNG) enerjisiyle çalışan araçlara dönüşümü devam ettiriyoruz. Öte yandan sıfır emisyon sağlayan elektrikli araçlarla nakliye operasyonlarının artırılmasını hedefliyoruz. 2030 yılına kadar teknolojiden maksimum seviyede faydalanarak, dijitalleşmeyle süreçleri daha yalınlaştırmak, kağıt kullanımını ortadan kaldırmak, tüm süreçleri izlenebilir hale getirmek de şirketimizin diğer önemli önceliklerinden.” dedi.

Türkiye’nin ilk Medikal Beslenme Fabrikasında Güneş Enerji Projesi

Sürdürülebilir bir gelecek için enerji tüketimini minimumda tutmak, karbon emisyonunu azaltmak ve sürdürülebilir beslenme için adımlarını üretim süreçlerinde de önceliklendirdiklerinin altını çizen Sungu; “Nestlé, 2025’e kadar tüm fabrikalarda yüzde 100 yenilenebilir elektrik enerjisine geçmeyi taahhüt etti. Bu kapsamda Nestlé Türkiye fabrikalarımızın elektrik ihtiyacı tamamen yenilenebilir enerji tarafından karşılanıyor. Türkiye’nin ilk Medikal Beslenme Fabrikamızda tükettiğimiz enerjinin de yüzde 45’inin ‘Güneş Enerji Projesi’ ile yenilebilir kaynaklardan kullanıyoruz.” dedi.

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.