REİS

Reis

Reis, bu topraklardan dünyaya yayılan global bir kuru gıda markasıdır. “Reis” markası ile 4 kıtada 26 ülkeye ihraç edilir.
İlk olarak1981 yılında Unkapanı’nda 40 metrekare bir alanda kuruldu. 1993 yılında Güngören’de yılda 30 bin ton üretim kapasiteli tesisinde, Reis Tarımsal Ürünler A.Ş. olarak yoluna devam etti. 2007 yılında İkitelli-Aykosan Sanayi Sitesi’nde, yılda 40 bin ton üretim yapan tesisine geçti. 2013 yılı Mayıs ayında,İstanbul Esenyurt’ta 13 bin 500 metrekare kapalı alanı olan yeni fabrikasına taşındı ve tesiste yaptığı ilave yatırımla, pirinç ve bakliyatta yıllık üretim kapasitesi 129 bin tonu buldu.

Reis İş Modellerini Küresel Hedefler ile Nasıl Uyumlaştırıyor?

SDG 2 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı 2 - Açlığa Son

Amaç 2: Açlığa Son

Dünyanın farklı bölgelerinde obezite ile ilgilenen kuruluşlar tarafından daha güçlü bir ses oluşturmak adına 2020’den itibaren 4 Mart “Dünya Obezite Günü” olarak kabul edildi.

Obezitenin önlenmesinde toplumdaki farkındalığın artırılması ve bebeklikten erişkinliğe sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıklarının benimsetilmesinin öncelikli hedefler olması gerekir.

Reis Gıda olarak, 2009 yılında yapılan araştırma verilerine göre Türkiye’de obezite ile mücadele edilmesi gerekliliği ortaya çıktı ve bunun ışığında biz “obezite önlenebilir” projemizi gerçekleştirmeye karar verdik. Dönemin Cumhurbaşkanı ile görüşerek Başbakanı da bilgilendirerek çalışmalarımıza başladık.

Alican 12 yaşında maalesef 70 kilo, Mertcan 12 yaşında sağlıklı kilosunda, kıyaslamasıyla obezitenin; çocuklar ve gençler arasında hızla yayılan günümüzün en önemli sağlık sorunlarından biri olduğuna dikkat çekerek Geleneksel Lezzetler vurgusuyla Sağlıklı Nesiller kampanyamızı başlattık.

Daha sonraki yıllarda  “Abur Cubur Olacağı Budur” , “Abur Cubura Karnımız Tok”, “Anne Yemeği”, “Ev Yemeği Sofrada Hesap Ortada” ayrıca “Evde Yemek Var” ve “Tüm Sevdikleriniz Sofrada Buluşuyorsa, Hayat İşte O zaman Tamam” mesajlarıyla gerçekleştirdiğimiz sağlıklı beslenme kampanyamızı büyüterek sürdürülebilirliğini sağlıyoruz.

Kurumsal Sosyal Sorumluluk projemiz kapsamında; okullarda, üniversitelerde ve katıldığımız tüm toplantılarda, toplumu sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda tüm toplumu bilinçlendirmeyi hedefliyoruz.

T.C. Sağlık Bakanlığı’nın Obezite ile Mücadele, Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Sempozyumu’nda ayrıca sivil toplum örgütleri tarafından obezite ile ilgili çalışmalarımız takdir edilmesi daha farklı projelere yönlendirdi.

 

            2018 yılında ”#SenBirTabakPaylaş” etiketiyle, paylaşılan tüm boş tabak sayısınca ihtiyaç sahiplerinin tabaklarını umutla doldurdu. Bu proje birçok resmi yardım kuruluşuyla gerçekleşmiştir.

 

            2021 yılında T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ve İstanbul Ticaret Odası’nın desteği ile, Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği ETÜDER ve Gıda Güvenliği Derneği GGD liderliğinde Tedarik Zincirinde Güven Programı çerçevesinde yayımlanan, ürünlerimizin kalitesi, izlenebilirliği ve süreçlere uyumunu sağlayıp başarıyla gerçekleştirmiş olduğumuz uygulamalarla “Güvenli Tedarikçi Sertifikası” almaya hak kazandık.

