DHL İlk Elektrikli Aracı ve İlk Kadın Sürücüsü ile Yollarda 

Dünyanın önde gelen posta ve lojistik grubu olan Deutsche Post DHL Group bünyesinde yer alan DHL Supply Chain Türkiye, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” ve “Erişilebilir ve Temiz Enerji” ilkeleri kapsamında ilk elektrikli aracı ve ilk kadın sürücüsü ile sürdürülebilirlik çalışmalarında sektörüne öncülük etmeye devam ediyor.

Şu ana kadar 76 sefer sayısı ile 4832 km kadar yol kat eden DHL Supply Chain Türkiye’nin elektrikli aracı, toplamda 3221 kg CO2 emisyonun önüne geçti. Elektrikli araç marketinin gelişmesi ile birlikte araç sayısının ve kullanımının arttırılması hedeflenmektedir.

Bununla birlikte, Deutsche Post DHL Group 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarını önemli ölçüde azaltılması ve küresel ısınmanın 1.5 dereceye kadar sınırlandırılmasına katkı sağlamak için Bilimsel Tabanlı Hedefler Girişimi (SBTi) tarafından kapsamlı bir incelemeye tutulmuştur. Deutsche Post DHL Group’un 2030 yılı iklim hedefleri, iklim bilimi SBTi’nin kriterleri ele alınarak oluşturulmuştur. Bu kapsamda; DHL Supply Chain’in bağlı bulunduğu Deutsche Post DHL Group, 2021 yılına kıyasla 2030 yılına kadar Kapsam 1&2 sera gazı emisyonlarını 42% oranında azaltmayı hedeflemektedir.   

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.