Dünyanın lider gıda şirketi Nestlé, 1875 yılında süt bazlı bebek maması Farine Lactee ile Türkiye pazarına girdi. Türkiye’de birçok kategoriye öncülük eden Nestlé, 2020 yılında Türkiye’nin alanında özel ve dedike ilk Medikal Beslenme Ürünleri fabrikasının temellerini attı. Bugün Türkiye’de 11 farklı kategoride 800’ü aşkın ürünü ve 50’ye yakın markasıyla faaliyet gösteren Nestlé Türkiye, Bursa’daki dört fabrikasında üretim ve ihracat faaliyetlerine devam ediyor.
Nestlé’nin Sürdürülebilirlik Yaklaşımı:
Detaylı bilgi için tıklayabilirsiniz
2030 yılına kadar dünyada 50 milyon çocuğun daha sağlıklı bir yaşam sürmesine yardımcı olma hedefiyle globalde hayata geçirilen “Nestlé for Healthier Kids” projesinin Türkiye uygulaması olan Sağlıklı Adımlar; Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle 2012’den bu yana yürütülüyor. Proje ile bugüne kadar 117 bin öğrenciye, 234 bin aileye ve 4 bin öğretmene ulaştık.
Pandemi ile dijital platformlara taşıdığımız, dijital oyun ve çizgi filmle zenginleştirdiğimiz projemiz; çocukların beslenme, sağlık, fiziksel aktivite, hijyen ve çevre temizliği konularındaki bilinç düzeyini artırmayı amaçlıyor.
Detaylı bilgi için tıklayabilirsiniz
Nestlé’nin, 2030 yılına kadar, faaliyet gösterdiği topluluklarda yaşayan 30 milyon kişinin refah seviyesini iyileştirmeye katkıda bulunma taahhüdü doğrultusunda hayata geçirildi.
Proje 2011 yılında «Antep fıstığı üreticilerinin verimi ve kaliteyi artıran doğru tarım uygulamalarına ilişkin farkındalığını artırma ve bu uygulamaların üreticiye benimsetilmesiyle üretimde verim artışı sağlama» amacıyla, Nestlé DAMAK öncülüğünde TEMA Vakfı iş birliğiyle başlatıldı.
Ödüller:
Nestlé 2050’ye kadar faaliyetlerinin çevreye olan etkisini sıfıra indirmeyi taahhüt etti. Detaylı bilgi için tıklayabilirsiniz
Nestlé Net Zero Roadmap için tıklayabilirsiniz
Nestlé Türkiye olarak:
Çevreci bir sosyal teknoloji girişimi olan Fazla Gıda ile gerçekleştirdiğimiz bütüncül atık yönetimi çalışmalarımız ile artan ürünlerimizi topluma ve doğaya geri kazandırıyoruz. Ürünlerimizin bir kısmını hayvan yemi ve gübreye, bir kısmını ise biyogaza dönüştürüyoruz. Tüketilebilir durumdaki artan ürünlerimizi önceden onaylanan gıda bankaları, sosyal market ve aş evlerine bağışlıyoruz. Bu sayede şu ana kadar 1.000’in üzerinde ihtiyaç sahibi aileye ulaştık, 2.605 ton gıdanın israf edilmesini ve 1.248 ton karbon emisyonunu önledik.
Küresel Amaçlar ile uyumlu çalışan markaların aksiyon haritası