CARREFOURSA 3 Yılda Toplam 35 Ton Atık Bitkisel Yağın Geri Dönüşümünü Sağlayarak Su Kirliliğinin Önüne Geçti

CarrefourSA, suyun sürdürülebilir kullanımı ve korunması konusundaki küresel çabalara katkı sağlamak amacıyla müşterilerinin getirdiği atık yağları biyodizele dönüştürüyor. Bitkisel atık yağların su kaynaklarını kirletmesini önleyerek 3 yılda toplam 35 ton atık bitkisel yağın geri dönüşümünü sağladı. Buradan elde ettiği geliri ise otizm farkındalığını artırmak için Tohum Otizm Vakfı’na bağışladı. Ayrıca CDP Raporlamalarında Su Güvenliği alanında iki yıl üst üste A listesine girerek sektörel liderliği öne çıkan CarrefourSA, faaliyet yatırımlarında su verimliliği odaklı olarak çalışıyor.

Operasyonlarındaki su tüketimini sürekli gözetim altında tutup, kullanım sonrasında ortaya çıkan atık suları deşarj standartlarına uygun olarak kanalizasyon sistemine ulaştırıyorlar. Özellikle atık suları yağdan arındırmak için mazgallarda yağ tutucuları kullanıyorlar. CarrefourSA, faaliyetlerindeki yatırımlarda su verimliliği odaklı olarak çalışıyor ve bu konuda daha verimli olmalarına yardımcı olacak teknolojileri takip ediyorlar.

Bitkisel atık yağlar lavabolara veya çöpe atıldığında su kaynaklarını kirletiyor. Öyle ki 1 litre atık yağ bin metreküp içme suyunu kirletebiliyor. CarrefourSA, su kaynaklarını korumak için müşterilerin getirdiği atık yağları biyodizele dönüştürüyor. 3 yılda toplam 35 ton atık bitkisel yağın geri dönüşümünden elde ettiği geliri ise otizm farkındalığını artırmak için Tohum Otizm Vakfı’na bağışlıyor.

CarrefourSA, tüm operasyonel birimlerde ve tedarik zinciri bölgelerinde su kıtlığı, havza su seviyeleri ve su kalitesi parametreleri de dahil olmak üzere suyla ilgili tehlikeleri etkin bir şekilde denetlemek için WRI Aqueduct Tool’u (Dünyanın dört bir yanındaki su risklerini ölçmesine, haritalandırmasına ve azaltmasına olanak tanıyan bir araç) rutin olarak kullanıyor. Ayrıca CarrefourSA, müsilaj gibi çevre ve insan sağlığını doğrudan etkileyen sorunlara karşı çeşitli paydaşlarla işbirliği yaparak çözümler üretiyor. Bazı mağazalarda susuz tarım için pilot projeler hayata geçirerek, bu çalışmalarla Birleşmiş Milletler’in 6 numaralı Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi olan “Herkes için Temiz Su ve Sanitasyon”a katkı sağlıyorlar.

CarrefourSA’nın “Sürdürülebilirlik Politikası”nın bir alt bileşeni olarak oluşturulan “Su Politikası”nı inceleyerek, şirketin uzun vadeli stratejilerinde, hedef ve aksiyon planlarının belirlenmesinde ve faaliyetlerinden kaynaklı süreçlerinde su yönetiminin detaylarına ulaşabilirsiniz.

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.