Genetiği değiştirilmeden günümüze kadar gelen yerli ve yerel bakliyat çeşitlerinin güvence altına alınarak üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve istihdam kapısı oluşturulması hedeflenmektedir. Proe kapsamında 2019’da Reis Gıda’nın da desteğiyle Kastamonu İhsangazi’de 10 bin yıl öncesine dayalı Hitit Buğdayı olarak bilinen Siyez’in gelecek nesillere ulaşabilmesi adına gerçekleşen festivalde, dünya Siyez Buğday ekme rekoru 310 çocuğun katılımıyla kırıldı.

 

2021 yılında ise Niğde’nin Çarıklı köyünde sözleşmeli üretim ile Reis Bakliyat Köylerini devam ettirdik. Çarıklı’da 7 çeşit fasulye ekildi. Ülkemizde ilk kez kırmızı fasulye üretimi gerçekleştirildi

SDG 3 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı 3 - Sağlık ve Kaliteli Yaşam

Amaç 3: Sağlık ve Kaliteli Yaşam

Koronavirüs salgını kapsamında gerçekleştirdiği hijyen tedbirleri arasında bilgilendirici kitaplar dağıttı, personel eğitimleri düzenlendi. Üretim, yemekhane gibi sosyal alanlar da tüm personelin sağlığını gözeten çalışmalar yürütüldü. Pandemi döneminde aldığımız önlemler ve gerçekleştirdiğimiz hijyen standartları ile TSE tarafından COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni sektöründe ilk alan firma olduk.

SDG 5 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı 5 - Toplumsal Cinsiyet Eşitliği

Amaç 5: Toplumsal Cinsiyet Eşitliği

Kadınlarımızı her alanda ekonomiye katmayı hedefliyor, onlara katkı sağlayacak projelerde yer almayı amaçlıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz projeler ile birlikte şirketimiz bünyesinde de kadın istihdamını önemsiyoruz ve her geçen gün kadın çalışanlarımızın sayısını arttırıyoruz. Bununla birlikte şirketimiz staj eğitimlerinde kız öğrencilerimize öncelik vererek onların iş hayatına atılımında cesaretlendirmeye çalışıyoruz. Reis Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Nilay Reis Göktürk tarafından 2018 yılında kurulan Reis Akademi ile de kariyer yolculuğunda seçecekleri iş alanı için verilen eğitimlerle fırsat yaratıyoruz.  

       2020 yılında Bolu Çamyayla köyünde 60 dönümlük alanda “Reis Bakliyat Köyü” projesini yerli ve yerel bakliyat çeşitlerinin ekimini kadın çiftçilerimizin kurduğu kooperatif ile iş birlikteliği yaparak gerçekleştirdik. Bizler Reis Gıda olarak Bakliyat Köylerimizde kadınlarımıza ve gençlerimize daha fazla istihdam ortamı sağlamak için çalışıyoruz. Amacımız kırsaldan kente göçü önleyerek onlara toprağı, üretimi sevdirmek ve dijital tarıma geçişi hızlandırıp üretimde sürekliliği sağlamaktır.

SDG 12 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı 12 - Sorumlu Üretim ve Tüketim

Amaç 12: Sorumlu Üretim ve Tüketim

Dünya Kaynakları Enstitüsü (WRI) tarafından yürütülen 10x20x30 Gıda Kayıpları ve Atıkları ile Mücadele Girişimi’ne katıldık. Bu süreçte Fazla Gıda ve Metro iş birliği ile yapıldı.

SDG Map E-bülten

SDG Map E-Bülten

*
*
*

Kişisel verileriniz, Gizlilik ve Çerez Politikası kapsamında işlenmektedir. Formu doldurarak bu şartları okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.