CHEP’in Sürdürülebilirlik Sertifikalı İş Ortakları Çevresel Etkilerini Azaltıyor

Küresel ağıyla tedarik zinciri yönetimine akıllı ve verimli çözümler sunan CHEP, sürdürülebilirlik alanında da dünyaya öncülük ediyor. İş ortaklarına sunduğu sürdürülebilirlik sertifikalarıyla, çevresel etkilerin azaltılmasına katkı sunuyor.

“Sürdürülebilirlik suçlamalarına karşı güvenilir kaynak oluşturuyor’’

Sürdürülebilirlik sertifikalarıyla ilgili CHEP Hindistan, Orta Doğu ve Türkiye Bölge Lideri Chris Veerasamy, şunları söyledi, “Ürünlerin, süreçlerin veya hizmetlerin çevresel etkilerini araştırmak için yaşam döngüsü analizi yapan şirketler, sürdürülebilirlik kültürünü tedarik zincirlerine yayma eğiliminde giderek artan bir trend göstermektedir. Bu eğilim, genellikle sürdürülebilirlik veya çevre sertifikaları sunularak desteklenmektedir. Bu sertifikalar, doğal kaynaklardaki tasarrufları, karbon emisyonlarındaki azalmaları ve atıkların ortadan kaldırılmasını ölçerek şirketlerin sürdürülebilirliğe olan bağlılıklarını somut bir şekilde gösterme imkanı sunar. Ayrıca, şirketlerin çevre dostu veya sürdürülebilir uygulamaları olmasına rağmen, bunları uygulamadığına yönelik suçlamalardan kaçınmalarına güvenilir bir temel sağlar. Ek olarak, sürdürülebilirlik raporlamasına ve kurumsal çevre hedeflerinin karşılanmasına yardımcı olurken, giderek daha katı hale gelen düzenlemelere de uyumu destekler.”

Sürdürülebilirlik sertifikalı işletmeler 5 bin 560 ağacı kurtardı

2023 yılında küresel operasyonları genelinde müşterilerine 1813 sürdürülebilirlik veya çevre sertifikası verdiklerinin altını çizen Chris Veerasamy, ‘’CHEP’in sürdürülebilirlik sertifikası almaya hak kazanan müşterileri, 2023 yılında sadece Türkiye’de paylaş ve yeniden kullan havuzlama hizmetini kullanarakkarbon emisyonlarını 5 bin 780 ton azalttı, 5 bin 560 ağacı kurtardı, 26 bin 958 litre su tasarrufu sağladı ve 561 ton atık oluşunun önüne geçti’’ dedi.

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.