LEGO Vakfı, Çocuklarda Erken Yıllardaki Gelişim için 143 Milyon Dolarlık Küresel Yarışma Başlattı

LEGO Vakfı, erken çocukluk dönemine odaklanan cesur ve etkili çözümleri finanse etmek için 143 milyon Dolarlık küresel bir mücadeleyi duyurdu. CEO Anne-Birgitte Albrectsen’in dediğine göre, bu, küresel pandemi nedeniyle şiddetlenen, hizmetlere ve desteğe erişim kaybıyla karakterize edilen “küresel erken çocukluk acil durumu”na hitap edecek.

LEGO Vakfı tarafından başlatılan Build A World of Play Challenge, dünyanın herhangi bir yerinde küçük çocuklar üzerinde olumlu bir etki yaratabilecek tüm kuruluşların, 143 milyon Dolar tutarındaki hibenin bir kısmı için teklif vermesini sağlayacak. Bu girişim, LEGO Vakfı’nın LEGO® markasının 90. yılında tüm dünyadaki çocuklara oyun yoluyla öğrenme fırsatı verilmesini sağlama taahhüdünü yeniden teyit ediyor. Bu taahhüt, erken öğrenmelerini ve bütünsel becerilerin gelişimini destekleyerek, çocukların her yerde başarılı olmalarını ve yaşamdaki tüm potansiyellerine ulaşmalarını sağlayacak.

Kaliteli erken çocukluk eğitimi ve bakımına erişim, yeterli beslenme, evlerde ve topluluklarda toksik stresin ortadan kaldırılması, şiddetin azaltılması, kirlilikten koruma ve tüm ailenin sosyal ve duygusal refahını desteklemek gibi günümüzün en büyük sorunlarına kanıta dayalı yenilikçi çözümler arayanlara hibe verilecek. Bu çözümlerin, doğumdan altı yaşına kadar olan çocukların yaşamlarına önemli bir katkı sağlaması ve erken yaşlardaki gelişime öncelik veren küresel bir hareketi tetiklemesi gerekiyor.

Toplam 143 milyon Dolar tutarındaki hibe, küresel olarak kazanan beş kuruluşa verilecek. Her biri yaklaşık 30 milyon dolarlık üç hibe ve her biri yaklaşık 15 milyon dolarlık iki hibe şeklinde verilecek. Buna ek olarak, finalist olarak seçilen 10 kuruluşun her biri, önerilen planlarını güçlendirmek, ekibi oluşturmaya başlamak ve yeniliklerini başarılı bir şekilde uygulamak üzere becerilerini geliştirmek için 1 milyon dolar alacak. Potansiyel başvuru sahipleri 7 Nisan 2022’ye kadar kayıt yaptırmalı. Başvurular için son tarih 17 Mayıs 2022.

Tüm katılımcıların https://learningthroughplay.com/build-a-world-of-play/the-challenge üzerinden çevrimiçi bir başvuru yapmaları gerekiyor. Kazananları belirleyecek faktörler arasında, diğer kriterlerin yanı sıra, uygulamalarının ne kadar etkili, uygulanabilir, topluluk merkezli ve sürdürülebilir olduğu yer alıyor.

Build a World of Play Challenge ile ilgili daha fazla ayrıntı https://learningthroughplay.com/build-a-world-of-play/the-challenge adresinde bulunabilir.

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.