Yarının Kadın Liderleri Programı Üçüncü Yılında Öğrencilerle Buluştu    

Cargill’in, Türkiye’nin geleceğine ışık tutacak kadın liderlerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla Türkiye Eğitim Vakfı (TEV) iş birliği ile hayata geçirdiği “Yarının Kadın Liderleri” Programının üçüncü yılında, Cargill ve TEV yöneticileri öğrencilerle bir araya geldi. Yeni dönemin heyecanının ve hedeflerinin paylaşıldığı çevrim içi buluşmada öğrencilerin görüşleri alındı, program kapsamı değerlendirildi.

Cargill Gıda Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Murat Tarakçıoğlu, programın bir burs desteğinin ötesinde olduğunu, öğrencilerin kişisel ve mesleki yolculuklarında yanlarındaki güç olma hedefiyle ilerlediklerinin altını çizdi. TEV Genel Müdürü Banu Taşkın ise “Oluşturdukları iyilik kültüründen ötürü Cargill ekibine teşekkür ediyorum” diyerek, programın pek çok kurum için örnek olduğunu belirtti.

Buluşmada, Yarının Kadın Liderleri programında yer alan ve şu anda Cargill’de staj yapan Buse Avcı da katılımcılar ile duygularını paylaştı. Gençler ve eğitimle ilgili araştırma sonuçlarını açıklayan KONDA Genel Müdürü Aydın Erdem de, Türkiye’deki eğitim seviyesinin niceliksel olarak artmasının ve daha modern bir topluma doğru evrilmesinin lokomotifinin gençler olduğunu vurguladı. ‘İyi yaşam’a dair her şeyi tek bir uygulamada sunan Studio Canlı’nın Genel Müdürü Nilay Aydoğan’ın yaptığı sunumla noktalanan buluşmada öğrencilere Studio Canlı üyeliği hediye edildi.

1000 Çiftçi 1000 Bereket, beşinci yılında 18 ilde 5 binden fazla çiftçi ile onarıcı tarıma odaklanıyor

Cargill’in kurumsal sosyal sorumluluk programı 1000 Çiftçi 1000 Bereket, beşinci yılında Türkiye’deki çiftçileri üretimleri için gerekli olan dijital tarım araçları ve kaynaklarla buluşturmaya devam ediyor. Program, 400 bin dekarlık bir alanda toplamda 18 ilde 5 binin üzerinde mısır, ayçiçeği ve kanola üreticisiyle yeni sezonda onarıcı tarıma odaklanıyor.

2019 yılında başlatılan ve çiftçilerin verimini ve refahını artırarak sürdürülebilir tarım uygulamalarını geliştirmeyi hedefleyen programa katılan çiftçilere, tarlalarına özel ücretsiz eğitim, dijital tarım araçlarına erişim ve danışmanlık hizmetleri sunuluyor. Bu sayede, çiftçiler verimlerinde yüzde 20’ye varan oranda artış elde etti. 

Ulusal ve uluslararası 40’a yakın ödüle layık görülen 1000 Çiftçi 1000 Bereket kapsamında sunulan hizmet ve eğitimlerin çevresel, sosyal ve ekonomik anlamda yarattığı etkiler Yatırımın Sosyal Geri Dönüşü (SROI – Social Return On Investment) yöntemi kullanılarak finansal değere dönüştürülüyor. SROI, program başladığından bu yana her yıl artarken, 2022 itibarıyla çiftçiler üzerinde her 1 TL’ye karşılık 3,23 TL değerinde etki yarattı. 

“Tarım tedarik zincirinin merkezindeki konumumuzla eşsiz bir yeteneğe ve sorumluluğa sahibiz” diyen Cargill Gıda Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Murat Tarakçıoğlu, “1000 Çiftçi 1000 Bereket, çiftçilerle bağlantı kurduğumuz ve iş birliği yaptığımız bir program. Gıda sisteminin hızla artan dünya nüfusunun ihtiyaçlarını sorumlu ve sürdürülebilir bir şekilde karşılamaya devam etmesi için de çok güzel bir örnek” dedi. 

Cargill, üçüncü kez ‘Düşük Karbon Kahramanı’ seçildi

Dünyanın güvenli, sorumlu ve sürdürülebilir beslenmesi için çalışan Cargill, gezegene bıraktığı karbon ayak izini azaltmaya devam ediyor. Cargill, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından düzenlenen 8. İstanbul Karbon Zirvesi’nde Balıkesir’deki Turyağ Yağ Üretim Tesisi’nde hayata geçirdiği “Karbonsuz Buhar” projesiyle üçüncü kez ‘Düşük Karbon Kahramanı’ oldu. Proje kapsamında, Cargill Balıkesir’deki fabrikasında mevcutta bulunan iki adet 150 ton/gün kapasiteli deodorize yerine bir adet 350 ton/gün yüksek verimli deodorize tesisi kurdu. Cargill, ‘Ayak İzini Sil’ projesi ile 2018 yılında, bitkisel trafo yağı FR3® ile de 2021 yılında aynı ödüle layık görülmüştü. 

Cargill Gıda Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Fabrika Operasyonlar Direktörü Cem Bilge, konuyla ilgili, “Projemiz kapsamındaki yeni deodorize ile vakum sisteminde soğuk su kullanarak daha az buhar tüketimi ile vakum tutmayı sağladık. Isı geri kazanım sistemini yüksek verimde tasarlayarak ekstra buhar tasarrufu ve doğalgaz tasarrufu elde ettik. Yıllık 2.5 milyon doğalgaz tasarrufu sağlayarak karbon emisyonunu yıllık 4 bin 820 ton düşürdük hem de ülkemize 11 binin üzerinde ağaç kazandırdık. Cargill olarak global sürdürülebilirlik taahhütlerimizden biri de 2030 yılına kadar tedarik zincirimizden kaynaklı emisyonları yüzde 30 azaltmak. Bu yoldaki çabalarımızı takdir eden böyle bir ödüle layık görülmüş olmaktan çok mutluyuz” dedi.

Haberi Paylaşın

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook

Sürdürülebilirlik Raporları SDG Map Turkey'de!

SDG Map Turkey E-Bülten