Koroplast Plastik Azaltım Taahhütlerini Yerine Getiriyor

Kurulduğumuz günden bu yana 42 yıldır, çevreye, doğaya olan sorumluluğumuzu tüm ürün ve projelerimizde ana odak noktalarımız arasında tutuyoruz. Türkiye’nin ilk çöp torbasını üreterek, çöplerin çöp torbasına atılması için toplumda alışkanlık edinilmesine katkıda bulunduğumuz günden beri yönlendirici adımlar atıyoruz.  

Dünyayı korumak için harekete geçmezsek doğal kaynaklarımızın tükeneceğini biliyoruz. Bu yüzden de sürdürülebilirliğe dair öğretici görevi üstleniyor, doğal kaynakların daha bilinçli bir şekilde kullanılması için kitlelerde farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz.  

“Yaşanılabilir Bir Dünya Birlikte Kolay” başlığı altında gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla; kaynakların daha iyi kullanılmasına, atıkların hepsinin çöp olmadığına, bu atıkları ayrıştırıp geri dönüştürmenin önemine değiniyoruz. Çevre için atılacak her adımı daha büyük atıp daha yüksek sesle söylüyor, toplumda farkındalık kazandırmayı, başta çocuklar olmak üzere gençlere ve topluma çevre bilincini aşılamayı hedefliyoruz. Çünkü geleceği şekillendirmenin ne kadar önemli olduğunun farkındayız.  

Dünyamıza olan sorumluluk bilinciyle üretim süreçlerimizin de çevreye duyarlı hale gelmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Özel sektörde faaliyet gösteren işletmelerin plastiklerin yönetimi konusunda somut adımlar atmalarını sağlayan ve sektörel farkındalık kazandıran İş Dünyası Plastik Girişimi (İPG)’nin imzacıları arasında yer alıyoruz. Plastik kirliliğinin önüne geçmek için her yıl İPG taahhütlerimizi düzenli olarak sunuyoruz. 

Plastik kullanımını azaltma ve önleme konusunda yeni bir başarıya imza atarak İş Dünyası Plastik Girişim (İPG) için sunduğumuz 2023 taahhüdümüz kapsamında 360 tonluk plastik azaltım ve kullanım önleme hedefimizi yüzde 131 ile 472 ton olarak gerçekleştirdik. 

Yaşanılabilir Bir Dünya” için geri dönüşüm, atık yönetimi farkındalığı oluşturmaya ve bilinç yaratmaya istikrarlı bir şekilde devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde de projelerimizin sayısını ve niteliğini artırma hedefiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz.  

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.