Enerjisa Enerji CDP 2022 Karbon Saydamlık Projesinde Yönetim Seviyesi Olan “B” Notu Aldı

Sürdürülebilirliği stratejisinin merkezine koyarak, insan ve teknoloji odağıyla daha akıllı ve yeşil bir dünyaya katkı sunmak için projeler üreten Türkiye’nin lider elektrik dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri şirketi Enerjisa Enerji, uluslararası raporlama platformu Karbon Saydamlık Projesi (CDP) İklim Değişikliği ve Su Güvenliği programlarında “B” notu ile değerlendirildi.

“Herkes için daha iyi bir gelecek” vizyonuyla Türkiye’nin enerji dönüşümüne öncülük eden lider dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri şirketi Enerjisa Enerji, CDP 2022 İklim Değişikliği ve Su Güvenliği programlarında “B” Notu alarak bir önceki skorunu korudu

Uluslararası raporlama platformu Karbon Saydamlık Projesi (CDP), İklim Değişikliği ve Su Güvenliği programları doğrultusunda; firmaların iklim değişikliği ve su konusundaki yönetişim yapılarını, risk ve fırsat tanımlamalarını, iş stratejileri, hedefleri, sera gazı emisyon verilerini, su kullanımlarını ve su kaynakları üzerindeki etkilerini, farklı paydaşlar ile etkileşimlerini değerlendirirerek puanlama metodolojisine göre derecelendiriyor. Farkındalık, yönetim ve liderliğe uzanan bir yolculukta değerlendirilen şirketler D’den A’ya kadar puanlandırılıyor.

CDP İklim Değişikliği Programı’na Türkiye’den 116 başvuru yapıldı

Türkiye’de CDP Programlarına yanıt veren 116 şirketten biri olan Enerjisa Enerji, ‘Herkes için daha iyi bir gelecek’ vizyonuyla tüm faaliyetlerini sürdürülebilirlik odağıyla yöneten lider dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri şirketi olarak, CDP İklim Değişikliği ve Su Güvenliği programlarında hesaplama metodolojisi, raporlama, yönetişim alanlarındaki performansının geliştirilmesi sonucunda  “B” notu ile değerlendirildi.

Dünya’ nın en önemli raporlama platformlarından biri olan CDP  İklim Değişikliği ve Su Güvenliği programlarında geçtiğimiz sene alınan skoru değerlendirdiğinde artan farkındalık ve alınan aksiyonlar ile performanslarının devam ettiğine dikkat çeken Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar ; ‘’İklim değişikliğinin etkilerine ve sorunun kaynağına yönelik çözüm üreterek ‘’etki’’ yaratan bir şirket olarak elimizi taşın altına koyuyoruz. İklim krizi ile mücadelede istenilen seviyeye gelinene kadar var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. CDP performansımıza katkı sağlayan tüm Enerjisalılara teşekkür ederim.’’

Sürdürülebilir ürün ve hizmetleriyle gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmaya kararlı olduklarını belirten Enerjisa Enerji Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Yetkinlikler Bölüm Başkanı Ebru Taşcıoğlu; “Doğal kaynaklarımızı korumak ve iklim değişikliği ile mücadelemizi güçlendirmek amacıyla faaliyetlerimizde sürdürülebilirlik ve çevre yönetimi yaklaşımını ön planda tutuyoruz. Ülkemizin net sıfır emisyon hedefi için eylem planları geliştiriyor, tesislerimizde enerji verimliliğine odaklanarak operasyonlarımızın çevresel etkisini ve karbon emisyonlarımızı azaltmayı hedefliyoruz. Ekosistemimizi ve biyolojik çeşitliliği korumaya kararlıyız. Bu emeklerimizin sonucunda dünyanın en büyük çevre raporlama platformlarından biri olan CDP’nin İklim Değişikliği ve Su Güvenliği alanında iyi çevre yönetimi sergileyen şirketler için açıkladığı ‘B’skorunu almak büyük bir motivasyon kaynağı.” açıklamasında bulundu.

Enerjisa Enerji Hakkında

‘Herkes için daha iyi bir gelecek’ vizyonuyla sürdürülebilirlik ve teknolojinin çarpan etkisini kullanarak Türkiye’nin enerji dönüşümüne öncülük eden Enerjisa Enerji, ana iş kolları olan elektrik dağıtım ve perakende satış alanlarında Türkiye’nin yüzde 25’ine hizmet sunuyor.  Sektörün en büyük oyuncusu olan Enerjisa Enerji, 14 ilde 10.3 milyon müşteriye ulaşarak 21 milyonu aşkın kullanıcıya elektrik dağıtım hizmeti sağlıyor. Enerjisa Enerji, İşimin Enerjisi markasıyla müşterilerine, yenilenebilir enerji, verimlilik ve yeşil enerji çözümleri sunarken; çoğunluk hissesine sahip olduğu Eşarj ile Türkiye’nin ilk ve en hızlı şarj istasyonu ağını işletiyor. Ana sermayedarları Sabancı Holding ve E.ON olan Enerjisa Enerji’nin yüzde 20 hissesi halka açık olup Borsa İstanbul’da işlem görüyor.

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.